یک‌شنبه 28 اردیبهشت 1404

اقتصادی وب‌گاه فرارو

اقتصادی وب‌گاه فرارو

گروه ویژه اقدام مالی اوایل اسفند ماه گذشته نیز در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که از فوریه 2020، با توجه به همه‌گیری کووید، روند بررسی وضعیت ایران و کره شمالی را متوقف کرده است و این دو کشور همچنان در فهرست سیاه قرار دارند.

مشاور اقتصادی پزشکیان، گفت: مهم‌ترین راه جبران کسری دولت، حذف بسیاری از هزینه‌های غیرضروری دولت است؛ بسیاری برگ و بال و شاخه‌های دولت و نهاد‌های اضافی در کشور داریم که مردم بود و نبودشان را احساس نمی‌کنند و حتی نبودنشان برای مردم فراغت خاطر بیشتری را ایجاد می‌کند.

مشکلات اقتصادی ایران در دهه گذشته چند برابر شده است، به طوری که نمی توان فهمید (برای اصلاحات اقتصادی) از کجا باید شروع کرد. اضافه بر این مشکل، در انتخابات ریاست‌جمهوری اکثر کاندیداها مسائل سیاستی را براساس جذابیت برای رأی دهندگان اولویت بندی می‌کنند، نه براساس فوریت و واکنش پذیری به مداخلات سیاستی. در انتخابات فعلی ایران، به نظر می‌رسد نگرانی‌های اقتصادی کلیدی میان مردم و کاندیداها...

بررسی‌های یک گزارش نشان می‌دهد که مردم برای خرید یک پراید باید سه‌برابر حداقل حقوق سالانه خود را هزینه کنند. این در حالی است که شاید یک دهه قبل، قیمت پراید با حداقل حقوق سالانه برابری می‌کرد. وضعیت این شاخص که توسط «فایننشال‌تایمز» به تصویر کشیده شده است، به زبان ساده نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر، درآمد خانوارها چگونه تبخیر شده است. حال در آستانه انتخابات، تمام نامزدها وعده مهار تورم،...

طبق اعلام مرکز آمار ایران، شاخص قیمت مصرف کننده (نرخ تورم سالانه مصرف کننده برای خانوار) در خرداد ماه 1403 به 36.1 درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، 0.9 واحد درصد کاهش یافته است.

چالش‌های ارزی، تحریم‌ها و مشکلات تبادلات اقتصادی بین المللی، این‌ها مواردی است که تا حدودی در مناظره‌های انتخاباتی مطرح شده است. رویا پاک سرشت، خبرنگار فرارو، میزبان کمال سیدعلی، معاون ارزی اسبق بانک مرکزی است تا به بررسی این موضوعات بپردازد:

در دهمین روز رقابت‌های انتخابات، سه نفر از نامزدهای ریاست‌جمهوری به بیان نقطه‌نظرات خود در حوزه‌های اقتصادی پرداختند.

داده‌های بانک مرکزی حاکی از آن است که تسهیلات «خرید کالای شخصی» و «قرض‌الحسنه ضروری» بیش‌ترین سهم را از کل تسهیلات اعطا شده به خانوار‌ها در دو ماهه نخست امسال داشته است.

چالش‌های اقتصاد ایران کم نیست و باید دید کاندیدا‌های ریاست جمهوری چگونه با این چالش‌ها رو به رو می‌شوند. رویا پاک سرشت، در استودیو فرارو، میزبان دکتر وحید شقاقی، اقتصاددان است تا به بررسی این موضوعات بپردازد.

«اینجا مردم مقصر نیستند. سال گذشته میلادی، نزدیک به 180 میلیارد دلار از منابع زیرزمینی نفت و گاز برداشتیم، ما روزانه 3 میلیون و 600 هزار بشکه نفت و میعانات برداشتیم که ارزش آن به قیمت روز اپکی می‌شود نزدیک به 110 میلیارد دلار و نزدیک به 275 میلیارد متر مکعب گاز برداشتیم که با قیمت 25 سنت می‌شود نزدیک به 70 میلیارد دلار؛ بنابراین ما 180 میلیارد دلار برداشت از منابع زیر زمینی داشتیم و...

با توجه به مدت زمان محدود کاندیدا‌ها در انتخابات فعلی و مشخص نبودن برنامه‌ها یا شتاب زده بودن برنامه ریزی‌های کاندیداها، بهترین کار شاید این باشد که سوابق عملکرد و اجرای این افراد را بررسی کنیم. چون شعار دادن را هر 6 کاندیدا می‌توانند انجام دهند. مهم مصداق عملی این شعار‌ها است. مهمترین معضلات فعلی کشور، مسئله رشد اقتصادی، تورم، درآمد و نرخ فقر است. هر یک از این مؤلفه‌ها بسیار مهم و...

همه آن چه لکنر و میلانوویچ در منحنی "فیل" خود در مقاله شان فاش کرده بودند آشکار شد: بین المللی شدن زنجیره های تولید ثروت زیادی ایجاد کرده و میلیون ها نفر را در کشورهای کم درآمد و متوسط از فقر نجات داده اما همزمان جوامع صنعتی سابق غرب را متلاشی ساخته و به ظهور پوپولیسم و راست افراطی دامن زده است.

تولید بنزین در کشور به اندازه مصرف نیست و حالا دولت مجبوره که برای حل این مشکل یا از کشور‌های دیگه بنزین وارد کنه یا قیمت رو افزایش بده. از طرفی مصرف کننده‌های بنزین هم مخالف افزایش قیمت هستن و حالا ین موضوع باعث شده تا یک چالش پیرامون بنزین شکل بگیره. چالشی که در طول روز‌های اخیر با موضع گیری چهار نامزد پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری یعنی مسعود پزشکیان، سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف و...

‌همسان سازی حقوق بازنشستگان؛ گمانه زنی‌هایی صورت گرفت که زمان اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان از خرداد 1403 خواهد بود و ما به التفاوت‌های فروردین و اردیبهشت نیز از این ماه پرداخت خواهد شد.

اپل اولین برند جهانی 1 تریلیون دلاری لقب گرفت.

با وجود بارش‌های گسترده‌ای که طی روز‌های اخیر داشتیم و حتی در خراسان رضوی نیز منتهی به سیل شد، نمی‌توان مطمئن بود که در ادامه سال با گرمایی بی سابقه یا خشکسالی مواجه نشویم. افزون بر این‌ها، همانطور که خشکسالی خطرناک است، سیلاب‌ها نیز به بافت کشاورزی کشور آسیب می‌زند و خاک را از بین می‌برد.