فعال شدن ستادهای انتخاباتی اصلاحطلبان تحریمی / هم اوضاع کشور تغییر کرده است و هم لاریجانی!
روزنامه اصلاحطلب: برخی مدعی هستند که اصلاحطلبان تصمیم دارند انتخابات را تحریم کنند ولی این تحلیلها صحت ندارد.
سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
************
روزنامههای امروز دوشنبه 13 شهریور در حالی چاپ و منتشر شد که سفر وزیر خارجه ترکیه به تهران؛ رمز گشایی از سند سپتامبر و هک، آغاز فعالیتهای زودهنگام انتخاباتی جناح چپ و فروش اطلاعت هجده شرکت مرتبط با بیمه از مواردی است که در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
در روزهای اخیر فضای سیاسی ایران روبه انتخابات میرود و در این مورد مشاهده میکنیم همه جریانهای سیاسی تلاش میکنند تا برنامهریزیهای خود را طبق زمانبندی انجام دهند.
روزنامه آرمان امروز که اخبار انتخاباتی اصلاحطلبان را منتشر میکند درباره فعالیتهای این جناح سیاسی نوشته است:
برخی مدعی هستند که اصلاحطلبان تصمیم دارند انتخابات را تحریم کنند ولی این تحلیلها صحت ندارد چون بسیاری از نفرات این جریان حالا در برنامههای انتخاباتی خود را در جلسات و البته رایزنیها دنبال میکنند. در هفتههای آینده باید در انتظار تحرکات از این جناح باشیم. با این حال برخی از تحلیلگران معتقدند که ائتلافی بین جریان اصلاحطلب و اصولگراهای معتدل شکل خواهد گرفت که برخی تلاش دارند از این ائتلاف جلوگیری کنند. طیفی از تحلیلگران معتقدند که تندروها اجازه این ائتلاف را نمیدهد.
این روزنامه از تازهترین نشست انتخاباتی اصلاحطلبان خبر داده و مینویسد:
روز گذشته نشست انتخاباتی برخی از اصلاحطلبان استان قم با حضور مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری، حجت الاسلام سید حسین موسوی تبریزی دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و حجت الاسلام نادی عضو شورای مرکزی مجمع در محل مجمع مدرسین قم برگزار شد. در این نشست نمایندگان استانی احزاب ملی اصلاح طلب به بیان دیدگاههای خود درباره انتخابات سال جاری و اختلافاتی که بین جریانهای اصولگرا وجود دارد اشاره کردند و درباره وفاق نیروهای اصلاح طلب نکات خود را ارائه دادند. در ادامه جلسه دبیر مجمع مدرسین حوزه علمیه قم بر ضرورت انسجام میان احزاب اصلاح طلب و فعالان سیاسی این جریان در کشور اشاره کرد و بر لزوم توجه جبهه اصلاحات ایران به استان ها تاکید کرد.
روزنامه اعتماد نیز که اینروزها متمایل به فرقه اصلاحطلبان ساختاری شده و درصدد گرفتن امتیاز سیاسی است خبر از تدوین «منشور آزادیخواهی» داده است، این منشور بیشباهت به ستاد انتخاباتی مصطفی معین در سال 84 نیست، در آن ستاد اصلاحطلبان با گروهکهای ضدانقلاب چون نهضت آزادی فعالیت سیاسی مشترک میکردند!
اعتماد نوشته است:
ساختار سیاسی فعلی با توجه به یکدست شدن، به دنبال تحقق حقوق ملت در حوزههای گوناگون است که البته اسناد و شواهد بر خلاف این ادعاها حکایت میکند. حقوقدانان و پاسداران حقوق ملت معتقدند که رفتار حاکمان نسبتی با حقوق ملت ندارد. از سوی دیگر صالح نیکبخت اشاره میکند: بسیاری از نویسندگان، روشنفکران، فعالان مدنی، وکلای دادگستری، سیاستمداران و حتی قضات همین دستگاه قضایی برای تاکید بر این آزادیهای قانونی و دفاع از آن، مورد تعقیب قرار گرفته و عدهای هم جان خود را از دست دادهاند!
روزنامه هممیهن نیز در گزارشی به ارزیابی فعالیتهای انتخاباتی اصلاحطلبان در استانها پرداخته و نوشته است:
جلسه شورای اصلاحطلبان استان اردبیل دو هفته پیش تشکیل شد و آقای محمود صادقی نیز در جلسه حضور داشتند و درباره فضای انتخاباتی و حمایت از کاندیداها و مسائلی از این دست بحث و بررسی شد. اینکه افراد را برای مشارکت دعوت کنیم یا نه، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و جمعبندی نهایی این بود که همین دو نفر اصلی که ثبتنام کردند و احتمال رایآوری شخصی و غیرسیاسی آنها نیز بالا است، اگر تایید صلاحیت گرفتند، جریان اصلاحات بهصورت فعال و کامل از آنها حمایت میکند تا رای پایه آنها با این حمایت نیز مقداری افزایش یابد. اما اگر این دو نفر تاییدصلاحیت نشدند، دیگر جریان برای افرادی که رای پایه ندارند سرمایهگذاری نمیکند که بعداً بگویند جریان اصلاحات کاندیدا داشتند و باز هم رای نیاوردند. (محمود صادقی نماینده لیست امید در حالی در ستادهای انتخاباتی فعال است که در شبکههای اجتماعی ژست تحریمی گرفته است)
اصلاحطلبان علاوه بر به صف کردن ستادهای استانی در اندیشه آن هستند تا میانهروها را نیز با خود همراه سازند، روزنامه شرق درباره اثرگذاری علی لاریجانی به نقل از حمیدرضا جلایی پور نوشته است: در شرایط فعلی روشن است که علی لاریجانی یک اصولگرای میانهرو است. او که اهل تحریم انتخابات نیست ولی از وضع موجود انتخابات هم راضی نیست، حتما منتظر تغییرات از سوی حکومت است. لذا موضع او به عنوان یک نیروی سیاسی علیالاصول اشکال ندارد و نشان میدهد لاریجانی ذوب در خالصگرایان نیست و در عین حال نگران کشور است و صحنه سیاسی را هم رصد میکند. الان که نظرسنجی نداریم، اما فرض کنید در انتخابات 1402 اگر 40 درصد مردم در آن شرکت کنند، مگر عیبی دارد که جریان لاریجانی در آن ایفای نقش کند؟ خالصگرایان تصمیماتشان برای کشور اغلب مخرب است. لاریجانی برجام را 20دقیقهای تصویب کرد، دولت رئیسی و مجلس دوازدهم دو سال است اقتصاد کشور را معطل کردهاند.
در ادامه این گفتگو آمده است:
آقای علی لاریجانی در دوره اصلاحات یک شخصیت جدی مخالف اصلاحات بود. ولی الان هم اوضاع کشور و هم لاریجانی تغییر کردهاند. کشور در وضع خوبی نیست. الان لاریجانی مشکل کشور را که همین خالصگرایی است، خوب تشخیص داده و دارد تلاش میکند. در این راه خوب است همه میانهروها و عقلا تلاش کنند.