قطعنامه شورای امنیت الزام آور و قابل اجرا است
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، وی در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: قطعنامه سازمان ملل مطابق با چیزی است که اسپانیا از آغاز درگیری از آن دفاع کرده است.
وی ادامه داد: تحقق دو کشور اسرائیل و فلسطین با همزیستی مسالمت آمیز و امنیت تنها راه حل واقع بینانه و عملی برای منطقه است.
اسپانیا و ایرلند، در مقایسه با سایر کشورهای اتحادیه اروپا، از حملات اسرائیل به غزه به صراحت انتقاد کرده اند.
قطعنامه آتشبس فوری در غزه، سرانجام پس از نزدیک به 6 ماه جنگ در غزه روز دوشنبه به وقت محلی، 6 فروردین ماه 1403 برابر با 25 مارس 2024 در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید که خواستار آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده است تا منجر به آتش بس پایدار شود.
14 عضو از 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه ارائه شده توسط اعضای غیردائم این شوای برای برقراری آتش بس فوری در غزه رای مثبت دادند و از آن حمایت کردند و ایالات متحده آمریکا به عنوان عضو دائم این شورا، رای ممتنع داد و به این ترتیب قطعنامه برقراری آتش بس در غزه به تصویب رسید.
آمریکا پیشتر سه قطعنامه آتشبس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه رای ممتنع داد و به این ترتیب بدلیل عدم مخالفت اعضای دائم شورای امنیت و بدون هیچ مخالفتی این قطعنامه به تصویب رسید.
این قطعنامه را 10 عضو غیردائمی شورای امنیت تنطیم کرده بودند. اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در ابتدای این نشست، ابتدا به یاد جانباختگان حادثه تروریستی تالار کروکوس در مسکو یک دقیقه سکوت کردند و سپس سفیر موزامبیک در سازمان ملل به نمایندگی از سایر کشورها پیش نویس قطعنامه آتش بس در غزه را ارائه کرد.
شورای امنیت 15 عضوی خواستار آتشبس فوری بین اسرائیل و گروه فلسطینی حماس در غزه و آزادی فوری و بدون قید و شرط همه اسرا شده است.
این قطعنامه همچنین خواسته است: آتش بس فوری در ماه رمضان توسط همه طرف ها رعایت شود که منجر به آتش بس پایدار می شود. این قطعنامه آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها و تضمین دسترسی بشردوستانه برای رفع نیازهای پزشکی و سایر نیازهای بشردوستانه آنها می شود.
این قطعنامه از طرفین می خواهد به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی در رابطه با تمام افراد بازداشتی، عمل کنند.