شنبه 3 آذر 1403

قمی: اشتیاق دانش آموزان برای درک تاریخ کشورشان ستودنی است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
قمی: اشتیاق دانش آموزان برای درک تاریخ کشورشان ستودنی است

آیین اختتامیه «هیس‌طوری» بزرگترین پویش کتابخوانی کشور در مجموعه سعدآباد با حضور جمعی از مدیران فرهنگی میان شور و شوق دهه هشتادی‌ها برگزار شد.

پویش کتاب‌خوانی «هیس‌طوری» 2 شهریور ماه همزمان با اشغال ایران توسط متفقین و فرار رضا خان پهلوی از ایران مقابل کاخی برگزار شد که ساختمان آن شاهد رویداد‌های مهم تاریخی بسیاری بود. این مراسم با قرائت آیاتی چند از کلام‌الله مجید با صوت یک قاری دهه هشتادی و اجرای سرود جمهوری اسلامی ایران از سوی گروه شاه جهان آغاز شد.

*قله‌های موفقیت در دستان دهه هشتادی‌ها است

مهدی شریفی دبیر محتوایی «هیس‌طوری» با دعوت عبدلله روا که مجری این مراسم بود روی جایگاه آمد و در سخنانی کوتاه گفت: «هیس‌طوری» تازه آغاز راه ما در دنیای تاریخ است.

وی افزود: شاید برای برخی‌ها سوال باشد که این پویش چطور شروع شد و چه روندی را طی کرده است. پویش هیس‌طوری از یک احساس نگرانی شروع شد؛ نگرانی در زمانی که فکر کردیم دهه هشتادی‌ها و دهه‌ی نودی‌ها تاریخ را نمی‌دانند.

شریفی ادامه داد: اعتراف می‌کنیم ما بعد از 9 ماه فعالیت با بچه‌ها در هیس‌طوری فهمیدیم که بیشتر اوقات بی‌جهت نگرانیم؛ چراکه فکر می‌کنیم دهه هشتادی‌ها و دهه‌ی نودی‌ها عجیب و غریب‌اند. در حالی که همراهی با بچه‌های هیس‌طوری نشان داد نسل آینده ایران بیش از نسل ما می‌درخشند و ایران را سربلند نگه می‌دارند.

وی در ادامه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر نقش و اهمیت نوجوانان گفت: همانگونه که رهبری بار‌ها تاکید داشتند ما به قله‌ها نزدیک شده‌ایم. بی‌شک آن‌هایی که قرار است به قله‌ها برسند و آن‌ها را فتح کنند نسل ما نیستند بلکه نسل شما نوجوانان دهه هشتادی هستند که در این پویش خوش درخشیدید.

* رهبری نوجوانان را به مطالعه تاریخ تشویق می‌کند

در ادامه این مراسم فیلمی از بیانات مقام معظم رهبری نمایش داده شد که ایشان در این فیلم با خطاب قرار دادن نوجوانان در دیدار خود با نخبگان و استعداد‌های برتر تحصیلی، آن‌ها را به مطالعه و تامل در کتاب‌های «نگاهی به تاریخ جهان» اثر جواهر نعل نهرو و «سرگذشت استعمار» اثر مهدی میرکیایی تشویق می‌کنند و می‌فرمایند: «من اخیراً کتابی دیدم که یکی از همین نویسندگان خودمان که من از نزدیک با ایشان آشنایی ندارم نوشته، به نام «سرگذشت استعمار»؛ پانزده شانزده جلد کتاب 120، 150 صفحه‌ای است که تشریح می‌کند استعمار چگونه در قاره آمریکا و در قاره آسیا توانست ثروت‌های این‌ها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشور‌های اروپایی ثروتمند نبودند؛ این‌ها ثروت کشور‌های دیگر را گرفتند.»

* هویت ایرانی اسلامی در دستان شما دهه هشتادی‌ها است

علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشور نیز با حضور در آیین اختتامیه پویش کتاب‌خوانی «هیس طوری» هویت را عمال اصلی و سازنده وجودیت و شخصیت انسانی عنوان کرد و با تاکید بر مسئولیت سنگینی که به عهده نوجوانان و جوانان کشور است گفت: در زمان جنگ این جوانان بودند که با هویت بخشیدن به جوان ایرانی مسلمان به حفظ تمامیت ارضی کوشیدند و تلاش‌های آنان باعث شد که امروز دستاورد‌های مهمی خصوصاً در زمینه دفاعی داریم که کمتر کشوری به این دستاورد‌ها رسیدند.

باقری‌کنی در ادامه توانمندی پهبادی وموشکی ایران را عاملی برای حفظ هویت و ساخت آن دانست و گفت: جوانان ما نه تنها با این توانمندی دشمن را عقب راندند بلکه در تمام زمینه‌ها هویت درخشان جوان ایرانی مسلمان را نشان دادند.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشور رو به دهه هشتادی‌های «هیس‌طوری» ادامه داد: هویت ایرانی اسلامی در دستان شما نوجوانانی است که با به کارگیری و شکوفایی قابلیت‌ها، توانمندی‌ها و ظرفیت‌های خود از آن پاسداری می‌کنید و گسترشش می‌دهید. همانگونه که در این پویش کتاب‌خوانی موفقیت‌های بزرگی را کسب کردید و جایگاه اندیشه‌ورزی خود را ارتقا بخشیدید باید در حفاظت و سازندگی هویت خود نیز کوشا باشید.

* سردار سلیمانی علمدار استعمار ستیزی ایران است

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در ادامه با یادی از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، ایشان را اسوه پاسداری از هویت ایرانی اسلامی و علمدار مبارزه با استعمار و استعمارگران عنوان کرد و افزود: ایران اسلامی الگوی جوامع بسیاری در ظلم ستیزی و مقاومت برابر استعمار است که شما نوجوانان باید این موضوع را همواره مد نظر داشته باشید و با بصیرت‌افزایی و آگاهی، نقشه راهی مناسب برابر شیوه‌های استعماری دشمن ترسیم کنید.

وی در همین راستا افزود: دشمن در همه زمینه‌ها خصوصاً موضوع فرهنگی تلاش دارد هویت ما را خدشه‌دار کند. در مقابل، ما باید با این تهاجم فرهنگی به هویت‌مان مبارزه کنیم ومسیر‌های جدیدی را برای بشریت هموار سازیم.

باقری‌کنی در پایان گفت: امیدوارم پویش اندیشه‌ورزی «هیس‌طوری» تداوم یابد و در ابعاد بزرگتری بروز و نمود پیدا کند.

* اهدای مدال طلای «هیس‌طوری» به کارگردان فیلم «یتیم‌خانه ایران»

در بخش بعدی آیین پایانی پویش کتاب‌خوانی هیس‌طوری، ابوالقاسم طالبی کارگردان فیلم یتیم‌خانه ایران بخاطر تولید این اثر سینمایی با موضوع مبارزه با استعمار، تقدیر شد و مدال طلای این پویش کتابخوانی را دریافت کرد. وی پس از دریافت مدال طلای «هیس‌طوری» در سخنان کوتاهی گفت: همواره یکی از آرزوهایم این بود که روزی شاهد باشم که بچه‌های کشورمان تاریخ بخوانند.

وی با اشاره به روند تولید فیلم ضد استعماری «یتیم‌خانه ایران» گفت: من برای ساخت یتیم‌خانه ایران حدود 100 جلد کتاب مطالعه کردم؛ امروز که در جمع شما نوجوانان هستم، خیلی خوشحالم. وقتی برای دعوت به این برنامه با من تماس گرفته شد، بی‌درنگ قبول کردم؛ چون یکی از آرزوهایم این بود که بچه‌ها تاریخ بخوانند؛ زیرا خیلی‌ها از تاریخ اطلاع ندارند.

طالبی به منابع پویش هیس‌طوری اشاره و عنوان کرد: کتاب‌های مهدی میرکیانی واقعاً آثاری پالایش شده و درست و دارای مستند هستند. کسانی که این کتاب‌ها را خوانده‌اند، حتمأ آدم‌های مهمی هستند و کشور در آینده به آن‌ها نیاز خواهد داشت.

* تبریک به دهه هشتادی‌هایی که دنبال فهم تاریخ ایران هستند

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در بخش پایانی این مراسم در سخنانی کوتاه گفت: باید به این نوجوانان شایسته و تمامی دانش آموزانی که به دنبال فهم تاریخ ایران هستند تبریک گفت.

قمی افزود: در اختتامیه پویش هیس طوری به عنوان بزرگترین پویش کتابخوانی کشور با قدردانی از شرکت‌کنندگان و برگزار کنندگان این پویش گفت: تلاش در جهت درک واقعیات تاریخی ایران اسلامی حرکتی ارزشمند و قابل تقدیر است.

قمی در پایان با بیان اینکه اشتیاق دانش آموزان برای درک تاریخ کشورشان ستودنی است، گفت: باید به این نوجوانان شایسته و تمامی دانش آموزانی که به دنبال تاریخ ایران هستند تبریک گفت. آفرین به تمامی کسانی که در راه کسب اطلاعات بیشتر در زمینه هویت ایران اسلامی خود تلاش می‌کنند.

این مراسم در پایان نفرات برگزیده پویش «هیس‌طوری» را در بخش‌های گوناگون به شرح زیر معرفی کرد:

استان برتر (3 برتر کمی و 3 برتر کیفی)؛ (مدال برنز و لوح تقدیر)

- استان اول کیفی: اصفهان

- استان دوم کیفی: قم

- استان سوم کیفی: همدان

- استان اول کمی: گیلان

- استان دوم کمی: البرز

- استان سوم کمی: لرستان

10 برگزیده پویش

(مدال طلا و لوح و حواله) در این بخش تقدیم شد به:

- علی دارابی

- محمد مهدی صادقی، قم

- امیرمحمد ملاکاظمی، تهران

- محمدرضا ویس‌کرمی، لرستان

- علی نظرزاده، لرستان

- علی کربلایی، آذربایجان شرقی

- امیرسبهر بحرانی بوشهر

- مبین شیخی آذربایجان شرقی

- ابوالفضل بهاریان لرستان

- فاطمه غیل‌بور قزوین

برگزیدگان گروه برتر ارائه در اردوی گفتگو محور: (در این بخش مدال برنز و لوح تقدیر و حواله) اهدا شد به:

- گروه اول برگزیده پسران: آیت‌الله مدرس (رضا اشنویی - محمدجواد اکبر ی - صادق صیادی - علیرضا کاظمی، مهدی حبیب اللهی - امیرمهدی مشرقی)

- گروه دوم برگزیده پسران: ستارخان (سیدمحمدحسین حسینی‌زاد - مهدی کریم لو - مهدی رحمانی نژاد - محمد مبین سعادت - سید ابوالفضل فرودی - بهزاد صادق زاده)

- گروه سوم برگزیده پسران: مالکوم ایکس (محمد روشنی - ابوالفضل سالاروند - سید سجاد رضوی - عباس علی ملاحسینی - امیرحسین هاشمی شهرکی - علی مددی جابری - امیرمحمد بهرامی)

- گروه اول برگزیده دختران: گروه میرزای شیرازی (مهسا خوش بین - فاطمه چیتگری - مبینا بهشتی - کوثر فقیهی)

- گروه دوم برگزیده دختران: مرضیه دباغ (ریحانه مشکاتی - زهرا علیزاده - لاریسا آریایی - حنانه شبستانی - زینب عسکری - نرگس امیدانی - مهدی معظمی)

- گروه سوم برگزیده دختران: شهید احمد متوسلیان (رقیه اسدی - رقیه سرحدی - فاطمه بابیزان - زینب مومن زاده - زکیه زارع - زهرا منوچهری)

در ادامه از 24 برگزیده نقره‌ای این پویش هم تقدیر شد.

16 نفر برگزیده طلایی (مدال طلا، حواله و لوح تقدیر) در این بخش اهدا شد به:

- زینب کرمانی‌ها، البرز

- معین لوحی، خراسان رضوی

- امیر محمد یوسفی، فارس

- فاطمه محدثه نقودی، قم

- بهزاد قاسم زاده، آذربایجان غربی

- زهرا الله بخشی، چهارمحال و بختیاری

- انسیه حسن پور، قزوین

- صادق صیادی، اصفهان

- محمد جواد اکبری، اصفهان

- خدیجه صفایی نیا، آذربایجان غربی

- زهرا عیلزاده، همدان

- حسین سرافراز، فارس

- محدثه عباسی، چهارمحال و بختیاری

- فاطمه جلالی، خوزستان

- امیرعباس اثنی عشری، کرمان

- احسان بیت الهی، آذربایجان غربی

نفر اول طلایی: امیرمحمد صالح پور، چهارمحال و بختیاری

گفتنی است، آیین اختتامیه پویش کتابخوانی «هیس‌طوری» شب گذشته با حضور حجت‌الاسلام «محمد قمی» رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، «علی باقری‌کنی» معاون امور سیاسی وزارت امور خارجه، حجت‌الاسلام «کمال‌الدین خداداده» رئیس ستاد هماهنگی مساجد و «امیررضا مافی» مدیر مرکز انیمیشن سوره مقابل کاخ ملت مجموعه کاخ سعدآباد برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات