قنادباشی: رژیم صهیونیستی به دنبال پاکسازی تسلیحاتی در لیبی است / عدم درگیری نظامی میان مصر و ترکیه
وی ادامه داد: آمریکا و کشورهای اروپایی از گسترش این نزاع در لیبی استقبال میکنند چون که میتوانند سلاح بیشتری را بفروشند و مدت طولانیتری منابع ملی این کشور را غارت کنند. یک دولت مبتنی بر آرای مردم میتواند آرامش را به این کشور برگرداند.
سفیر سابق ایران با اشاره به کارشکنی رژیم صهیونیستی در مسائل داخلی لیبی، گفت: اسرائیل به دلیل مشکلات داخلی در عرصه بینالمللی ناتوان شده و در حال حاضر هم در محاصره حلقه مقاومت قرار دارد؛ در شمال این کشور حزبالله لبنان فعالیت میکند و در جنوب نیز، حماس آماده تهاجم موشکی است.
قنادباشی اضافه کرد: در زمان حکومت معمر قذافی، لیبی سلاحهای بسیار مخوفی را تهیه کرد و رژیم صهیونیستی ترس دارد که در آینده دولت اسلامی در این کشور تشکیل شود و از این تسلیحات علیه اسرائیل استفاده کند؛ رژیم صهیونیستی معتقد است که این کشور باید از تسلیحات سنگین نظامی پاکسازی شود.
وی پیرامون مواضع سیاسی ایران در خصوص درگیریهای نظامی در لیبی، بیان داشت: ایران در لیبی سعی کرده است با طرفین درگیر صحبت کند و هیچکدام از این دو جناح درگیر مشروعیت لازم را ندارند. ایران همواره مردم لیبی را بهعنوان کلید حل مشکل معرفی کرده است و هرگونه مداخله خارجی در لیبی را محکوم میکند؛ آرای مردم لیبی تنها راهکار برای پایان خشونت در این کشور است.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: مصریها به نیروهای ژنرال حفتر آموزش میدهند و تسلیحات لازم را میفروشند؛ البته هزینه این تسلیحات با دلارهای امارات و عربستان تهیه میشود. مدتی است که این نیروهای ژنرال حفتر شکستهای پیاپی را متحمل میشوند و شهرهایی نزدیک طرابلس را از دست دادند؛ حفتر وعده کرده بود که طی دو هفته طرابلس را تصرف کند اما موفق نشد.
سفیر سابق ایران با تاکید بر اینکه دعوت حفتر از مصر برای ورود نظامی به این کشور، از چند جهت قابلبررسی است، عنوان کرد: اولا حفتر اعتراف میکند که نیروهای وی که اکثریت مصری هستند، در جبهههای درگیر، شکستخوردهاند و دوما ژنرال حفتر هیچوقت نمیتواند از کشور دیگر درخواست ورود نظامی به لیبی را داشته باشد چون وی برخاسته از هیچ انتخاباتی نیست و این اختیار قانونی را ندارد.
قنادباشی با بیان اینکه ژنرال حفتربه دنبال آن است که ترکیه را تهدید کند، افزود: ترکیه از دولت سراج، حمایتهای لجستیکی فراوانی دارد و پهپادهای نظامی در اختیار وی قرار داده است؛ مسئله حضور نظامی مصر مطرح شده است تا حمایت ترکیه و متحدانش از فایز سراج محدودتر شود.
وی ادامه داد: حفتر در صحنه بینالمللی میخواهد بگوید که جنگ تمامعیاری در لیبی میان مصر و ترکیه شکل خواهد گرفت و با کمک غربیها، از طریق شورای امنیت بر روی ترکیه اعمال نفوذ و از پیشروی میدانی آنها جلوگیری کند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان گفت: ارتش مصر در صورت حضور مستقیم در لیبی، از وضعیت خوبی برخوردار نخواهد بود، مردم لیبی مخالف حضور نظامیان این کشور هستند و به دلیل مناقشه سد النهضه اتیوپی، میان مصر و اتیوپی جنگ صورت میگیرد.