ماجرای برخورد نیروی دریایی سپاه با آمریکاییها در 16 مهر چه بود؟ جزییات انهدام ناو حادثه بریجتون
بهمناسبت روز نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وابستگان نظامی سفارتخانههای مقیم تهران با دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه دیدار کردند. به گزارش عرشه آنلاین، فرمانده نیروی دریایی سپاه با ابراز اینکه اقتدار ما ریشه در ایمان رزمندگان نیروی دریایی سپاه دارد، گفت: نشان داد قدرت فقط منحصر به تجهیزات نیست و ما هیچگاه شروعکننده جنگ در خلیج فارس نبودیم، اما وقتی...
بهمناسبت روز نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وابستگان نظامی سفارتخانههای مقیم تهران با دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه دیدار کردند.
به گزارش عرشه آنلاین، فرمانده نیروی دریایی سپاه با ابراز اینکه اقتدار ما ریشه در ایمان رزمندگان نیروی دریایی سپاه دارد، گفت: نشان داد قدرت فقط منحصر به تجهیزات نیست و ما هیچگاه شروعکننده جنگ در خلیج فارس نبودیم، اما وقتی پایانههای نفتی، کشتیهای نفتی، تجاری و جزایر نفتخیز ما در خلیج فارس، مورد هدف قرار گرفت، نیروی دریایی سپاه 6 سیلی عبرتآموز را به آمریکاییها زد.
بهمناسبت روز نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وابستگان نظامی سفارتخانههای مقیم تهران با دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه دیدار کردند.
دریادار تنگسیری در جمع وابستگان نظامی گفت: همواره پیام صلح و دوستی را به تمام کشورهای دنیا صادر میکنیم و در راه دفاع از کشورمان کوچکترین خدشه به امنیت ایران را قاطع و پشیمانکننده پاسخ میدهیم.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با یادآور شدن حماسه 16 مهر روز شکست هیمنه پوشالی شیطان بزرگ آمریکا در خلیج فارس گفت: 16 مهر 1366 یادآور نبرد مستقیم دلاوران ازجانگذشته نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با شیطان بزرگ در خلیج فارس است، در این روز یکی از برگهای زرین و افتخارآمیز تاریخ باشکوه انقلاب اسلامی در مقابله با استکبار جهانی با جانفشانی سرداران شهید نادر مهدوی و همرزمانش در خلیج همیشه فارس رقم خورد.
تنگسیری با ابراز اینکه "اقتدار ما ریشه در ایمان رزمندگان نیروی دریایی سپاه دارد"، گفت: نشان داد قدرت فقط منحصر به تجهیزات نیست و ما هیچگاه شروعکننده جنگ در خلیج فارس نبودیم، اما وقتی پایانههای نفتی، کشتیهای نفتی، تجاری و جزایر نفتخیز ما در خلیج فارس، مورد هدف قرار گرفت، نیروی دریایی سپاه 6 سیلی عبرتآموز را به آمریکاییها زد.
ماجرای حادثه بریجتون
حادثه بریجتون حادثهای بود که طی آن سوپرتانکر آمریکایی اساس بریجتون با مینهای دریایی در نزدیکی جزیره فارسی در خلیج فارس برخورد کرد و آسیب دید. این کشتی در جریان سفری دریایی در نخستین کاروان عملیات اراده جدی بود. این عملیات توسط ارتش دولت آمریکا برای حفاظت از نفتکشهای کویتی از حمله ایران در 1987 و 1988 در زمان جنگ نفتکشها در اواخر جنگ ایران و عراق طراحی شده بود. انفجار یک مین دریایی ایرانی در کانال کشتیرانی خلیج فارس، بدنه بیرونی کشتی بریجتون را آسیب رساند
طی یک سال از آغاز جنگ ایران و عراق در سال 1980، عراق حمله به کشتیهای حامل نفت از بنادر ایران را آغاز کرد و به دنبال ترساندن متحدان و شرکای تهران و همچنین محرومیت ایران از درآمدهای نفتی بود. در سال 1984، ایران شروع به پیگیری ماجرا کرد و به تانکرهای کشورهایی که در جنگ از عراق پشتیبانی میکردند، حمله کرد. در سال 1987، کویت که کشتیهایش نفت عراق را حمل میکردند، از اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده درخواست کمک نظامی کرد. در ابتدا، مسکو پیشنهاد کرد تا سه تانکر نفتی که پرچم شوروی را نصب کردهاند، به کویت قرض دهد و توسط نیروی دریایی شوروی از آنها محافظت کند. در پاسخ، ایالات متحده پیشنهاد کرد که تانکرهای کویت با برافراشتن پرچمهای آمریکا حرکت کنند و در کاروانهای محافظت شده توسط نیروی دریایی ایالات متحده رفتوآمد کنند. این کاروان با نام عملیات اراده جدی نامگذاری شد.
برای محافظت از تانکرهای کویت، چهار ناو هواپیمابر، سه ناو جنگی و یک ناوشکن در خلیج فارس و تنگه هرمز یا در اطراف آن، تجمیع شده بودند. همچنین در حالی که کشتی جنگی یواساس میزوری، دو ناو جنگی دیگر و یک حامل هلیکوپتر، در حال گشت زنی در منطقه بودند، ناو هواپیمابر ایالات متحده یواساس کانستلیشن و خدمه آن نیز در نزدیکی اقیانوس هند قرار داشتند. طرح عملیات خواستار کاروانهایی بود که توسط سه یا چهار کشتی جنگی ایالات متحده و هواپیماهای قابل حمل، از جمله هواپیمای تهاجمی A-6، جنگندههای F / A-18، هواپیماهای EA-6B و جنگندههای F-14 محافظت شوند.
در 21 ژوئیه 1987، کشتی 414,266 تُنی بریجتون و تانکر گازی 48,233 تُنی پرینس گاز از حوزه خلیج عمان تحت حفاظت سه کشتی جنگی ایالات متحده در اولین کاروان عملیات اراده جدی شروع به حرکت کردند. این کاروان از تنگه هرمز بدون حادثه عبور کرد،[5] هرچند چهار جنگنده F-4 ایران به این گروه نزدیک شدند.[6]
وقتی کاروان به میانههای مسیر خود رسید، ایران اعلام کرد که کاروان «کالاهای ممنوعه» حمل میکند. محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه پاسداران، ابتدا دستور حمله توسط قایقهای تندروی سپاه پاسداران از جزیره فارسی را صادر کرد. اما بعداً، بر اساس توصیههای امام خمینی، موافقت شد که به جای یک مبارزه مستقیم عملیات مین گذاری انجام شود. یگان ویژه سپاه پاسداران که چندین هفته برای این مأموریت تمرین کرده بود، یک رشته از نه مین را در فاصله 500 متری از یکدیگر قرار داد و سپس به جزیره فارسی برگشت. سرویس امنیتی آمریکا عملیات رضایی را کشف کرد، اما نتوانست به عملیات مینگذاری پی ببرد. در روز 24 ژوئیه، بریجتون با یک مین در موقعیت 2758' شمال و 4950' شرق در 13 کیلومتری غرب جزیره فارسی برخورد کرد. این انفجار یک حفره به مساحت 43 متر مربع در بدنه تانکر نفت ایجاد کرد.
پس از حادثه
یک روز قبل از این حادثه، دریاسالار هارولد جی برنسن، فرمانده نیروی خاورمیانه، گفت: «نیروی هوایی و نیروی دریایی ایران نسبتاً قوی هستند. این به نفع آنها است که از نیروهایشان در یک مواجهه غیرمستقیم استفاده کنند.» پس این حادثه، برنسن اعلام کرد که نشانههایی وجود دارد مبنی بر اینکه ایران مینها را کار گذاشتهاست، اما هیچکس فکر نمیکرد که کاروان را تحت تأثیر قرار دهد.
همچنین پنتاگون پس از حادثه اعلام کرد که کشتی های جنگی بیشتری را به این منطقه اعزام خواهد کرد و وزیر دفاع، کاسپار واینبرگر، اعلام کرد که ایالات متحده علیه هر کشوری که مین ها را در مسیر کشتی های مقصد کویت قرار داده است، تلافی خواهد کرد. اگر چه شواهد معتبری که حاکی از تخطی ایران باشد، وجود نداشت، اما مقامات آمریکایی همه متقاعد شده بودند که نیروهای سپاه پاسداران ایران شب قبل از وقوع حادثه، مین ها را زیر آب قرار داده بودند. وینبرگر گفت: «باید بالاترین اولویت به مین روبی اختصاص داده می شد.»
حادثه بریجتون یک پیروزی تاکتیکی - تبلیغاتی برای ایران بود. میر حسین موسوی آن را «یک ضربه جبران ناپذیر به حیثیت سیاسی و نظامی آمریکا» نامید. اکبر هاشمی رفسنجانی گفت: «از این به بعد، اگر چاه ها، تاسیسات و مراکز ما مورد اصابت قرار گیرد، ما نیز تاسیسات و مراکز شرکای عراق را مورد هدف حملاتمان قرار خواهیم داد.
پیام صلح، دوستی و برادری به کشورهای منطقه
فرمانده نیروی دریایی سپاه فلسفه شکلگیری نیروهای مسلح در جمهوری اسلامی را در جهت پیشرفت و فضایل انسانی و دفاع حقیقی از حقوق انسانهایی که مظلوم واقع شدهاند دانست و اظهار داشت: ما قدرت نظامی را برای پیشرفت و فضایل انسانی و دفاع حقیقی از حقوق انسان بهکار میگیریم، در این راه به هیچ کسی زور نمیگوییم و از مظلوم در برابر ظالم دفاع میکنیم و در مقابل او تا پای جان ایستادهایم.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با اعلام پیام صلح به همه کشورهای منطقه و فرامنطقه که در راستای امنیت پایدار و ثبات آرامش در منطقه قدم برمیدارند، گفت: جمهوری اسلامی ایران خواهان تعریف مسئولیت و ایجاد زمینه همکاری برای ترویج صلح، همبستگی و پیشرفت با بهرهمندی از آزادی کشتیرانی و عبور و مرور دریایی و امنیت انرژی در مناطق دریایی است.
ما همواره خواهان صلح، ثبات و آرامش در خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر بوده و هستیم، هیچ ناامنی و درگیری در این مناطق راهبردی را که تأمینکننده بخش عمدهای از انرژی و کریدورهای مواصلاتی دریایی جهان بوده و هست، برنمیتابیم، اجازه نمیدهیم که کشورهای شرور و متجاوز، ثبات پایدار این مناطق را در راستای منافع خود و با تضعیف سطح همگرایی و همافزایی بههم بریزند و خدشهای به آن وارد کنند، بنابراین ما همواره پیام صلح، دوستی و برادری به کشورهای منطقه و حتی کشورهایی که احترام به حقوق ما در این منطقه میگزارند اعلام کردهایم.
این برنامه بهروی عرشه ناو کاملاً ایرانی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با حضور وابستگان نظامی مقیم تهران بهدعوت از نیروی دریایی سپاه در بندرعباس برگزار شد.
وابستگان نظامی در پایان بعد از اهدای نشان، با شناور شهید سلیمانی عکس یادگاری گرفتند.
هم اکنون دیگران می خوانند-
قتل فجیع یک زن و شوهر در ویلای طالقان / نقشه هولناک داماد خانواده لو رفت
-
فال شمع امروز چهارشنبه 19 مهر 1402 | اینجا فال شمع روزانه ات را بخوان
-
یک اتفاق وحشتناک / فوت 6 نوزاد در بیمارستان هاجر شهرکرد
-
مراقب طوفان لحظه ای و جهنمی باشید / اعلام هشدار مهم وآماده باش تا پایان هفته
-
خبر خوش برای بازنشستگان / اعلام زمان همسان سازی
-
تجاوز مرد جوان به دختر کاراته باز | شوهرخواهرم باید اعدام شود
-
یکروزه شناسنامهتان را تعویض کنید / اعلام مهلت تعویض + مدارک