مرادی: جوانان افتخارآفرین، آیندهسازان وزنهبرداری هستند
تهران - ایرنا - رییس فدراسیون وزنهبرداری با بیان اینکه درهای فدراسیون بر روی تمام قهرمانان ملی باز است گفت: ملیپوشان جوان در پیکارهای جهانی تاشکند نشان دادند که پشتوانه خوبی برای تیم ملی هستند و در کنار باتجربهها آینده این رشته را میسازند.
به گزارش ایرنا، تیم ملی وزنهبرداری مردان ایران در پیکارهای وزنهبرداری قهرمانی سال 2021 جهان در تاشکند ازبکستان با کسب 548 امتیاز بر سکوی دوم جهان قرار گرفت. روسیه با 581 امتیاز به عنوان قهرمانی رسید. ازبکستان نیز با 525 امتیاز به عنوان سومی دست پیدا کرد. تیمهای ایران، روسیه و ازبکستان با 10 وزنهبردار در این دوره از مسابقات شرکت کرده بود. تیم زنان ایران نیز با 151 امتیاز در رده بیست وسوم جهان قرار گرفت.
«علی مرادی» رییس فدراسیون وزنهبرداری روز شنبه و در پایان این رقابتها در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: این مسابقات در بالاترین سطح برگزار شد و وزنهبرداران جوان ایرانی عملکرد فوقالعادهای از خود به جا گذاشتند. ما میتوانستیم قهرمان جهان شویم اما با یک اختلاف کم امتیازی، مقام نایبقهرمانی را کسب کردیم.
متن کامل این گفت وگو در زیر آمده است؛
یک اوتی قهرمانی را از ما گرفت
تیم ملی وزنهبرداری مردان عملکرد بسیار خوبی در مسابقات قهرمانی جهان داشت و ما با اختلاف امتیاز کمی قهرمانی را به روسیه واگذار کردیم. شاید اگر یک اوتی نداشتیم و عملکرد برخی از ملیپوشان بهتر بود الان ایران به جای روسیه عنوان قهرمانی مسابقات تاشکند را از آن خود میکرد. باید بپذیریم هر رقابت شرایط خاص خود را دارد. تیم جوانی را به ازبکستان اعزام کرده بودیم. جوانان ما با اراده خود توانستند در سکوی جهانی قرار گیرند، باید به این تیم اعتماد کرد. از تمام نفرات و کادر فنی راضی هستم و به آنان خسته نباشید میگویم. چند کشور مانند روسیه، گرجستان، کلمبیا و ازبکستان با تیم کامل آمده بودند و تیم ما نیز کامل بود.
چین و کره شمالی بودند، بهتر میشد
شاید تصور این بود که اگر چین و کرهشمالی حضور داشتند کار ما برای رسیدن به سکو راحت نبود، اما ای کاش آنان نیز به تاشکند میآمدند. چین و کرهشمالی در سبک وزن برای کسب مدال با هم رقابت سختی دارند و امتیازات تقسیم میشود. البته کشورهای خوبی از آمریکا جنوبی به تاشکند آمدند. تمام کشورها شرایط سختی برای آمدن به تاشکند داشتند که به دلیل کرونا و شیوع آن در جهان بود. امیدوارم شرایط سخت کرونایی به زودی به پایان برسد.
ورزشکاران حاضر در تاشکند رکوردهای خوبی نیز از خود به یادگار گذاشتند. در برخی از دستهها رکوردهای جهان و المپیک شکسته شد. نماینده ایران نیز در دسته به اضافه 109 رکورد جوانان جهان را شکست؛ «علیرضا یوسفی» با این رکوردشکنی در آستانه مدال قرار گرفت اما با چراغ قرمز داوران مواجه شد.
داوری در برخی دستهها خوب نبود
اگر بخواهم واقعبینانه نسبت به داوری صحبت کنم، باید گفت که قضاوت در برخی از دستهها خوب نبود و ما نیز از داوری ضرر کردیم. شاید اگر هیات ژوری سختگیری نداشتند، مدال برنز فوق سنگین در دوضرب به «علیرضا یوسفی» میرسید. آنان در مواجه با تالاخادزه این سختگیری را نداشتند. وزنهبردار جوان ما 2 چراغ سفید گرفت اما هیات ژوری رای را برگرداند و خطا اعلام کرد، اما هیات ژوری حرکت سوم دوضرب تالاخادزه زمانی که وزنه 267 کیلوگرم را بالای سر برد برخلاف نظر داوران، حرکت او را تایید کرد. شاید اگر تصمیم آنان نبود یوسفی در سن کم مدال برنز دوضرب دسته فوق سنگین را از آن خود میکرد.
دختران وزنهبردار عملکرد چشمگیری داشتند
بررسی عملکرد سه دختر اعزامی به مسابقات قهرمانی جهان نشان از آن دارد که ملیپوشان توانستند رکوردهای ملی و شخصی خود را ارتقا دهند. از عملکرد آنان راضی هستم و باور دارم که در بزرگسالان نیز به زودی شاهد رسیدن این دختران به مدال خواهیم بود. باید تمام تلاش خود را برای حضور آنان در تورنمنتهای بزرگ انجام دهیم و این مهم با همکاری وزارت ورزش و جوانان امکان پذیر است. وزنهبرداری زنان در مسیر درستی قرار دارد و به حمایت نیاز دارند.
حمایت کمیته ملی المپیک وزنهبرداری
برای اعزام به مسابقات جهانی ازبکستان با مشکلات زیادی روبرو بودیم، اما کمیته ملی المپیک و شخص «سیدرضا صالحیامیری» حمایت مادی و معنوی خوبی از وزنهبرداران داشت. همچنین وزارت ورزش و جوانان با اقدامات خود مسیر حضورمان را در تاشکند تسهیل کرد. حمایت از وزنهبرداری میتواند ورزشکاران را به آینده امیدوار و زمینه کسب مدال آنان را در بازیهای آسیایی و المپیک، فراهم کند.
پشتوانهسازی انجام شده است
برخی باور دارند که فدراسیون اقدامی در زمینه پشتوانهسازی یا استعدادیابی انجام نداده است. ورزشکارانی که در تاشکند سکوی جهانی را فتح کردند، نمونه کامل پشتوانهسازی هستند. مصطفی جوادی، امیر حقوقی، رسول معتمدی، علیرضا یوسفی و آیت شریفی آینده وزنهبرداری ایران هستند. باید از آنان بیشتر حمایت شود. این جوانان در کنار قهرمانان ملی میتوانند افتخارات زیادی را برای ایران کسب کنند.
درهای فدراسیون بر روی کسی بسته نیست
بعد از مسابقات قهرمانی جهان، بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی در پیش داریم و بازیهای آسیایی 2022 هانگژو را پیش رو خواهیم داشت. برای حضور در این مسابقات نیاز به ترکیبی از جوانان و باتجربهها داریم. درب فدراسیون بر روی کسی بسته نیست و ما احترام زیادی برای قهرمانان ملی قائلیم. همه قهرمانان میتوانند با احترام به قوانین و دستورات مربیان در تمرینات باشند. حضور آنان در کنار جوانان رقابت و انگیزه را زیاد میکند. البته برای فدراسیون نظم و پایبندی به قانون بر هر عنوانی ارجحیت دارد.
مسوولان فدراسیون جهانی باید عذرخواهی کنند
در زمان پخش سرود ملی ایران سر و صدای ازبکستانیها در سالن زیاد بود و آنان نیز در پخش سرود اشتباه کردند. ما همان روز کتبا اعتراض کردیم و مسوولان فدراسیون جهانی و برگزارکنندگان مسابقات جهانی در تاشکند باید عذرخواهی کنند. قصور از ما نبود بلکه برگزارکنندگان این اشتباه بزرگ را انجام دادند.
مسابقات وزنهبرداری قهرمانی جهان روز جمعه با برگزاری رقابتهای دسته به اضافه 109 کیلوگرم به پایان رسید. در این دوره از مسابقات 432 وزنهبردار (245 مرد و 187 وزنهبردار زن) حضور داشتند. مرتضی بیگلری، میرمصطفی جوادی، سیدایوب موسوی، رضا دهدار، امیر حقوقی، سیدرسول معتمدی، علیرضا سلیمانی، امیر عزیزی، علیرضا یوسفی و آیت شریفی ملیپوشان وزنهبرداری ایران در بخش مردان بودند.
همچنین در بخش زنان سیدهالهام حسینی، یکتا جمالی و فاطمه یوسفی نیز ملیپوشان وزنهبرداری ایران هستند. الناز باجلانی به دلیل مصدومیت به این پیکارها اعزام نشد. اکبر خورشیدی به عنوان مشاور فنی بر عملکرد دختران وزنهبردار ایران نظارت دارد.
تیم ملی وزنهبرداری مردان ایران با کسب 548 امتیاز به عنوان نایب قهرمانی مسابقات تاشکند رسید. تیم ایران همچنین با کسب 2 طلا، 3 نقره و 3 برنز در رتبهبندی مدالی به مقام پنجم رسید.
*س_برچسبها_س*