دوشنبه 28 آبان 1403

مسئولیت پذیری یک فرمانده، چگونه جلوی تحریف انتقام سخت را گرفت؟!

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
مسئولیت پذیری یک فرمانده، چگونه جلوی تحریف انتقام سخت را گرفت؟!

برای کسی که می تواند، با حادثه عین الاسد سالها و چه بسا ده‌ها سال قهرمان ملی باشد، رفتن به جلوی دوربین‌ها و ریختن آبرو - البته به ظاهر - با اصل حب نفس! منافات بزرگی دارد.

به گزارش مشرق، مهدی جهان تیغی فعال رسانه ای طی یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:

من سردار حاجی زاده؛ از خط مقدم بازگشته‌ام، تا از صداقت نظام دفاع کنم

مسئولیت پذیری یک فرمانده، چگونه جلوی تحریف انتقام سخت را گرفت؟!

«چند روز قبل در حادثه تروری جان سالم به در برد، در فاصله کوتاهی به غرب کشور می‌رود، تا یکی از بزرگترین حوادث تاریخی 70 سال اخیر جهان، یعنی حمله به یک پایگاه نظامی آمریکا در برابر بخشی از انتقام خون شهید سپهبد سلیمانی را فرماندهی کند، در فاصله کوتاهی به تهران بر میگردد و در برابر دوربین‌های که در انتظار ریختن آبروی او در برابر شرمندگی سقوط هواپیمای بوئینگ است، قرار می گیرد»

این قسمتی از یک فیلم سینمایی خیالی هالیوودی و یا بالیوودی نیست، این بخشی از واقعیت رفتاری فرمانده هوا و فضای سپاه پاسداران، یعنی سردار سرافراز حاجی زاده است. آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها سالها برای نظامیان خود فیلم تخیلی ساختند، حتی کارشان به جایی رسید که از دل جنایات خود در ویتنام، عراق و افغانستان نیز قهرمان سازی هالیوودی کردند. اما خودشان نیز می‌دانند که آن قهرمانان خیالی هستند و آنچه امروز حقیقی‌تر از هر واقعیتی است، رفتار صادقانه سردار حاجی‌زاده ایرانی هست.

اما او چرا دیروز پای در مقتلگاه آبروی خود گذاشت؟ برای کسی که می تواند، با حادثه عین الاسد سالها و چه بسا ده‌ها سال قهرمان ملی باشد، رفتن به جلوی دوربین‌ها و ریختن آبرو - البته به ظاهر - با اصل حب نفس! منافات بزرگی دارد. واقعیت این است که آمدن او جلوی دوربین‌ها مصادق این جمله است: «من سردار حاجی زاده؛ از خط مقدم بازگشته‌ام، تا از صداقت نظام دفاع کنم»

چه کسی در این شرایط که حتی صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز بر طبل پنهان کاری برخی مسئولین حادثه هواپیمایی اوکراینی می‌کوبد، باید از صداقت نظام دفاع می‌کرد؟! چه کسی باید صداقت نظام را تبدیل به باور عمومی می‌کرد که در جمهوری اسلامی فردی در جایگاه عالی‌ترین مقام نظام، پس از کامل شدن تحقیقات نظامی، بلافاصله و بدون در نظر گرفتن پیامدهای به ظاهر دنیایی - بخوانید سیاسی و امنیتی - دستور رفتار صادقانه با مردم و کشور را می‌دهد. اوست که می توانست از برخی دلایل تاخیر در اعلام نتیجه قطعی سقوط هواپیما بگویید.

آری برای این امر مهم اینبار باید کسی به مقتل آبروی خود برود که خود از آبرومندان انقلاب باشد. قرعه نه به نام سردار حاجی زاده خورد، بلکه دواطلبانه کاندیدای این صحنه بزرگ شد.

اما یک نکته را تاریخ بعدها بیشتر قضاوت خواهد کرد، مساله‌ای که بسیاری از ما داخلی‌ها نیز درک نکردیدم ولی روس‌ها در خارج از ایران فهمیدند!

خبرگزاری روسی اسپوتنیک درباره اقدام صادقانه فرمانده هوا و فضای سپاه نوشت: «شجاعت سردار حاجی زاده در تحمل مسئولیت هدف قرار گرفتن هواپیمان اوکراینی بسیار ستودنی می‌باشد و شاید بتوان گفت اولین بار است مسئولی جلوی دوربین ها می آید و با این شجاعت همه مسئولیت های یک اشتباه را گردن می گیرد. شاید تنها مساله ای که ماجرای هواپیما اوکراینی ثابت کرد، تکذیب اخبار مرتبط با تبانی ایران و آمریکا در حمله ایران به پایگاه های نیروهای آمریکایی در عراق بود. اگر تبانی ای وجود داشت قطعا نیروهای مسلح ایران با چنین شرایط پر تنش واضطرابی مواجه نمی شدند و قطعا چنین اتفاقی پیش نمی افتاد.»

آری او آبرویش را - بدون آنکه مقصر اصلی باشد - داد تا حکمتی الهی شکل بگیرد و تاریخ فردا نتواند انکار کند که انقلاب اسلامی، انتقام سردار ایران، سپهبد شهید قاسم سلیمانی را از آمریکایی‌ها گرفت و حاضر به معامله نشد.