معرفی بسته مطالعاتی «خسارت محض»/ انتشار اسناد، حقایق و مستندات خسارت برجام
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، همزمان با سالروز امضای توافقنامه برجام، انتشارات جهادی شهید کاظمی اقدام به معرفی و توزیع بسته مطالعاتی با محوریت اسناد و حقایق برجام و مذاکرات هستهای کرده است. برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) توافقی است بینالمللی که بر سر برنامه هستهای ایران بین کشورهای گروه 1+5 (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان) و ایران در شهر وین اتریش رقم خورد. این...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، همزمان با سالروز امضای توافقنامه برجام، انتشارات جهادی شهید کاظمی اقدام به معرفی و توزیع بسته مطالعاتی با محوریت اسناد و حقایق برجام و مذاکرات هستهای کرده است.
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) توافقی است بینالمللی که بر سر برنامه هستهای ایران بین کشورهای گروه 1+5 (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان) و ایران در شهر وین اتریش رقم خورد.
این مذاکرات یکی از طولانیترین مذاکرات بین المللی بر سر یک موضوع مشخص بود که از سال 2013 میان ایران و 6 قدرت جهانی آغاز شد و در نهایت در سال 2015 به نتیجه رسید. با اینکه توافق اولیه موسوم به برجام در ماه ژوئیه به نتیجه رسید، اما مذاکرات دو طرف ادامه یافت تا سرانجام در آوریل 2015 به «تفاهم لوزان» به عنوان چارچوبی برای توافق وین دست یافتند.
بر اساس متن توافق برجام، ایران ذخایر غنی سازی متوسط خود را پاکسازی، ذخیره سازی اورانیوم با غنای کم را تا 98 درصد قطع و همچنین تعداد سانتریفیوژهای خود را تا حدود دو سوم به مدت حداقل 15 سال کاهش خواهد داد.
همچنین بر اساس برجام، ایران غنی سازی بیش از 3،67 درصد را متوقف کرده و هیچ تاسیسات غنی سازی جدید و یا رآکتور آب سنگین نخواهد ساخت. علاوه بر محدودیتهایی در بخشهای فنی و هستهای تاسیسات هستهای کشورمان، به منظور بررسی، نظارت و تایید اعمال این محدودیتها از سوی ایران، آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تمامی تاسیسات هستهای کشورمان دسترسی منظم پیدا کردند.
رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر بارها بر عدم اعتماد به آمریکا تأکید کردند، اما متأسفانه دولتمردان از یکسو امضای وزیر خارجه آمریکا را تضمین! نامیده و از سوی دیگر رئیسجمهور این کشور را نیز فردی مودب! و باهوش! نامیدند.
اعتماد دولتمردان به آمریکا موجب شد تا 6 اصل مهم در توافقات بینالمللی از جانب دولت مورد غفلت قرار بگیرد. تعامل متوازن و هوشمندانه و مبتنی بر رویکرد «عزت، حکمت و مصلحت» دارای 6 ویژگی میباشد که عبارت است از گرفتن تضمین از طرف مقابل، پیشبینی خسارت در صورت عدم پایبندی به تعهدات، پیشبینی مکانیسم معتبر شکایت، توازن تعهدات طرفین، همزمانی اجرای تعهدات و امکان برگشتپذیری سریع تعهدات در صورت بدعهدی طرفین. اما متأسفانه این 6 ویژگی مهم و اساسی در برجام رعایت نشد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات ابتدای سال 95 در حرم مطهر رضوی (ع) وضعیت برجام و ایران و آمریکا را اینگونه توصیف کردند: «در همین توافقی هم که ما با آمریکاییها در قضیه پنج بعلاوه یک و مسئله هستهای کردیم، آمریکاییها به آنچه وعده داده بودند عمل نکردند و کاری را که باید میکردند انجام ندادند. بله، به تعبیر وزیر خارجه محترم ما، روی کاغذ کارهایی را انجام دادند، اما از راههای انحرافی متعدد، جلوی تحقق مقاصد جمهوری اسلامی را گرفتند... کسانی که امید میبندند به اینکه بنشینیم با آمریکا در فلان مسئله مذاکره کنیم و به یک نقطه توافقی برسیم - یعنی ما یک تعهدی بکنیم، طرف مقابل هم یک تعهدی بکند - از این غفلت میکنند که ما ناگزیر باید به همه تعهدهای خود عمل کنیم [اما] طرف مقابل با طرق مختلف، با شیوههای مختلف، با خدعه، با تقلب سر باز میزند و به تعهدهایی که کرده است عمل نمیکند. این چیزی است که ما امروز در مقابل چشم خودمان داریم میبینیم؛ یعنی خسارت محض.»
اکنون که چند سال است از این توافق نامه یا به عبارتی خسارت محض میگذرد؛ اما همچنان عدهای از مسئولین بر این باور اند که برجام نه تنها خسارت نبوده است بلکه معضل پیچیده منطقه و بین الملل با برجام حل شده است و موفقیتهای چشمگیری برای کشور داشته است در صورتی که واقعیت چیز دیگری است.
انتشارات جهادی انقلابی شهید کاظمی که بیش از 10 عنوان کتاب با محوریت برجام و مذاکرات هستهای منتشر کرده است در این ایام اقدام به آماده سازی و معرفی بسته مطالعاتی «خسارت محض» کرده که با مطالعه این کتب هر شخصی میتواند به راحتی واقعیت برجام را بفهمد و قضات کند.
بسته مطالعاتی «خسارت محض» مجموعهای از کتب منتخب با محوریت اسناد، حقایق و مستندات خسارت برجام است که توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر و عرضه میشود.