مکالمه ترامپ و سناتور ضدایرانی کنگره 4 روز قبل از ترور سردار سلیمانی / رئیسجمهور آمریکا: «در فکرم که سلیمانی را ترور کنیم!»
گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ نشریه «بیزینس اینسایدر» در گزارشی به تاریخ 11 سپتامبر نوشت: بنا به گفته «باب وودوارد»، روزنامهنگار کهنهکار آمریکایی و نویسنده کتاب خشم درباره رئیس جمهور فعلی آمریکا، دو تن از مشاوران ارشد دونالد ترامپ مصرانه تلاش کردند که اورا از دستور ترور ژنرال قاسم سلیمانی، مقام بلندپایه نظامی ایران در روزهای منتهی به حمله 3 ژانویه منصرف کنند.
نشریه «بیزینس اینسایدر» به نسخه اولیه این کتاب که امروز سه شنبه / 15 سپتامبر منتشر میشود، دست یافته است. «باب وودوارد» در این کتاب نوشته است که ترامپ به لیندسیگراهام، سناتور کارولینای جنوبی در روز 30 دسامبر گفت: «تو فکرم که سلیمانی رو ترور کنیم [!]» ترامپ و گراهام در حال بازی گلف در باشگاه بینالمللی ترامپ در فلوریدا بودند که [رئیسجمهور آمریکا] این ایده را مطرح کرد. [در ادامه این کتاب آمده است] گراهام در پاسخ گفت: «اوه پسر! این یک قدم بزرگ است.»
سناتور کارولینای جنوبی به ترامپ گفت "اگر دستور قتل سلیمانی را بدهد"، باید برنامهای داشته باشد که درصورت شعلهورشدن آتش درگیری با ایران چه اقداماتی انجام دهد. وی گفت: «اگر آنها [ایران] به هر طریقی تلافی کردند، که خواهند کرد، باید پالایشگاههای نفت را بزنیم.» در همین حال، او این مطلب را اضافه کرد که اگر ترامپ این کار را انجام دهد «جنگی تمام عیار رخ خواهد داد.»
گراهام هشدار داد: «اگر او را [سلیمانی] را بکشید، بازی جدید را شروع میکنید و قمار [بلکجک]10 دلاری شما تبدیل به قمار 10000 دلاری میشود.» بازی بلکجک که به عنوان بازی 21 هم شناخته میشود، محبوبترین بازی کازینوهای آمریکا است.
ترامپ گفت: «او [سلیمانی] ارزشش را دارد.» گراهام همچنین این نکته را اضافه کرد که ترامپ باید نوع واکنش و اقدام احتمالی ایران در این رابطه را با توجه به انتخابات پیشرو در نظر بگیرد. گراهام گفت: «ای کار خطر وقوع یک جنگ بزرگ را در پی دارد.»
گراهام کماکان بر احتیاط و مراقبت تاکید میکرد و به ترامپ گفت: «آقای رئیسجمهور! [خطر این اقدام] بسیار بالاست. چطور است که فردی با مرتبه پایینتر از سلیمانی را هدف قرار دهیم که انجام آن آسانتر است؟» این سخنان شگفتآور [و محتاطانه] از سوی گراهام بود که یکی از اعضای تندرو کنگره است و مکررا خواستار دخالت نظامی بیشتر آمریکا در خاک کشورهای خارجی میباشد.
«باب وودوارد» گزارش کرد که گراهام تنها کسی نبود که در این رابطه نگران بود. مایک مولوانی، رئیس وقت کارکنان کاخ سفید یک درخواست فوری از سناتور کارولینای جنوبی داشت. مولوانی با التماس گفت: «شما باید راهی پیدا کنید که از برنامه ترور سلیمانی ممانعت به عمل بیاورید. شاید [ترامپ] به حرف شما گوش کند.»
علیرغم تردید و دودلی که گراهام [درباره واقعه ترور] داشت، وی بهطور علنی از تصمیم رئیسجمهور آمریکا حمایت میکرد. گراهام [پس از وقوع ترور] در مصاحبه با فاکس نیوز در روز 3 ژانویه گفت: «این یک حمله پیشگیرانه و دفاعی بود [!].»
این صحبتها درحالی مطرح میشود که دولت ترامپ سندی "که نشان دهد سلیمانی درصدد تهدید و اقدامی علیه نیروهای آمریکایی بود" ارائه نکرده است. دستور ترامپ مبنی بر حمله پهبادی و ترور سلیمانی بسیار جنجالآفرین شد. این اقدام ترامپ، حرکتی بود که سلف وی، رئیسجمهور جرج بوش و رئیسجمهور اوباما هردو از انجام آن پرهیز میکردند. آنها میدانستند که پیامدهای این کار میتوانست فاجعهبار باشد.
نشریه «بیزینس اینسایدر» در پایان نوشت: ترور سلیمانی، ایران و آمریکا را تا آستانه جنگ پیش برد. ایرانیها طی حمله موشکی [به عین الاسد] دهها تن از نیروهای ارتش آمریکا را به شدت زخمی کردند. ترامپ در ابتدا [سعی کرد که] افکار عمومی را گمراه کند و گفت که این حملات تلفاتی نداشته است [!]
در نهایت [با عدم پاسخ آمریکا] ایران و آمریکا از جنگی بزرگ دور شدند، اما تنشها همچنان باقی است. کمی بعد از حمله، ایران عملا توافق هستهای 2015 را کنار گذاشت. دولت ترامپ نیز همچنان در تلاش است متحدان اروپاییاش همراه کند و راهبرد فشار حداکثری را ادامه دهد. راهبردی که هدف آن الزام ایران برای قبول تعهداتی سختگیرانهتر از آنچه در توافق هستهای 2015 قید شده، میباشد. اما تاکنون موفقیتی نداشته است.
ترجمه: ایلیا فروزش
*تمام مطالب فوق مورد تایید خبرگزاری نیست و صرفا جهت مطالعه مخاطبان ترجمه شده است.
به گزارش گروه بینالملل دانشجو؛ ساعت یک و بیست دقیقه بامداد جمعه 13 دی، ماشین حامل سردار سلیمانی در حال عزیمت از فرودگاه بغداد به منطقه سبز با دو موشک هلفایر پهباد ارتش آمریکا مورد اصابت قرار گرفت. عملیات ترور با دستور مستقیم رئیس جمهور آمریکا انجام شد. حرکت نیروهای آمریکایی عجیب بود. زیرا که شهید سلیمانی از سوی تهران مامور شده بود جوابیه جمهوری اسلامی به نامه پادشاهی عربستان را تحویل نخست وزیر عراق دهد. بعد از ترور، ترامپ با افتخار مسئولیت را برعهده گرفت و رسما تهدید کرد که اگر حرکتی از سوی تهران علیه نیروهای آمریکایی انجام شود، 52 نقطه از ایران را مورد حمله موشکی قرار خواهد داد.
پس از ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی وضعیت غرب آسیا به حالت قرمز درآمد. آمریکاییها سریعا پایگاههای خود را تخلیه و نیرو و تجهیزات را به غربیترین مقر خود در عراق انتقال دادند. بامداد چهارشنبه 18 دی، درست در همان ساعتی که شهید سلیمانی ترور شد، خبری سرتیتر رسانههای جهان میشود. سپاه پاسداران در عملیاتی به فرماندهی سردار حاجیزاده، بزرگترین پایگاه جاسوسی و نظامی ارتش آمریکا در خاورمیانه را مورد حمله موشکی قرار داد. این نخستینبار در تاریخ ایالات متحده است که یک کشور به نیروهای ارتش آمریکا حمله میکند. واشنگتن در پاسخ به این سیلی ترجیح داد فقط نظارهگر باشد و تلفات قطعی پایگاه عینالاسد را کتمان کند. پس از این سیلی، آمریکا عقبنشینی کرد و خبری از لاف آمریکاییها مبنی بر هدفگیری 52 نقطه در ایران نشد.
هنوز پس از گذشت چندین ماه از حمله به پایگاه ارتش آمریکا، واشنگتن گزارش دقیقی از تلفات و خسارات نداده است. رئیسجمهور آمریکا در ابتدا مدعی شد که هیچیک از نظامیان این کشور آسیب ندید. ادعایی که در روزهای بعد دروغ بودن آن مشخص شد و مقامات آمریکایی مجبور شدند آمار تلفات پایگاه عینالاسد را قطرهچکانی اعلام کنند. پنتاگون پس از مدتی پنهانکاری، سرانجام طی چند مرحله آمار مجروحان حمله موشکی ایران به عینالاسد را از 10 شروع و تا 110 نفر افزایش داد!
البته این آماری است که ایالات متحده به صورت رسمی اعلام کرده است. همانگونه که آمریکا در ابتدا منکر آسیب به سربازانش میشد و درنهایت به 110 نفر رسید، هنوز منکر تلفات در جریان این حمله است. حملهای که بنا به گزارش منابع اطلاعاتی، حداقل 80 نظامی ارتش آمریکا در جریان آن به هلاکت رسیدند. نکته حائز اهمیت در اینجا این موضوع است که حمله به عینالاسد صرفا یکی سیلی بود. انتقام خون سردار هنوز پابرجاست.