چهارشنبه 7 آذر 1403

نحوه تعیین عوارض پسماند شهرداری تغییر کرد

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
نحوه تعیین عوارض پسماند شهرداری تغییر کرد

معاون مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران از تغییر نحوه تعیین عوارض پسماند خبر داد.

رضا بصیری با بیان اینکه مهم‌ترین پروژه در 4 سال اخیر که بزرگترین طرح مرکز به لحاظ مقیاس مالی و فنی است، طرح جامع مدیریت پسماند است، اظهار کرد: سازمان مدیریت پسماند و معاونت خدمات شهری شهرداری تهران بهره‌بردار، مرکز مطالعات کارفرما و شرکت سبزاندیش پایش نیز مجری این طرح بودند.

معاون شهرسازی خدمات شهری و امور بحران مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با اعلام اینکه این طرح مطالعاتی سال 97 از طریق فراخوان عمومی آغاز شد، خاطرنشان کرد: پیش از این و در حدود 27 سال گذشته طرح جامع در حوزه پسماند نداشتیم و وضعیت نابسامان بود.

وی با بیان اینکه طرح جامع مدیریت پسماند چند خروجی مهم داشت، تصریح کرد: لایحه از سوی شهرداری در اوایل اردیبهشت ماه سال 1400 مصوبه شورای اسلامی شهر را دریافت کرد و مصوبه به شهرداری ابلاغ شد و در حال حاضر سازمان مدیریت پسماند به سمت اجرایی شدن طرح پیش می‌رود.

بصیری با تأکید بر اینکه مهمترین خروجی طرح، اصلاح نظام پیمانکاری پسماند است، اظهار کرد: پیمانکاری پسماند وضعیت آشفته‌ای دارد و شاهد تعدد پیمانکاران در سطح نواحی و مناطق در پسماند خشک و تر هستیم که با توجه به این موضوع، به سمت تجمیع پیمانکاران بر اساس پهنه‌بندی شهر تهران رفتیم که در نهایت 9 پهنه تعریف شد و قرار شد 9 پیمانکار تجمیعی داشته باشیم تا وضعیت در این بخش ساماندهی شود.

معاون شهرسازی خدمات شهری و امور بحران مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران ادامه داد: خروجی دوم این طرح، نظام جمع آوری پسماند بوده است؛ در حال حاضر در سطح شهر بین 40 تا 50 هزار مخزن وجود دارد که پسماند از این مخازن جمع‌آوری و در نهایت به سایت آرادکوه منتقل می‌شود؛ در طرح جامع پسماند، اصلاحات صورت گرفت و قرار است تا حد بسیار زیادی، مخازن از سطح شهر تهران جمع‌آوری و مخازن هوشمند که قابلیت توزین زباله و تعرفه‌گذاری عوارض پسماند به صورت بهینه و واقعی را دارد، جایگزین شود.

وی با بیان اینکه خروجی مهم دیگر این طرح، وصول عوارض بود، گفت: عوارض به صورت سالیانه از طریق فیش و بر اساس متراژ ملک برای شهروندان تعیین می‌شد؛ اما بر اساس طرح جامع مقرر شد که صدور فیش بر اساس میزان دورریز خانوار انجام شود و دستورالعمل مشخصی برای آن تهیه شد.

بصیری، خروجی دیگر طرح را ساماندهی وضعیت غیررسمی پسماند و زباله‌گردی عنوان کرد و افزود: در این زمینه دستورالعملی مشخص شد تا بتوانیم بخش غیررسمی پسماند را مدیریت کنیم.

معاون شهرسازی خدمات شهری و امور بحران مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران در ادامه گفت: جلب مشارکت مردمی و عمومی در بهینه سازی فرآیند مدیریت پسماند و بهینه‌سازی فرآیند مدیرت پسماند در سایت آراد کوه و تولید کمپوست و فرآیند دفن از جمله خروجی‌های این طرح بود که به نتیجه رسیدیم زباله‌سوز گزینه بهینه‌ای نیست و باید از آن فاصله بگیریم.

وی با بیان اینکه هوشمندسازی حوزه مدیریت پسماند نیز در طرح جامع مورد توجه قرار گرفت، تصریح کرد: این طرح توسط سازمان مدیریت پسماند در حال پیگیری و اجراست که در افق 20 ساله به نتیجه می‌رسد./ مهر

هم اکنون دیگران می خوانند 1 آذر 1401 - 12:48

بیشتر بخوانید

نحوه تعیین عوارض پسماند شهرداری تغییر کرد 2