نشریات دانشجویی در آغاز سال تحصیلی / صدور مجوز نشریات جدید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ سال تحصیلی جدید آغاز شد؛ بنابر شرایطی که کرونا ایجاد کرده است، سال تحصیلی جاری به احتمال زیاد غیر حضوری خواهد بود و این مسئله دانشجویان و مسئولین دانشگاه راه با چالشهای جدیدی رو به رو خواهد کرد. چالش ورودیهای جدید، میتواند جز مهمترین آنها باشد. اول مهر ماه، مرسوم است که تشکلهای دانشجویی، کانونهای فرهنگی و حتی نشریات دانشجویی مستقل، ویژه نامههای خود...
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ سال تحصیلی جدید آغاز شد؛ بنابر شرایطی که کرونا ایجاد کرده است، سال تحصیلی جاری به احتمال زیاد غیر حضوری خواهد بود و این مسئله دانشجویان و مسئولین دانشگاه راه با چالشهای جدیدی رو به رو خواهد کرد. چالش ورودیهای جدید، میتواند جز مهمترین آنها باشد.
اول مهر ماه، مرسوم است که تشکلهای دانشجویی، کانونهای فرهنگی و حتی نشریات دانشجویی مستقل، ویژه نامههای خود را جهت توزیع بین دانشجویان ورودی دانشگاه منتشر میکردند از برنامههای خود میگفتند و جذب مخاطب انجام میدادند. اما امسال شرایط واقعا شرایط عادی نیست، انگار قرار است که در آخرین سال از قرن 14 شمسی، کسی به عضویت تشکلهای دانشجویی و نشریات در نیاید؛ انگار این دوری از مخاطب قرار است انقلابی در نوع فعالیتها ایجاد کند، انقلابی به تغییر روند مدیریتی آنها و به روز کردن سیاستها، ارتقای دغدغهها، سطح محتواها و تصحیح فرم و مخاطب سنجی بیانجامد.
همان طور که در جمعه بازار قبلی اشاره شده بود، یکی از مهم ترین مسائلی که نشریات دانشجویی به عنوان تشکل هدف ما با آن درگیر است، غافل شدن از رعایت اصولی فرم و محتواست، دو بالی که تاثیر گذاری نشریات را چندین برابر میکند.
با این حال، چه با رعایت اصولی فرم و محتوا و چه نادیده گرفتن آنها، نشریات همیشه فعال بودهاند، شاید افت و خیزهایی داشته باشند ولی، پویایی خود را حفظ کردهاند. به عنوان مثال برگزاری انتخابات کمیتههای ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت علوم و بهداشت در کنار واحدهای دانشگاه آزاد و پیام نور حتی در ایام کرونا به صورت الکترونیک؛ انتشار منظم نشریات، دریافت مجوز دهها نشریه جدید و شروع به فعالیت آنها در دانشگاهها نشانه از تپش ضربان نشریات در فضای دانشجویی است. این پویایی و فعالیت را زمانی میتوان گفت که به خوبی نمود داشته که از نظر کیفی هم رشد کرده باشد و فرم و محتوا را رعایت کند.
در این قسمت از جمعه بازار به معرفی 6 نشریه دانشجویی که در روزها و هفتههای گذشته منتشر شدهاند، میپردازیم؛ جهت مطالعه و دسترسی به فایل نشریات دانشجویی روی نام نشریات کلیک کنید.
شماره 204 نشریه دانشجویی «تسنیم»، به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شاهد منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «تسنیم» سیر تا پیاز تفنگ بادی آمریکا، موسوم به مکانیسم ماشه، شرح داده شده است. افزایش قیمت پرداختی وامها در دانشگاهها به نسبت گرانیها و تورم بررسی شده و در قسمت دیگری از این نشریه دانشجویی چگونگی تاثیرات آموزش مجازی بر تحصیل دانشجویان مرور شده است.
شماره دوم نشریه دانشجویی «بهمن 57»، به همت بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران منتشر شد؛ در اولین شماره از نشریه «بهمن 57» به توصیف شرایط انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا پرداخته شده واولین مناظره انتخاباتی دو نامزد اصلی این دور از انتخابات، ترامپ و بایدن، بررسی شده است. بررسی مراودات سیاسی اخیر اعراب با رژیم صهیونیستی و بلوکه شدن پولهای ایران در بانکهای کره جنوبی دو بخش دیگر از این نشریه دانشجویی است.
یازدهمین شماره نشریه دانشجویی «صداتیو»، به همت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «صداتیو» به مسئلهی کرونا به عنوان یک امر اجتماعی نگاه شده است و مقابله با آن را در رعایت افراد جامعه دانسته و در کنار آن با قرار گرفتن در سومین پیک بیماری کرونا در ایران، آسیبهای اجتماعی این بیماری را بررسی کرده و از شرایط بعضا نامساعد مبتلایان از لحاظ روانی به این بیماری مورد تحلیل قرار داده است.
اولین شماره نشریه دانشجویی «قیام»، به همت مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «قیام» به نقد رویکرد دولت و مجلس پرداخته شده است. بررسی داستان خودروی نمایندگان مجلس، مکانیسم ماشه و بازگشت تحریمهای ایران، حقوق کاگران هفت تپه و سرمایه داری سیاست مداران دولتی، از جمله مطالب مهم این نشریه دانشجویی با طعم عدالتخواهی دانشجویی است.
شماره 39 نشریه دانشجویی «بی تعارف»، به همت انجمن اسلامی دانشجوبان دانشگاه الزهرا (س) منتشر شد؛ در این شماره از نشریه «بی تعارف» با عناوینی چون؛ فراخوان آزمون جامع ریاست جمهوری، در حصر پیرسالان، حقوق ضد بشر، سرانجام چکمههای متجدد و ای درین خوابگه بیخبران بیخبر خفته چو کوران و کران را مطالعه خواهید کرد. جوانگرایی، قوانین و مجازات پیشگیری از ارتکاب جرم، اصلاح طرح قانون انتخابات ریاست جمهوری و روایت اشغال تهران توسط متفقین از جمله موضوعات مهم این نشریه دانشجویی است.
دومین شماره نشریه دانشجویی «قدم»، به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران منتشر شد؛ در این شماره از نشریه اجتماعی دانشجویی «قدم» ماجرای تحویل خودروی دنا پلاس به نمایندگان مجلس، افزایش مداوم نرخخا و عدم ثبات بازار، نتیجه انتخابات ایالات متحده آمریکا با تحلیلی مناظرات بین ترامپ و بایدن، جنگ و منازعات بین ارمنستان و آذربایجان بر سر قره باغ و وضعیت جکومت کویت پس از مرگ شیخ کار کشته خود، بررسی شده است. به مناسبت فوت استاد محمدرضا شجریان نیز گزارشی نوشته شده است.