نگاهی به توسعه صنایع دفاعی و ایجاد بازدارندگی در صحنه بینالملل / امید به آینده در سایه پیشرفت و اقتدار دفاعی کشور
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «کشورهایی که گفته میشود سازمان نظامی خود را جمعآوری کردند، به اختیار خود این کار را نکردند؛ بلکه آنها در جنگ جهانی نابود شده بودند و به آنها اجازه ندادند که سازمان نظامی داشته باشند... هیچ عاقلی نیروی دفاعی خود را کنار نمیگذارد، بنابراین باید قدرت دفاعی کشور را روزبهروز استحکام بخشید... «ایمان» عامل اصلی استحکام توان دفاعی کشور است... جنگ...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «کشورهایی که گفته میشود سازمان نظامی خود را جمعآوری کردند، به اختیار خود این کار را نکردند؛ بلکه آنها در جنگ جهانی نابود شده بودند و به آنها اجازه ندادند که سازمان نظامی داشته باشند... هیچ عاقلی نیروی دفاعی خود را کنار نمیگذارد، بنابراین باید قدرت دفاعی کشور را روزبهروز استحکام بخشید... «ایمان» عامل اصلی استحکام توان دفاعی کشور است... جنگ نامتقارن به همین معنا است و طرف مقابل با وجود داشتن ابزار و تجهیزات پیشرفته، فاقد عامل ایمان است.» (رهبر معظم انقلاب اسلامی - 28 شهریور 1395)
به گفته کارشناسان برجسته سیاسی، نقطه محوری و اصلی انقلاب اسلامی، مسئله استقلالطلبی و اسلامخواهی بود. ما انقلاب کردیم؛ چون میخواستیم روی پای خودمان بایستیم و دیگران در مقدرات سیاسی، نظامی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... ما دخالتی نداشته باشند.
دشمنان نظام اسلامی در همان اوایل پیروزی انقلاب و در جریان جنگ تحمیلی با حمایت نظام سلطه میخواستند ظرف یک هفته نظام اسلامی را ساقط کنند؛ اما موفق نشدند.
افزایش قدرت دفاعی
در دوران دفاع مقدس در سایه ایستادگی، مقاومت و خداباوری مردم انقلابی کشورمان و با رهبری حضرت امام خمینی (ره) اجازه نفوذ دشمن داده نشد و دشمنان نتوانستند به اهداف شوم خود برای ضربهزدن به انقلاب اسلامی دست پیدا کنند.
در سایه همین روحیه خودباوری و استقلالطلبی، قدرت دفاعی کشورمان پس از گذشت 43 سال به حدی رسیده که بهعنوان یکی از قدرتهای بلامنازع منطقه و جهان به شمار میرود.
حجتالاسلام سید ضیاءالدین آقاجانپور، رئیسسازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع در مراسمی در کرمانشاه با بیان اینکه امروز ایران اسلامی در اوج اقتدار دفاعی و نظامی قرار دارد، میگوید: «در همین روزهای گذشته به مناسبت روز صنعت دفاعی کشور نمایشگاه دستاوردهای صنعت دفاعی کشور برگزار شد و بخشی از توان دفاعی کشور در معرض دید عموم قرار گرفت. در این نمایشگاه که مورد بازدید مسئولین ارشد کشوری از جمله رئیسجمهور قرار گرفت، به اذعان مسئولان، پیشرفتهای رخداده در صنعت دفاعی کشور نسبت به دو سه سال گذشته شگفتآور است که این جز در سایه تلاشهای شبانهروزی دانشمندان و نخبگان کشور به دست نیامده است.»
آقاجانپور با اشاره به خدمات درخشان شهید فخریزاده در حوزه ارتقای صنعت دفاعی و هستهای کشور اظهار میدارد: «خدمات ایشان در این حوزه بهقدری مهم است که بسیاری از آنها هنوز ناگفته مانده است.»
نماینده، ولی فقیه در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به امنیت کنونی حاکم بر کشور میافزاید: «همین امروز هم نظام سلطه برای دشمنی با ملت ایران دندان تیز کرده و منتظر این است که ضعف ما را ببیند و به ما حمله کند و اگر تاکنون هم حمله نکرده، بهخاطر اقتدار نظامی و دفاعی کشور است. امروز این اقتدار در کشور وجود دارد و ایران اسلامی به جایگاهی رسیده که موشکهای دوربرد که قدرت هدف زنی دقیق دارند را تولید کرده و با این اقتدار نظامی امروز سران رژیم صهیونیستی در کاخها و منازل خود امنیت ندارند.»
رونمایی از شناور شهید سلیمانی
در راستای تقویت توان دفاعی کشور، 14 شهریور؛ در مراسمی با حضور سرلشکر باقری، رئیسستاد کل نیروهای مسلح و دیگر مسئولان لشکری و کشوری، شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی، شناور تندرو کلاس موشکانداز شهید روحی و شناور تندرو موشکانداز شهید دارا به تجهیزات سازمان رزم نیروی دریایی سپاه الحاق شد.
شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی که با تجهیزات و نیروی 100 درصد ایرانی ساخته شده است؛ دارای بدنه شناساگریز با سطح مقطع راداری بسیار پایین است که باتوجهبه نوع طراحی، قابلیت دریانوردی و اجرای انواع عملیات در آبهای دور را فراهم میکند. این شناور به نسبت شناورهای هماندازه خود از قابلیت مانور بسیار بالاتر و شعاع چرخش بسیار کمتری برخوردار است که در اجرای تاکتیکهای متنوع آفندی و پدافندی بسیار حائز اهمیت و مهم به شمار میرود.
قابلیت حمل و نشستوبرخاست بالگرد دریایی، حمل و به آباندازی و از آبگیری انواع شناورهای تندرو تهاجمی و پهپاد عمودپرواز حین دریانوردی، بهرهمندی از سامانههای بومی خود حفاظتی و تجهیزات ارتباطی و مخابراتی پیشرفته و مدرن از دیگر ویژگیهای شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی است که به دست توانمند جوانان نخبه انقلابی کشورمان طراحی و ساخته شده است.
شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی در حوزه اشراف اطلاعاتی و شناسایی و پایش اهداف و ترددهای سطحی زیرسطحی و هوایی مجهز به پیشرفتهترین سامانههای کشف و آشکارسازی شنود راداری و مخابراتی و جنگ الکترونیک است.
توان دفاعی ارتش و سپاه
سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جمع اساتید بسیجی دانشگاهها با اشاره به سطح توانمندیهای دفاعی جمهوری اسلامی اظهار میدارد: «فصل پدرخواندگی نظامهای بیگانه در سرزمین ما به پایان رسیده است. همه اینها بدان دلیل است که ما چشم به بیگانگان نداریم و برداشتن اتکا از بیگانگان، موجب قوت و قدرت میشود. امروز آمریکا نمیتواند هر نقشهای که دارد را در منطقه پیاده کند و بهیقین نقشههایش شکست میخورد.»
فرمانده سپاه ادامه میدهد: «ما در بسیاری از فناوریها در رتبه نخست هستیم حتی در زمینه پدافند هوایی، قدرتهای برتر جهان را پشت سر گذاشتهایم تا جایی که برخی ابرقدرتها خریدار تسلیحات ما هستند و پیشنهاد همکاری مشترک میدهند. امروز ما فناوریهای مدرن را تولید کرده و به کار میگیریم. امروز دقت سلاحهای ما برای اهداف ثابت و متحرک 100 درصد است و پهپادهای ما میتوانند با استفاده از هوش مصنوعی هر نقطه را که بخواهند مورد هدف قرار دهند.»
او میافزاید: «منطق انقلاب اسلامی، قدرت برای برقراری عدالت است و اینکه در جهان، صدای مستضعفان و مظلومان بلند باشد. ما برای پیشرفت چشم به حمایت بیگانگان نداریم. فیزیک تحریمها شکسته شده است، هرچند برخی آثار روانی آن هنوز باقی است، تلاش برای رفع تحریم به این خاطر است که آن را ظالمانه میدانیم و ظلم باید برطرف شود نه اینکه نیازمند رفع تحریمها باشیم. ما میدانیم که شرایط سخت است، اما صبر مردم و امید، برای غلبه بر دشمن، آینده روشنی را نوید میدهد.»
سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش نیز در حاشیه مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه دافوس ارتش درخصوص اقتدار دفاعی ارتش در حوزههای گوناگون اظهار میدارد: «ما دائماً بهصورت 24 ساعته در آسمان پرواز هواپیماهای نگهبانی را شاهد هستیم که دائماً در آسمان کشور در حال پرواز هستند. نیروی پدافند هوایی کشور در اقصینقاط کشور دائماً در حال رصد آسمان است و اگر کوچکترین ورودی غیرمجاز داشته باشند با آن ورودی برخورد کرده و مواجه میشوند. نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نیز در آبهای آزاد در باب المندب، دریای سرخ، اقیانوس هند و دریای عمان وظیفه حفاظت و حراست از منافع جمهوری اسلامی ایران و باز نگهداشتن خطوط کشتیرانی و نفتکشها را بر عهدهدارد که هرازگاهی اخبار درگیریهای آن را مشاهده و به سمع و نظر ملت ایران میرسد.»
او ادامه میدهد: «علاوهبر این برنامههای آموزشی، تدارکات آمادی، ذخایر در نقشههای تحقیقات برای اینکه بتوانیم همواره بهروز باشیم و از تهدیدات دشمنان عقب نمانیم دائماً و پیوسته در حال انجام است و این اقدامات از امور دائمی است و بنا بر مقتضیات، رزمایشهایی نیز برای پیاده کردن آنچه آموخته شده، تجهیزات جدید، روشهای جدید و متناسب با تهدیدات جدید و رصد دشمنان انجام میشود تا بدانیم چگونه در مقابل آنها باید آمادهباشیم.»
سرلشکر موسوی درباره برخورد ناوشکن جماران با قایقهای هدایتپذیر آمریکا در دریا و ادعای آمریکاییها، توضیح میدهد: «آمریکاییها با خوی تجاوزگری و خودبزرگبینی که دارند نسبت به حقوق ملتها و نسبت به حقوق پذیرفته شده بینالمللی گاهی بیتوجهی میکنند. این شناورهای بدون سرنشین که با ماموریتهایی از طرف نیروی دریایی آمریکا در دریاها مشغول مأموریت هستند بدون توجه به اینکه این منطقه، منطقه عبور سایر شناورها است و آنها میتوانند خطراتی را برای عبور امن شناورهای دیگر فراهم کنند، رها میکنند و نسبت به ایمن سازی آنها توجه لازم را ندارند. به همین دلیل مدتی پیش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از این شناورها را توقیف کرد و بعد در محل امنی آن را رها کردند و چند روز پیش نیز نیروی دریایی ما در منطقه مأموریتی با دو شناور آمریکایی برخورد کرد و این دو شناور را از منطقهای که ممکن بود به امنیت سایر شناورهای منطقه و نهتنها ایران را آسیب وارد کند، عبور دادند و در منطقه امنی آنها را رها کردند و به آمریکاییها باواسطه اطلاع داده شد که شناورهای آنها در منطقه معین قرار دارد؛ هشدار داده شد که قوانین بینالمللی را رعایت کنند.»
هشدار به رژیم صهیونیستی
صنایع دفاعی کشورمان سالهاست که در حوزه طراحی، ساخت و تولید انواع تسلیحات از جمله موشکها به خودکفایی رسیدهاند.
در رزمایشهای مختلف نیز بارها دیده شده، نیروهای نظامی توان اجرای عملیات ترکیبی در کوتاهترین زمان را دارا هستند. عملیات پهپادی، بمباران اهداف مشخص توسط جنگندهها، انهدام شناورهای دشمن با موشکهای ضد زره، تاخت آبیخاکی، عملیات یگانهای تخریب، اجرای عملیات بالگردهای تهاجمی هوانیروز، پوشش پدافندی، انهدام اهداف زمینی و دریایی توسط توپخانه، اجرای آتشتانکهای مدرنیزه شده، بهکارگیری مهمات مجاورتی توپخانه، عملیات شلیک موشکهای نقطه زن کروز دریایی و سایر عملیات آبی، خاکی و هوایی از جمله توانمندیهای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی هستند که اگر کوچکترین خطایی از دشمنان سر بزند میتواند پشیمانی آنها را به بار بیاورد.
سرلشکر محمد باقری، رئیسستاد کل نیروهای مسلح خطاب به برخی کشورهای منطقه هشدار میدهد: «برخی کشورهای منطقه با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، منطقه را با تهدیداتی مواجه کردهاند. همچنین پیوستن رژیم صهیونیستی به فرماندهی تروریستی سنتکام ارتش آمریکا میتواند تهدیداتی را برای ما ایجاد کند که ما این حضور رژیم صهیونیستی را تحمل نمیکنیم.» رئیسستاد کل نیروهای مسلح اظهار میدارد: «علاوهبر مسیر اعتراض از طریق سیاست خارجی کشور اعلام میکنیم که چنین توسعه فرآیند جاسوسی و ایجاد تهدید را تحمل نکرده و نسبت به حقوق ملت ایران هیچگونه مصالحهای نخواهیم داشت.»
منبع: روزنامه کیهان