نگاهی به مهمترین اخبار کرونایی درقم
قم - ایرنا - اختصاص 6420 میلیارد ریال تسهیلات به آسیب دیدگان کرونا در قم تخصیص یافت، تجمع در آرامستانهای قم نگرانکننده است، آیینهای محرم در فضاهای باز برگزار شود و ساعات کاری ادارات قم کاهش یافت از مهمترین اخبار کرونایی هفته گذشته قم بودهاست.
تجمع درآرامستان ها نگران کننده است، روند صعودی افزایش کرونا درقم، خطر خاموشی برق در کمین بیماران کرونایی، افزایش قیمت مواد بهداشتی چالشی مهم برای هیاتهای مذهبی، قم در حمایت از قشرهای آسیبدیده کرونا پیشگام است و حضور بازرسان بهداشت قم در محل برگزاری آیین دکترا از دیگر اخبار کرونایی هفته پیش قم است.
اختصاص 6 هزار و 420 میلیارد ریال تسهیلات وی کسب و کارهای آسیب دیده
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم گفت: 6 هزار و 420 میلیارد ریال تسهیلات ویژه کسبوکارهای آسیبدیده از کرونا در قم تخصیصیافته و عملیات شناسایی نیز آغاز شد، که پس از ثبتنام و راستی آزمایی پرداخت میشود.
مهرداد غضنفری در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر در بانکها پروندهها شکلگرفته و مشغول پرداخت تسهیلات هستند.
نظارت بازرسان بهداشت قم بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در آزمون دکترا
مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان قم گفت: بازرسان بهداشت محیط همزمان با برگزاری آزمون دکترا در سه محل دراستان قم،نظارت ویژهای بر رعایت پروتکلهای بهداشتی اعمال کردهاند.
محمدحسین باباخانی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: با توجه به برگزاری آزمون دکترا در سه دانشگاه قم، مفید و دانشگاه آزاد واحد پردیسان، بازرسان بهداشت محیط از ساعت 06:30 در محلهای برگزاری کنکور حضور دارند.
وی اضافه کرد: در این بازرسی تب سنجی و کنترل شرکتکنندگان در بدو ورود به دانشگاه، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک توسط ناظران و شرکتکنندگان نظارت میشود.
تجمع در آرامستانهای قم نگران کنندهاست
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه تجمع در آرامستانهای قم در آخر هفته نگرانکننده است، گفت: هر نوع تجمعی میتواند خطر گسترش ویروس کرونا را به همراه داشته باشد.
محمدرضا قدیر هفته گذشته در جلسه ستاد پیشگیری, کنترل و مبارزه با کرونای این استان، اظهار داشت: میزان ابتلا به ویروس کرونا در قم افزایش یافتهاست.
وی افزود: روندی که در مورد ویروس کرونا شاهد هستیم کاملا افزایشی بوده و نگرانی ما را زیاد کردهاست.
قدیر گفت: مردم باید همکاری نموده و با استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری از ابتلا به ویروس جلوگیری کنند.
آیینهای محرم در فضاهای باز برگزار شود
استاندار قم گفت: آیینهای عزاداری ماه محرم تا جایی که امکان دارد باید در فضاهای باز و غیرمسقف برگزار و از برپایی در مکانهای سرپوشیده جلوگیری شود.
بهرام سرمست در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری افزود: اصل و تصمیم نهایی استان بر برگزاری آیینهای عزاداری ماه محرم در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی و جلوگیری از شیوع بیشازحد کرونا است.
سهمیه 17 هزار ماسک روزانه وزارت بهداشت به قم نرسیدهاست
استاندار قم در ادامه گفت: هنوز قم از سهمیه 17 هزار ماسکی که باید هرروز از طریق وزارت بهداشت به این استان اختصاص پیدا کند بهرهمند نشده است.
وی اضافه کرد: پیشبینی میشود در فصل پاییز شاهد جولان همزمان کرونا و آنفولانزا باشیم بنابراین باید نسبت به سرمایهگذاری و افزایش ظرفیتهای تولید ماسک و مواد ضدعفونیکننده برنامهریزی شود.
ساعت کاری ادارات قم کاهش یافت
در پی افزایش دما در استان قم و با هدف صرفهجویی در میزان مصرف برق در شرایط سطح هشدار کرونایی، استاندار قم هفته گذشته با کاهش ساعات کاری ادارات و سازمانها موافقت کرد.
به گزارش ایرنا، این تصمیم به درخواست شرکت برق استان و پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی استان قم در جلسه ستاد مدیریت بحران قم به ریاست استاندار گرفته شد.
بر اساس این مصوبه، به دلیل قرار گرفتن استان در سطح هشدار و نارنجی کرونا و درخواست شرکت برق استان به جهت کاهش ولتاژ برق ساعات کار کلیه ادارات و دستگاههای اجرایی به مدت یک هفته تا 17 مردادماه از 7/30تا 13 تعیین شد.
هشدار رییس دانشگاه علوم پزشکی قم به روند صعودی کرونا در این استان
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با هشدار نسبت به موج پرسرعت کرونا در استان، گفت: اگر میزان بستری شدن و ابتلای مردم قم مانند روال کنونی ادامه داشته باشد تختهای بیمارستانی بهزودی اشباع میشود.
محمدرضا قدیر در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری افزود: میزان تستهای کرونا در قم نسبت به گذشته 50 درصد افزایش یافته است.
وی با هشدار نسبت به ادامه برگزاری تجمعات عزا، عروسی و تفریحی در قم ادامه داد: ادامه برپایی این تجمعات وضعیت پرخطر کرونایی قم را هرروز نگرانکنندهتر میکند.
قدیر گفت: یک فرد مبتلا به کرونا که از ماسک استفاده نمیکند میتواند در یک بازده زمانی مشخص 430 نفر را مبتلا کند.
خطر خاموشی برق در کمین بیماران کرونایی
وی با هشدار نسبت به قطعی برق در مراکز درمانی قم اظهار کرد: برای جلوگیری از کاهش ولتاژ برق در مراکز درمانی قم باید سیستمهای سرمایشی دستگاههای اجرایی دیگر در برخی از ساعتهای روز خاموش شود.
قدیر ابراز داشت: دستگاههای تنفس مهمترین ابراز زنده ماندن بیماران کرونایی است که در صورت کاهش و افت فشار برق میتواند وضعیت آنها را بحرانیتر کند.
روند صعودی ابتلا و فوت کرونا در قم
رییس مرکز بهداشت قم نیز اظهار داشت: وضعیت ابتلا به کرونا در ایران در حال گذر از پیک فروردینماه سال جاری است که بهشدت نگرانکننده است.
سیامک محبی تصریح کرد: میزان مرگ براثر کرونا در طی یک هفته گذشته روند صعودی و نگرانکنندهای به خود گرفته است.
رییس مرکز بهداشت قم ادامه داد: درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی در ادارات قم 74 درصد، دفاتر پیشخوان دولت 64 درصد، بانکها 75 درصد و در جایگاه سوخت 77 درصد میباشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم تاکید کرد: همچنین درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی در آموزشگاهها 82 درصد، فروشگاهها 73 درصد، تالارهای پذیرایی 67 درصد، نانواییها 49 درصد و مساجد 37، بیمارستانها 81 و مطبها 76 درصد است.
سیستم معیوب توزیع ماسک در قم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: مواد اولیه مهمترین چالش و مشکل واحدهای تولید ماسک و مواد ضدعفونیکننده است.
مهرداد غضنفری تاکید کرد: 250 هزار ماسک روزانه در قم تولید میشود که بخش مهمی از نیاز استان را برطرف میکند.
وی اظهار داشت: ظرفیتسازی قم برای تولید ماسک بیش از یک و نیم برابر نیاز واقعی قم است که منتظر تامین مواد اولیه برای راهاندازی خط تولید است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم با معیوب دانستن سیستم توزیع ماسک ابراز کرد: در حوزه توزیع ماسک و دسترسی مردم و داروخانهها به این محصول مشکل جدی وجود دارد.
خطر عادی پنداری کرونا در قم
معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم نیز در ادامه، ابراز داشت: عادیسازی شرایط کرونایی مساله ای است که میتواند موج کرونا را در قم شدیدتر کند.
بیژن سلیمانپور تصریح کرد: از همه ظرفیتهای خبری استان بهصورت متن، دیداری و شنیداری برای فرهنگسازی نسبت به خطر موج دوم کرونا استفاده خواهد شد.
بر اساس یافتههای علمی، قم خاستگاه انتشار کرونا نبوده است
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم گفت: دشمنان تلاش کردند حضور زائران و طلاب را عاملی در شیوع کرونا در قم معرفی کنند، درحالیکه یافتههای پزشکی و علمی، نادرستی این مسائل را به اثبات رساند که خاستگاه انتشار ویروس، قم نبود.
بیژن سلیمانپور هفته گذشته در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه قم همواره مورد هجمه دشمنان برای به چالش کشیدن حضور مهمانان خارجی بوده است، اضافه کرد: ما وظیفه داشتیم زائران و مسافران خارجی را در کمال سلامت به کشورهایشان بازگردانیم و در این زمینه اقدامهای زیادی انجام شد.
وی تاکید کرد: اتباع خارجی که مهمان جمهوری اسلامی بودند بر اساس رسالت بشردوستانه و آموزههای دینی از خدمات درمانی و بهداشتی بهرهمند شدند و بهرغم محدودیتهای زمینی و هوایی، این عزیزان را در سلامت و با حفظ حرمت و کرامت به کشورهای مبدا بازگردانده شدند.
مراسم عزاداری محرم در فضاهای رو باز برگزار شود
معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم گفت: مراسم سوگواری ماه محرم باید در مکان روباز برگزارشده و بیش از دو ساعت به طول نینجامد.
یونس عالیپور در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری اضافه کرد: برگزاری مراسم عزاداری محرم و صفر به مساله سهل و ممتنعی تبدیلشده که باید تدابیر لازم برای مدیریت و جلوگیری از شیوع کرونا اندیشیده شود.
وی خاطرنشان کرد: اجتماعات این ماه باید با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی انجامشده و پذیرایی به شیوه متداول آن و انداختن سفره در محل هیات های مذهبی انجام نگیرد.
افزایش قیمت اقلام بهداشتی چالش مهم هیاتهای مذهبی
مدیرکل تبلیغات اسلامی قم نیز در این جلسه ابراز کرد: پروتکل اولیه برگزاری جلسات هیاتهای مذهبی در ماه محرم و صفر در حال آمادهسازی است.
حجتالاسلاموالمسلمین رضا عزت زمانی اظهار داشت: این پروتکل تکمیلکننده پروتکلی است که در ماه رمضان به هیاتهای مذهبی و مساجد ابلاغشدهبود.
وی اظهار داشت: تورم و افزایش قیمت اقلام بهداشتی یکی از چالشهای مهم هیات های مذهبی قم در برگزاری مراسمهای ماه محرم است.
درگیری کرونا در روستاهای قم کمتر از مناطق شهری است
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم گفت: درگیری کرونا در روستاها بسیار کم و موارد جزیی نسبت به شهر قم ثبت شدهاست و روستائیان، اعضای شورای اسلامی و دهیاریها مشارکت لازم را برای اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا دارند.
محسن بهشتی هفته گذشته درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: تمام مشکلات حاکم بر شهر قم در رابطه با کرونا در روستاهای استان نیز حاکم بوده است.
وی همکاری دهیاریها برای کنترل ورود و خروج به روستاها را قابلتقدیر دانست و بیان کرد: مشارکت پویای روستاییان عزیز تأثیر بسیاری در کنترل این ویروس در روستاها داشته و از شهر قم وضعیت مناسبتری داشتند و معابر روزی دو بار ضدعفونی شده و فضاهای عمومی استفاده نشده و اجتماعات تعطیل بود.
بهشتی همکاری روستاییان در تعطیلی مساجد و امامزادگان را نیز موردتوجه قرارداد و تاکید کرد: هر نوع مصوبهای که از ستاد ملی مبارزه با کرونا و ستاد استانی به بخشها، دهیاریها و شهرداریها ابلاغ میشد بلافاصله اجرایی شده و همکاری بسیاری خوبی را در این دوران با استانداری قم داشتند.
وضعیت کرونا در قم به مرحله هشدار رسید
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام کرد که وضعیت کرونا در این استان به مرحله هشدار رسید و رنگ قم از زرد به نارنجی تبدیل شد.
محمدرضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام کرد که متاسفانه وضعیت کرونایی استان قم به مرحله هشدار رسیده و به رنگ نارنجی درآمده است.
وی افزود: به دنبال افزایش تعداد بیماران سرپایی و بستری، قم وارد مرحله هشدار شده و زنگ خطر به صدا درآمده است.
قدیر اضافه کرد: از مردم عزیز قم تقاضا داریم با زدن ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، عدم حضور در تجمعات و مراسم عروسی و عزا در مبارزه با کووید 19 به کادر سلامت یاری رسانند.
ادعای ترخیص نشدن تبعه کرونایی فوتشده در قم دروغ است
رییس بیمارستان شهید بهشتی قم در پی شایعاتی مبنی بر عدم ترخیص پیکر یکی از فوتیهای ناشی از کرونا گفت: بیمار کرونایی فوتشده از اتباع غیرمجاز بوده که پیکرش در همان روز نخست به خانوادهاش تحویل داده شده و از 37 میلیون تومان هزینه درمان فقط 9 میلیون دریافت شده است و اگر این بیمار از اتباع مجاز بود فقط 10 درصد هزینه را مانند سایر افراد پرداخت میکرد.
سید یاسر فروغی هفته گذشته در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: دستورالعمل جدید دریافت هزینه از بیماران کرونایی که توسط وزیر بهداشت ابلاغشده به این صورت است که هزینه درمان دریافت شود.
فروغی ابراز داشت: اما برخی تخفیفهای مددکاری برای افراد بیبضاعت لحاظ میشود که ارتباطی با اتباع خارجی بودن یا نبودن بیماران ندارد و در حال حاضر از تمام بیماران چه ایرانی و چه اتباع خارجی هزینه دریافت میشود.
قم در حمایت از قشرهای آسیبدیده کرونا پیشگام است
استاندار قم با قدردانی از حضور پرشور مردم در طرح همدلی و مواسات مومنانه در ایام شیوع کرونا گفت: قم در حمایت از قشرهای آسیبدیده از ویروس کرونا پیشگام است.
بهرام سرمست در جلسه شورای استانی نهادهای انقلابی، حمایتی، عمومی و سازمانهای مردمنهاد با دولت در تالار کرامت استانداری قم اظهار داشت: با اقدامهای موثر خیران، نهادها و دستگاههای دولتی جایگاه قم را که همیشه پیشگام و الگوی سایر استانها بوده است به نمایش گذاشتیم.
وی با اشاره به طرح مواسات و کمکهای مومنانه در راستای کمک به قشرهای آسیبپذیر از شیوع کرونا افزود: مدیریت استان خود را موظف دانست تا از این اقدامهای خیر بهصورت نمادین تشکر و قدردانی کند.
سرمست بابیان اینکه بسیاری از خیران بهصورت گمنام در حال فعالیت هستند خاطرنشان کرد: بااینوجود مسوولان موظف به مستندسازی و تشویق سایرین به این اقدامها هستند.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید 19» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (24 آذر 98) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی 98) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
*س_برچسبها_س*