یک‌شنبه 30 دی 1403

هر هدفی در تیررس باشد می‌زنیم

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
هر هدفی در تیررس باشد می‌زنیم

سفیر یمن در تهران گفت: در پاسخ به حملات آمریکا و انگلیس به کشورمان هر هدفی در تیررسامان باشد می‌زنیم و این بخشی از پاسخ ما به این تجاوز است.

جنگ غزه در حالی وارد پنجمین ماه خود شده است که عملیات‌های نظامی ارتش یمن باعث شده اسرئیل از نظر اقتصادی تحت فشار شدید قرار بگیرد و همین مسئله آمریکا و انگلیس را به منطقه آورده تا به بهانه برقراری امنیت در دریای سرخ به مقابله به اقدامات مقاومت یمن بپردازند.

«عبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر انصارالله یمن در سخنرانی روز 24 بهمن به مناسبت سالروز شهادت «صالح الصماد» رئیس سابق شورای عالی سیاسی یمن در حمله سال 1397 ائتلاف عربی، به تحولات جنگ در غزه پرداخت.

وی در این سخنرانی گفت: با همه این جنایت‌ها و حمایت‌ها، اسرائیل به اهدافش نرسید و یکی از نشانه‌های شکست اسرائیلی افزایش زمان مدت خدمت سربازی در این رژیم است.

وی افزود: ارتش اسراییل عادت به جنگ‌های بلند مدت ندارد و از سخنرانی قبل تا الان حملات از جانب ارتش یمن علیه «ام‌الرشراش» یا «ایلات» ادامه دارد که باعث شده بندر ایلات از کار بیافتد. حرکت کشتی‌ها از «باب المندب» به سمت اسرائیل کاملا متوقف شده و این یک موفقیت است.

او در ادامه با اشاره به درگیری با آمریکایی‌ها گفت: این هفته پنج درگیری با نیرو‌های آمریکایی داشتیم که یکی از آن‌ها به اذعان آمریکایی‌ها 14 ساعت ادامه داشت، آمریکا بجای اعمال آتش بس تصمیم گرفت وارد جنگ شود و منطقه را وارد جنگ کند.

وی در انتها به سکوت دولت‌های عربی اشاره کرد و گفت: در ازای هر یهودی در فلسطین، بیش از 150 هزار مسلمان وجود دارند که فقط نظاره‌گر کشتار مردم فلسطین هستند و هیچ کاری برای آن‌ها انجام نمی‌دهند.

به بهانه حمایت‌های دولت و ملت یمن از مقاومت فلسطین با «محمد ابراهیم الدیلمی» سفیر این کشور در تهران دیدار و گفتگو کرده‌ایم. متن کامل این مصاحبه به شرح زیر است:

حدود 4 ماه از جنگ غزه می‌گذرد و یمنی‌ها هم مانند برخی کشور‌ها خود را درگیر این جنگ می‌بینند. کارشناسان و رسانه‌های غربی ارتش یمن را مقتدر و توانمند معرفی می‌کنند. برای مثال «توماس فایز»، روزنامه‌نگار آمریکایی می‌گوید: کاری که یمنی‌ها در حال انجام آن هستند نقطه عطف تاریخی و تحول‌آفرین در عصر نوین، ثبت خواهد شد. او می‌گوید: ما درباره کشوری فقیر صحبت می‌کنیم که با آمریکا، یکی از نیرومندترین ارتش‌های جهان درگیر و در آن پیروز شده است. علاوه بر این، مردم یمن حمایت ارتش کشورشان از مردم فلسطین را به صورت گسترده مورد استقبال قرار دادند. انگیزه مردم و ارتش یمن از چنین کاری که مسلما هزینه‌های زیادی را به آن‌ها تحمیل می‌کند چیست؟

ما ملتی مسلمان هستیم و تا حد زیادی ظلم و ستم علیه فلسطینی‌ها را مشاهده می‌کنیم. با توجه به مسئولیت اخلاقی، انسانی و دینی‌مان، نمی‌توانیم در این خصوص بی‌تفاوت باشیم و هیچ واکنشی از خود نشان ندهیم. اقدامات مردم و ارتش یمن، بازتابی طبیعی در جهت حمایت از مظلومان و جلوگیری از ظلم است. این موضع گیری هر انسانی است که حس مسئولیت پذیری بالایی دارد. شایسته نیست مردم عرب و مسلمان در این خصوص بی‌تفاوت باشند و دست به هیچ اقدامی نزنند.

نقش ما در این مورد محدود به عملیات نظامی یا امنیتی نیست؛ مردم یمن به دلیل احساس وظیفه، هر هفته تظاهرات میلیونی برگزار می‌کنند، دولت یمن هم از طریق مجلس نمایندگان، قانون تحریم و ممنوعیت ورود کالا‌های آمریکایی و اسرائیلی به بازار‌های این کشور را تصویب کرد. مردم یمن همچنین با جمع آوری کمک‌های مالی برای فلسطینی‌ها، هر آنچه که در توان دارند تقدیم می‌کنند.

چند ماه پیش تصویری از توقیف دومین کشتی رژیم صهیونیستی توسط انصارالله در دریای سرخ منتشر شد و به سرعت در شبکه‌های اجتماعی فراگیر شد. این تصویر نشان می‌داد، نیرو‌های یمنی بعد از در اختیار گرفتن کشتی، روی عرشه آن در حال قلیان کشیدن هستند. این تصویر، به خوبی عدم واهمه نیرو‌های یمن از دشمن خود را نشان می‌دهد. دلیل شجاعت مثال زدنی یمنی‌ها چیست؟

این عملیاتی بود که مردم و ارتش یمن انجام دادند. در خصوص تصاویری که در رابطه با کشتی پخش شد می‌توان گفت همانطور که حضرت امام خامنه‌ای فرمودند کسانی که از خداوند بلند مرتبه می‌ترسند، از غیرخدا هراسی ندارند.

توانمندی دریایی یمن یکی از نکاتی است که طی چند ماه گذشته زیاد درباره آن صحبت شده است؛ روزنامه «الاخبار» در گزارشی به نقل از منابع مطلع نظامی نوشته است کارشناسان چینی در پاسخ به درخواست دولت وقت یمن در سال 2014 برای تجهیز نیروی دریایی این کشور به نحوی کارآمد گفته بودند، عملی کردن این درخواست محال است. ارتش یمن چطور به این توانمندی رسید؟

قدمت ارتش یمن به بیش از صد سال می‌رسد؛ نیروی دریایی این کشور طی قرن بیستم و در دهه‌های هفتاد و هشتاد، از قوی‌ترین نیرو‌های دریایی منطقه بود. ارتش یمن در آن دوره، مورد حمایت فنی و تسلیحاتی شوروی بود. نیروی نظامی این کشور آموزش دیده و کارآمد است و با ارتش کشور‌های مختلف منطقه و جهان ارتباط دارد.

ارتش یمن بسیار قدرتمند است و نیروی دریایی این کشور توانمندی‌های بالایی دارد؛ مردم و نیرو‌های مسلح یمن بیش از هشت سال با تجاوز‌های سعودی - آمریکایی روبه رو بودند و تجربه بسیار زیادی به دست آورده اند. علاوه بر این، یمن در درجه اول یک کشور دریایی است و طول سواحل آن به بیش از دو هزار و پانصد کیلومتر می‌رسد و همین باعث می‌شود در زمینه نیروی دریایی قوی باشد.

غربی‌ها تلاش زیادی می‌کنند که اقدامات انصارالله و مقاومت یمن چه در زمان جنگ با عربستان و چه در حال حاضر را، دستورات مستقیم از ایران معرفی کنند. نظر شما درباره روابط ایران و یمن چیست و چرا غربی‌ها سعی می‌کنند ایران را هر طور شده درگیر این اقدامات کنند؟ همچنین گفته می‌شود، این ایران است که به یمنی‌ها موشک و تسلیحات دیگر مانند پهپاد می‌دهد. با توجه به محاصره دریایی حاضر، این موضوع چقدر می‌تواند درست باشد؟ اگر این تسلیحات از ایران نمی‌آید انصارالله چگونه نیاز خود را تامین می‌کند و آیا سلاح و توانمندی نظامی قابل ذکری وجود دارد که بخواهد به زودی از آن رونمایی کند؟

دستگاه‌های تبلیغاتی غرب پیوسته این مطلب سخیف و بی‌ارزش را مطرح می‌کنند. آن‌ها همیشه و در هر موضوعی طرف‌های دیگر را متهم می‌کند؛ غرب مقاومت را در ماجرای عملیات طوفان الاقصی که توسط مردم فلسطین انجام شد، متهم کرد، گویی فلسطینی‌ها مسئله و مشکلی ندارند و به آن‌ها ظلمی نمی‌شود. ما معتقدیم، این اتهام‌ها دروغ و مضحک هستند و با هدف سرپوش گذاشتن بر جنایات صهیونیست‌ها در فلسطین مطرح می‌شوند؛ البته ایران از طریق وزارت امور خارجه، چندین بار این اتهام‌ها را تکذیب کرد.

آمریکایی‌ها مدعی ایجاد یک ائتلاف بین المللی علیه مقاومت یمن هستند، لطفا در این باره توضیح دهید.

ائتلافی که دولت آمریکا و انگلیس آن را تشکیل داده اند، ائتلافی مشکوک است. این ائتلاف در وهله نخست برای محافظت از اسرائیل و جلوگیری از انجام وظایف نیرو‌های مسلح یمن در دریای سرخ تشکیل شده است. هیچ یک از کشور‌های واقع در ساحل دریای سرخ مانند مصر، عربستان سعودی، سودان، جیبوتی و اریتره که دغدغه حفظ امنیت این دریا را دارند، در چنین ائتلاف مشکوکی شرکت نکرده‌اند. من معتقدم، عدم حضور این کشور‌ها در ائتلاف که هدف نظامی کردن دریای سرخ و حفاظت از اسرائیل را دنبال می‌کند، به علت آگاهی از مقاصد آمریکایی‌ها است.

ما در جایگاه دولت یمن، از همه کشور‌های حاشیه دریای سرخ دعوت کردیم تا کنفرانس و کمیته‌هایی را برگزار کنند تا حفاظت از امنیت و دریانوردی این دریای مهم را برای آن‌ها تضمین کند. مشارکت یا عدم مشارکت کشور‌های اروپایی یا کشور‌های دیگر در این ائتلاف برای ما مهم نیست و آن چیزی که برای ما مهم است رویارویی با این تجاوز است.

کشور‌های اروپایی تمایل زیادی به مشارکت در این ائتلاف نشان ندادند، دلیل آن چیست؟

نظامی کردن دریای سرخ توسط آمریکا و انگلیس به نفع کشور‌های اروپایی نیست. بسیاری از کشورها، با روایت آمریکا هم سو نیستند. همچنین بسیاری از شرکت‌های حمل و نقل و فعال در صادرات کالا در دریای سرخ، خلیج عدن و دریای عرب می‌دانند که فقط کشتی‌های اسرائیلی یا کشتی‌هایی که به سوی فلسطین اشغالی می‌روند، مورد هدف قرار می‌گیرند. بنابراین، آن‌ها ادعا‌های آمریکا و انگلیس را باور نمی‌کنند و اهمیتی نیز برای آن قائل نیستند؛ زیرا کشتی‌های دیگری که هیچ ارتباطی با اسرائیل ندارند، بدون مشکل از دریای سرخ عبور می‌کنند.

عملیات دریایی مقاومت یمن تاثیر زیادی بر اقتصاد اسرائیل گذاشته است؛ فکر می‌کنید تا کجا بتوانند این شرایط را تحمل کنند؟

ما معتقدیم، رژیم صهیونیستی از این بیشتر توان تحمل خسارت‌ها را ندارد؛ زیان‌های وارده در سطوح اقتصادی، نظامی و اخلاقی، در تمام جهان این رژیم را ضعیف کرده است. با این حال، یمن وظایفی دارد و مسئولیت ما این است که تا پایان تجاوزات و رفع محاصره تحمیل شده بر مردم فلسطین، به انجام تکالیف خود در حمایت از مردم فلسطین ادامه دهیم.

عملیات ضداسرائیلی یمن را بیش از پیش افزایش خواهیم داد تا فشار‌ها برای جلوگیری از ماشین تجاوزگر صهیونیستی موثرتر شود.

وزیر حمل و نقل رژیم صهیونیستی در توئیتر نوشته است که طرح ایجاد محوری برای انتقال کالا از هند به اراضی اشغالی از طریق امارات در حال انجام است و هدف آن، دور زدن حملات نیرو‌های ارتش یمن در دریای سرخ است. همچنین گفته می‌شود، قرار است کالا‌های مورد نیاز اسرائیل بوسیله برخی کشور‌های عربی به صورت زمینی منتقل شود. آیا این ادعا درست است؟

چنین اقداماتی که رژیم صهیونیستی به آن دست می‌زند بی اثر است و نمی‌تواند ناتوانی این رژیم در قبال تردد کشتی‌های مرتبط با اسرائیل به داخل فلسطین را پنهان کند.

موضوع دوم اینکه ما اعتقاد داریم کشور‌های عربی و در راس آن‌ها عربستان و امارات نباید و شایسته نیست دست به چنین کار زشت و ننگینی بزنند. دو کشور عربی یعنی امارات و عربستان شایسته نیست ساکت بنشینند و به چنین ادعا‌هایی از سوی صهیونیست‌ها پاسخ ندهند. آن‌ها باید در این خصوص موضع گیری داشته باشند. ما به همه کشور‌های جهان در خصوص ارتباط با رژیم صهیونیستی هشدار می‌دهیم و به آن‌ها یاداور می‌شویم که این رژیم، رژیمی متجاوز و ستمگر است که همه امت عربی و اسلامی را هدف قرار می‌دهد.

پس این خبر صحبت دارد؟

من نمی‌گویم این سخن صحیح است یا نیست، چیزی که می‌گویم این است پاسخ چنین ادعا‌هایی بر عهده امارات و عربستان است و آن‌ها باید بگویند که این سخن درست است یا نه.

اگر این ادعا درست باشد برنامه‌ای برای جلوگیری از آن دارید؟

ما تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم و هر کاری از دستمان بر بیاید انجام می‌دهیم، اما باید در نظر داشت این مسئولیت تنها بر دوش یمنی‌ها نیست بلکه این وظیفه همه مسلمانان و همه عرب‌ها است.

گفته می‌شود حملات هوایی آمریکا، به مناطق خالی از سکنه صورت می‌گیرد و بیشتر جنبه نمایشی دارد. آیا این ادعا درست است؟ چرا آمریکا به صورت جدی وارد جنگ با یمن نمی‌شود؟

این ادعا درست نیست، آمریکا در تجاوز به یمن جدی و مصمم است در این تجاوز تا آخر برود، آمریکا کبوتر صلح و با احساسات نازک نیست، آمریکا دشمن آشکار و پلید و جنایتکار است. ما در حالت جنگ تمام عیار با آمریکا هستیم، اما باید در نظر داشت خداوند بلندمرتبه می‌فرماید: این مردم منافق در دلشان از شما بیشتر ترس دارند تا از خدا، زیرا آن‌ها مردمی هستند که هیچ فهمی ندارند. آن‌ها حامی مردمان جنایتکار هستند و از خدا نمی‌ترسند، اما در دل از مومنان و مجاهدان هراس دارند. خداوند با ما است و همین بس که خداوند وکیل و کارساز است. همین بس که او یاور ماست و خدا ما راکافی است، او بهترین کارساز و پشتیبان است.

حدود یک ماه پیش نشریه «پولیتیکو» آمریکا به نقل از منابع اطلاعاتی ایالات متحده گفته، یمن قصد افزایش دامنه حملاتش را دارد. این ادعا با توجه به مانور اخیر «فتح موعود و جهاد مقدس» که به منظور تصرف شهرک‌های اسرائیلی طراحی شده، چقدر می‌تواند شدنی باشد؟

هدف اصلی ما در یمن و در محور مقاومت ریشه کن کردن این غده سرطانی یعنی اسرائیل از کالبد امت عربی و اسلامی است.

سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن اعلام کرد، حملات آمریکا بی پاسخ نمی‌ماند. گزینه‌های یمن برای پاسخ به آمریکا چیست؟

با تجوه به تجاوز اخیر آمریکا و انگلیس به یمن در حال درگیری پیوسته با آن‌ها هستیم. اکنون سخن گفتن در مورد پاسخ به این تجاوز‌ها صحیح نیست ضمن اینکه عملیات‌هایی که اکنون با تمام توان ضداهداف و منافع آمریکا و انگلیس در دریای سرخ و عرب انجام می‌دهیم، بخشی از این پاسخ‌ها است. اکنون در حال درگیری همه جانبه با آن‌ها هستیم و هر هدفی که در تیررس ما باشد را هدف قرار می‌دهیم.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی