پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

همت مسوولان سدی در برابر هجمه سیلاب سیستان و بلوچستان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
همت مسوولان سدی در برابر هجمه سیلاب سیستان و بلوچستان

زاهدان - ایرنا - سیلاب سیستان و بلوچستان در هشتمین روز خود با همت دستگاه‌های اجرایی، مسوولان استانی و کشوری، سپاه پاسداران و بسیج سبب جوانه زدن بارقه‌های امید در دل مردم سیلزده این استان شده است.

باران‌های سیل آسای اواخر هفته گذشته و اوایل هفته جاری خسارت‌های زیادی را در سیستان و بلوچستان به جا گذاشته ولی رفت و آمدهای مسوولان به این مناطق شرایط را تا حدود زیادی تغییر داده و مشکلات را به مقدار قابل توجهی سامان بخشیده است.

سیل به عنوان یکی از مخرب‌ترین بلایای طبیعی بشری شناخته شده محسوب می‌شود که اگر منطقه‌ای زیر ساخت‌های لازم را نداشته باشد آثار مخرب آن در بخش‌های مختلف تا مدت‌ها باقی می‌ماند. همزمان با بارندگی‌های 20 تا 22 دی در سیستان و بلوچستان و جاری شدن سیلاب راه ارتباطی 890 روستای این استان قطع شد که با تلاش شبانه روزی نیروهای امدادی، سپاه و بسیج اکثر این مسیرها بازگشایی شده است.

سرزمین مردمان صبور، رنجور و پر تلاش سیستان و بلوچستان پس از تحمل 20 سال خشکسالی پی در پی هم‌اینک شاهد سیلاب‌های شدیدی است که هر دو پدیده خسارت‌های عمیقی را در بخش‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی این استان برجا گذاشته است.

به گفته کارشناسان بر اساس برآوردهای اولیه در سیلاب اخیر بیش سه هزار میلیارد تومان خسارت به بخش‌های زیربنایی، کشاورزی، برق، شیلات و آموزشی سیستان و بلوچستان وارد شده است.

در سیلاب اخیر مردم رنج دیده سیستان و بلوچستان علاوه‌بر از دست دادن واحدهای مسکونی شاهد از بین رفتن محصولات کشاورزی و تلف شدن 6 هزار و 400 راس دام سبک و 930 راس دام سنگین خود بودند.

همزمان با بروز سیلاب دستگاه‌های خدمات رسان، سپاه و نیروهای مسلح با بسیج امکانات به کمک مردم ستمدیده این خطه از ایران اسلامی شتافتند و از هیچ کمک رسانی به آنان دریغ نکردند اما عمق فاجعه به حدیست که نیازمند کمک همگان است.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: با توجه به عمق خسارات سیل در این استان جبران آن نیازمند عزم ملی و کمک همگان است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی محامی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته در مصلی قدس زاهدان اظهار داشت: بارش‌های کم سابقه در سیستان و بلوچستان که در برخی نقاط بیش‌از 200 میلی متر نیز گزارش شد علاوه بر کمک به رفع مشکل خشکسالی، هزار و 500 روستای منطقه را تحت تاثیر قرار دارد.

امام جمعه زاهدان افزود: سیل اخیر علاوه بر سر ریز کردن سدهای سیستان و بلوچستان سبب خسارات فراوانی به بخش‌های کشاورزی، زیربنایی، واحدهای مسکونی و غیره این استان شد که با پیام رهبرمعظم انقلاب همه دستگاه‌های استانی و کشوری وارد کارشدند و با تلاش شبانه‌روزی تمام همت خود را برای کاهش آلام مردم آسیب دیده بکار بستند.

نماینده رهبر معظم انقلاب در امور اهل سنت در سیستان و بلوچستان افزود: علاوه بر جبران خسارات سیلاب اخیر باید با توجه به پیش بینی ترسالی در سال‌های آینده برنامه ریزی‌های لازم برای جلوگیری از خسارات با ساخت بندها و سدها مدنظر قرار گیرد.

مدیرکل دفتر مدیریت ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: 6 هزار و 400 راس دام سبک و 930 راس دام سنگین مردم جنوب این استان بر اثر سیلاب اخیر تلف شدند.

عباسعلی ارجمندی اظهار داشت: سیلاب 20 تا 22 دی در بیشتر نقاط سیستان و بلوچستان خسارت جدی به بخش‌های زیربنایی، کشاورزی و واحدهای مسکونی شهری و روستایی استان وارد کرده است.

وی ادامه داد: در سیلاب اخیر راه ارتباطی 890 روستای سیستان و بلوچستان به طور کامل قطع شد که با تلاش شبانه‌روزی نیروهای امدادی تمام مسیرها بجز 33 مسیر روستا باقی مانده و بقیه بازگشایی شده است.

مدیرکل دفتر مدیریت ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین براساس آخرین آمار از مجموع 877 روستای این استان که دچار قطعی برق شده بودند هم‌اینک تنها سه روستا بی برق هستند.

وی بیان کرد: هم‌اینک ارتباط مخابراتی 70 روستای سیلزده سیستان و بلوچستان قطع و 99 روستا نیز شبکه آبرسانی آنها همچنان با مشکل روبه رو است.

ارجمندی گفت: 550 تیم عملیاتی از هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی، راهداری، نیروهای مسلح، بسیج و گروه‌های جهادی در حال خدمات رسانی شبانه‌روزی به مردم سیلزده سیستان و بلوچستان هستند.

وی راه اندازی چهار بیمارستان صحرایی سپاه، حضور 10 تیم پزشکی سپاه و حضور نیروهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در سیستان و بلوچستان را از جمله اقدامات برای کاهش مشکلات سیل زدگان این استان ذکر کرد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با آغاز باران‌های سیل آسا در این استان 65 هزار و 422 نفر سیلزده توسط هلال احمر امدادرسانی شدند.

رسول راشکی اظهار داشت: به دنبال وقوع سیلاب در سیستان و بلوچستان کار امداد رسانی وارد هشتمین روز خود شده و خدمات رسانی به مردم سیلزده در 582 روستای جنوب این استان توسط 602 تیم عملیاتی در حال انجام است. وی با بیان اینکه هم‌اینک دو فروند بالگرد هلال احمر در حال امدادرسانی هوایی هستند افزود: تا کنون افزون بر 90 سورتی پرواز برای انجام عملیات نجات، جستجو و توزیع اقلام امدادی در مناطق آسیب دیده انجام شده است. مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: 65 هزار و 422 نفر آسیب دیده در قالب 14 هزار و 636 خانوار توسط نجاتگران این جمعیت امداد رسانی شدند که از این تعداد هزار و 523 خانوار در چادر امدادی اسکان اضطراری شده‌اند. وی ادامه داد: تاکنون 2 هزار و 940 تخته موکت، 6 هزار و 822 تخته پتو، 6 هزار و 405 کیلوگرم نایلون در بین آسیب دیدگان توزیع شده است. راشکی ضمن تاکید بر توزیع اقلام امدادی بین حادثه دیدگان سیل اخیر اظهار داشت: همچنین بیش‌از 13هزار و 63 بسته غذایی، 7652 عدد کنسرو، 3227کیلوگرم برنج، 1332کیلوگرم حبوبات و سایر اقلام از قبیل قند و شکر، چای، فانوس و ست ظروف بین سیلزدگان توزیع شده است.

وی گفت: 2 هزار و 432 نفر نجاتگر به همراه 463 دستگاه خودروی عملیاتی جمعیت هلال احمر استان در مناطق آسیب دیده کار امدادرسانی را بر عهده دارند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز گفت: 59 تیم عملیاتی جمعیت هلال احمر هفت استان کشور به منظور پشتیبانی امدادی مناطق سیلزده در این استان حضور دارند.

حسن مصفا اظهار داشت: این تیم‌های امدادی به همراه خودرو و اقلام امدادی موردنیاز سیل زدگان در حال خدمات رسانی هستند.

وی ادامه داد: 14 تیم از استان فارس، 13 تیم از خراسان شمالی، 13 تیم از خراسان رضوی، 11 تیم از یزد، چهار تیم از کرمان، 2 تیم از بوشهر و خراسان جنوبی در منطقه حضور دارند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: در مجموع 285 نیروی کار آزموده به همراه 54 خودرو و تجهیزات لازم در حال خدمات رسانی به مردم سیلزده استان هستند.

وی با اشاره به اقلام موردنیاز سیل زدگان سیستان و بلوچستان گفت: مواد خوراکی (آرد، حبوبات، انواع کنسرو، مواد پروتینی، روغن، برنج، ماکارونی، سویا، چای)، اقلام غیرخوراکی (پتو، زیرانداز، پشه‌بند، ملافه و پارچه، پلاستیک ضخیم، طناب) و اقلام بهداشتی (صابون، پودرهای شوینده، لباس زیر، اقلام بهداشت فردی) از جمله مهمترین نیازهای سیل زدگان استان است.

مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: براثر سیلاب اخیر 32 واحد آموزشی جنوب این استان به دلیل شدت آسیب‌های وارده غیر قابل استفاده برای دانش‌آموزان است.

حمیدرضا رخشانی اظهار داشت: در سیلاب اخیر شاهد تخریب 312 سرویس بهداشتی، تاسیسات لوله کشی و برق، تخریب عایق سقف 56 واحد آموزشی، میز و نیمکت تخریبی هزار و 930 دستگاه و صندلی دسته دار تخریبی 2 هزار و 380 دستگاه بودیم.

وی ادامه داد: هم‌اینک ضرورت دارد با توجه به اهمیت آموزش 95 دستگاه کانس در مناطقی که مدارس آنها غیرقابل استفاده است راه‌اندازی شود که در مرحله نخست 50 دستگاه کانکس از سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز در 2 روز آینده وارد مناطق سیلزده استان شود.

مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان افزود: همچنین لوازم التحریر برای تمام دانش آموزان شهرستان‌های دشتیاری، کنارک، بنت، زرآباد، فنوج، نیکشهر (چاهان و تمام توابع) ضروری است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*