شنبه 3 آذر 1403

همکاری ایران با روسیه و مکزیک درحوزه بوم گردی‌

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
همکاری ایران با روسیه و مکزیک درحوزه بوم گردی‌

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، این هفته مسئولان معاونت گردشگری به جز دفتر گردشگری خارجی به کشور چین سفر کردند. علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری در این سفر چند برنامه داشت یکی از آنها نشستی با موضوع توسعه همکاری‌های گردشگری بخش‌های خصوصی ایران و چین بود که در این نشست به قدمت روابط تهران و پکن اشاره کرد و اظهار داشت: مردم ایران و چین اشتراکات فرهنگی زیادی با یکدیگر دارند و به عنوان مثال عید بهاری چین با عید نوروز ایرانیان دارای اشتراکات زیادی است.

معاون گردشگری ایران در ادامه با اشاره به اینکه جاده ابریشم نیز یکی از نمادهای همکاری‌های ایران و چین بوده و است، تصریح کرد: درحال حاضر اهتمام دولت‌ها بر تقویت روابط دو کشور استوار است.

شالبافیان ادامه داد: دولت ایران در راستای افزایش گردشگران و مهمانان از چین همواره تسهیل ورود گردشگران را در دستور کار خود داشته و بر همین اساس به صورت داوطلبانه روادید را برای ورود گردشگران چینی به صورت یک طرفه لغو و پروازهای متعددی را به طور مستقیم به چین دایر کرده است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به منظور برگزاری تورهای آشناسازی برای دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، توراپراتورها، اصحاب رسانه، سلبریتی‌ها، نمایندگان دولتی، اینفلئونسرها و... با هدف اطلاع رسانی، معرفی و شناسایی ظرفیت‌های گردشگری کشور برای طرف چینی اقدامات مناسبی را در برنامه‌های کاری خود قرار داده است.

معاون گردشگری ایران گفت: همچنین حضور در نمایشگاه‌های بین المللی دو کشور یکی دیگر از این زمینه‌های همکاری فیمابین بوده که همواره بخش خصوصی دو کشور در آن شرکت داشته‌اند.

شالبافیان در ادامه با تاکید براینکه دو کشور ایران و چین می‌توانند زمینه ساز حرکت‌های بزرگی در زمینه توسعه گردشگری در منطقه اوراسیا باشند، افزود: دیدارهای منظم و مستمر مسئولان بخش خصوصی و دولتی دو طرف از کشورهای یکدیگر عامل بسیار مهمی برای ایجاد راهکارهای جدی در زمینه توسعه صنعت گردشگری است و نشست امروز بخش خصوصی ما و چین در راستای همین ادعا است.

ایران عضو مؤسس اتحادیه بین‌المللی گردشگری جاده ابریشم شد

علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور با اشاره به اتحاد بین‌المللی شهرهای گردشگری جاده ابریشم در سال 2023، اظهارداشت: این ائتلاف که از روز گذشته جمعه دهم شهریورماه 1402 کار خود را آغاز کرده به ابتکار دولت چین شکل گرفته و در آن 57 شهر از 26 کشور حضور دارند که امکان عضوگیری جدید نیز وجود دارد.

وی با اشاره به حضور ایران به‌عنوان یکی از اعضای مؤسس اتحاد بین‌المللی شهرهای گردشگری جاده ابریشم در سال 2023، ادامه داد: سمنان به‌عنوان نماینده ایران عضو این ائتلاف است. این حضور فرصتی را در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار می‌دهد تا بتواند ظرفیت‌های گردشگری خودش را با تاکید بر جاده ابریشم و سمنان معرفی و برنامه‌های آتی خود را در خصوص میزبانی شهردارهای عضو این اتحاد اعلام کند.

نرخ گاز برای تأسیسات گردشگری یک چهارم تعرفه بخش صنعت تعیین شد

در این هفته اسماعیل برات معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: آئین‌نامه نرخ تعرفه گاز مصرفی صنایع و خدمات به تصویب هیأت وزیران رسید و خوشبختانه با پیگیری‌های ضرغامی، نرخ بهای گاز مصرفی تأسیسات گردشگری به میزان یک چهارم نرخ صنعت کاهش یافت.

برات با اشاره به پیگیری‌های انجام شده در این زمینه افزود: آئین‌نامه اجرایی جز 1 بند الف تبصره 14 قانون بودجه سال 1402 که در خرداد ماه سال‌جاری تصویب شده بود، موجب شد که نرخ گاز مصرفی تأسیسات گردشگری افزایش یافته و بر مبنای واحد به مبلغ 6 هزار ریال تعیین شود و این موضوع موجب افزایش تعرفه هتل‌ها و تأسیسات گردشگری شد و در قبوض گاز ماه‌های تیر و مرداد اعمال شد، بنابراین در فرآیند اصلاح آئین‌نامه مزبور، نظر وزارتخانه لحاظ شد و بر این اساس نرخ گاز تأسیسات گردشگری و صنایع‌دستی به میزان 149.5 ریال تعیین و به تصویب هیأت دولت رسید و در تاریخ 11 شهریور 1402 رسماً ابلاغ شد. بنابراین نرخ تأسیسات گردشگری کمتر از یک چهارم تعرفه بخش صنعت شد و این خبر خوبی برای فعالان حوزه گردشگری است.

معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری با اشاره به اهمیت این موضوع خاطرنشان کرد: یکی از ابزارهای حمایتی برای توسعه گردشگری در کشور، بهره‌مندی فعالان این صنعت از تسهیلات و تعرفه‌های انرژی است. سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با در نظر گرفتن توجیه اقتصادی نسبت به سرمایه‌گذاری در صنایع مختلف اقدام می‌کنند و یکی از ملزومات و مؤلفه‌های اصلی تشویق سرمایه‌گذاران و حمایت از فعالان صنعت گردشگری، وجود مشوق‌های قانونی در زمینه انرژی است.

4 سال از آخرین نشست شورای عالی میراث فرهنگی می‌گذرد

شورای‌عالی میراث‌فرهنگی و گردشگری که با ریاست رئیس‌جمهور یا معاون اول وی و دبیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تشکیل‌شده، ظرفیت بالقوه‌ای برای سیاستگذاری، نظارت بر اجرای مصوبات، تنظیم گری و تسهیل فعالیت‌های بین بخشی و حل مسائل حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با مصوباتی در سطح هیئت وزیران است.

چالش‌های وزارت مذکور مانند غیر دسترس پذیری گردشگری برای عموم جامعه، صدمات جبران نشده همه گیری کرونا به بخش خصوصی حوزه‌های فعالیتی، عدم مردمی‌سازی حفاظت از میراث‌فرهنگی و ضعف در زیست بوم کسب و کارهای صنایع‌دستی، با ظرفیت‌های این شورای‌عالی قابل پیگیری بین دستگاهی است.

اما متأسفانه در دولت سیزدهم تاکنون جلسه‌ای از این شورای عالی تشکیل نشده است و این عدم تشکیل جلسات به دلایلی همچون ناکارآمدی یا بی نیازی یا هر ادعای دیگر غیرقابل پذیرش و فرصت سوزی است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش نظارتی بر ماده 3 قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به موضوع شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری پرداخته و ضمن ارائه مصوبات این شورا از ابتدا تا کنون نوشته است: شورای‌عالی میراث‌فرهنگی و گردشگری با توجه به حوزه‌های بین بخشی و نیازمند هماهنگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی می‌تواند به‌عنوان ظرفیت و راه نجات فعالین حوزه‌های گردشگری، صنایع‌دستی و میراث‌فرهنگی و طبیعی در شرایط بحرانی و مشکلات اقتصادی باشد.

این شورای‌عالی هر چند مطابق قانون، الزام مشخصی برای تشکیل تعداد جلسات در سال نداشته‌است اما از زمان تأسیس با برگزاری هفت نشست تا 16/09/1398 به‌طور متوسط هر دو سال یکبار تشکیل جلسه داده است. لازم به ذکر است دولت سیزدهم تاکنون هیچ جلسه‌ای از این شورا را تشکیل نداده‌است.

امیدواریم تعاونی بوم‌گردی‌ها شکل بگیرد

این هفته نخستین سمینار ملی آموزشی و تجربه‌های خانه‌های بوم‌گردی در سالن آمفی تئاتر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد. در این نشست مریم جلالی معاون صنایع دستی گفت: ظرفیت هر کدام از اقلیم‌ها را باید دریابیم. معاونت صنایع دستی در یک سال اخیر تلاش کردیم تا بوم گردی‌ها را خانه خلاق صنایع دستی اعلام کنیم چون خلاقیت در بوم گردی‌ها شکل می‌گیرد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ما این امکان را داد که تسهیلاتی برای بوم گردی‌ها قائل شویم که به عنوان خانه خلاق تبدیل قصه به محصول را به عهده بگیرند.

مدیریت بحران نداریم

روشن بابایی استاد گردشگری هم در این نشست گفت: رشته مدیریت بحران در گردشگری نداریم و به همین دلیل دچار سردرگمی می‌شویم. نسخه سازمان جهانی جهانگردی هم برای ایران جواب نمی‌دهد چون دنیا می‌گوید کرونا آمده شما تور را کوچک کنید. ایرانی می‌گوید قبلاً هم کوچک برگزار می‌کردم. پس نسخه‌های ارائه شده متناسب با هر کشور نیست.

وی گفت: امروز وزارت میراث فرهنگی آئین نامه جدیدی درباره گردشگری کشاورزی می‌دهد در اجرا دچار مشکل می‌شوید. ما مشابه هیچ یک از اکولوژها را نمی‌توانیم در ایران اجرا کنیم‌. بوم گردی یک تشکلی دارد که می‌تواند حرف بزند اعضای این جامعه برای ایجاد ارزش مشترک کنار هم جمع شده اند و در سایه رقابت و رفاقت کار می‌کنند. از دید یونسکو گردشگری فرهنگی انبوه و خلاق را داریم‌.

استاد گردشگری بیان داشت: گردشگری فرهنگی اصولاً از جاذبه فرهنگی به وجود می‌آید بحث ما تاریخ و فرهنگ و معماری است. همچنین هسته اولیه برای کار بوم گردی هنر و عناصر اولیه است. پس اگر دنبال گردشگری فرهنگی هستید باید این محورها را دنبال کنید.

بابایی بیان داشت: اگر بتوانید کسب و کاری راه اندازی کنید که بابت آن به شما پول بدهند خلاق هستید. اینکه چه محصول و موادی می‌تواند مورد نیاز باشد تفاوت دارد. انواع مکاتب در ارتباط با طبیعت وجود دارد از جمله مکاتب طبیعت ستیز طبیعت گریز طبیعت گرا طبیعت ساز.

تسهیلات یک میلیاردی به بوم گردی‌های اردکان

خبر دیگری که در این نشست اعلام شد را محمد رضا دشتی اردکانی نماینده مجلس داد و گفت: امسال در برنامه هفتم به فصل گردشگری اشاره شده و دولت سیزدهم هم فصل گردشگری را باز کرد.

وی افزود: این روزها خیلی‌ها به هتل 5 ستاره نمی‌روند بلکه دوست دارند به شهرها و روستاها بروند و با مردم‌محلی ارتباط بگیرند.

وی گفت: من نماینده مردم اردکان هستم. کارخانه‌ای را در این شهر دیدم گفتم باید هزینه‌ای را برای بوم گردی‌ها بدهید. امروز بین یک تا یک و نیم میلیارد تومان به کسانی که می‌خواهند بوم گردی در شهر اردکان داشته باشند بدون بهره می‌دهیم.

یک بازیگر به عنوان سفیر بوم گردی‌ها معرفی شد

در همین نشست بوم گردی‌ها، نعیمه نظام دوست بازیگر به عنوان سفیر بوم گردی معرفی شد.

وی در این مراسم گفت: وقتی به یک اقامتگاه دعوت شدم گفتم بیایید برای مردم روستا و بوم گردی‌ها کاری کنیم. تصمیماتی گرفته شد و یک هفته پیش به من گفتند که می‌خواهیم شما را به عنوان سفیر معرفی کنیم.

مرحله جدید مرمت ایوان کاخ چهلستون اصفهان آغاز شد

مرمت تزئینات ایوان ستون‌دار کاخ چهلستون از سال 1396 آغاز شد و در طی 6 مرحله مختلف، 12 بخش از 15 بخش سقف چوبی شامل مرمت تزئینات لایه چینی، طلا چسبان و نقاشی به اتمام رسید و سه بخش به همراه پیشانی ایوان باقی‌مانده بود.

مرحله هفتم مرمت سه بخش باقیمانده سقف ایوان ستون‌دار کاخ شامل تثبیت و استحکام‌بخشی تزئینات معماری، موزون‌سازی رنگی، اصلاح مرمت‌های گذشته، برداشتن داغ‌ها، تثبیت و استحکام‌بخشی تزئینات طلا چسبان و لایه چینی و نقاشی است که با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده امید است تا پایان سال به اتمام برسد.

امضای تفاهمنامه پژوهشگاه میراث‌فرهنگی با موزه دولتی ارمیتاژ

خبر دیگر درباره این بود که پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و موزه دولتی ارمیتاژ روسیه با هدف ایجاد همکاری و پژوهش در میراث‌فرهنگی با موضوعات باستان‌شناسی، معماری، مرمت، تاریخ و میراث مکتوب تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

این یادداشت تفاهم‌نامه در کشور روسیه با هدف انجام کارآمدترین همکاری‌های بشردوستانه و علمی و همچنین به منظور آموزش و تبادل تجربیات میان مصطفی ده‌پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و میخائیل پیوتروفسکی مدیرکل موزه دولتی ارمیتاژ روسیه منعقد شد.

برگزاری نمایشگاه مشترک ایران و مکزیک

این هفته نمایشگاه عکس «پستال های مکزیک و ایران» نتیجه سال‌ها تلاش مانوئل سرون از مکزیک و پاتریک رینگنبرگ از سوئیس است. سرون به عکاسی از جاذبه‌های مردم شناسی، فرهنگ و تاریخ پرداخته و رینگنبرگ نیز 20 سال در ایران عکاسی کرده و او هم به همین مسائل پرداخته است. حالا در باغ موزه هنر ایرانی و گالری پردیس این دو در کنار هم تصاویری را به نمایش گذاشته اند تا یادآور اشتراکات فرهنگی دو کشور باشد.

در برخی از این تصاویر عناصر زیبایی شناسی عکس‌ها به خوبی دیده می‌شود چون با یک انتخاب هوشمندانه کنار هم قرار گرفته اند. تصاویری که از زندگی مردم مکزیک حکایت دارد با قصه‌ای که توسط عکاس مکزیکی برای هر عکس نوشته شده است. در کنار رینگنبرگ نیز تصاویری از ایران ارائه داده است تا با این تصاویر همخوانی داشته باشند.

همکاری ایران با روسیه و مکزیک درحوزه بوم گردی‌ 2
همکاری ایران با روسیه و مکزیک درحوزه بوم گردی‌ 3
همکاری ایران با روسیه و مکزیک درحوزه بوم گردی‌ 4
همکاری ایران با روسیه و مکزیک درحوزه بوم گردی‌ 5
همکاری ایران با روسیه و مکزیک درحوزه بوم گردی‌ 6
همکاری ایران با روسیه و مکزیک درحوزه بوم گردی‌ 7
همکاری ایران با روسیه و مکزیک درحوزه بوم گردی‌ 8
همکاری ایران با روسیه و مکزیک درحوزه بوم گردی‌ 9
همکاری ایران با روسیه و مکزیک درحوزه بوم گردی‌ 10