واکسیناسیون انجام شده در دولت سیزدهم در دنیا کمنظیر است
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: تا امروز حدود 107 میلیون واکسن تزریق شد و ایران توانست در طول 100 روز به نرخ بالایی از تزریق واکسن برسد که در دنیا کم نظیر است.
به گزارش مشرق، حسینعلی شهریاری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به دو رقمی شدن آمار فوتیهای کرونا بعد از واکسیناسیون گسترده مردم در 100 روز ابتدای دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: دولت در حوزه بهداشت در طول صد روز ابتدایی کار بزرگی انجام داد و با پیگیری و همت عالی مسئولان به ویژه شخص ابراهیم رییسی خوشبختانه واکسن به اندازه کافی وارد کشور شد.
وی با تقدیر از تلاش جهادی کادر درمان و دیگر نیروها مثل بسیج، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هلال احمر، تامین اجتماعی، ارتش و نیروی انتظامی گفت: همه مردم و مسئولان دست به دست هم دادند و خوشبختانه تا امروز حدود 107 میلیون واکسن تزریق شده و ایران توانست در طول 100 روز به نرخ بالایی از واکسیناسیون برسد که در دنیا کم نظیر است و در این زمینه حتی از بسیاری از کشورهای توسعه یافته اروپایی هم جلوتر هستیم.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، کاهش مرگ و میر ناشی از شیوع کرونا را زمینهساز بالا رفتن سرمایه اجتماعی و افزایش اعتماد عمومی به دولت عنوان کرد و گفت: مردم ما به دولت سیزدهم و مجموعه بهداشت و درمان کشور اعتماد و از واکسیناسیون استقبال کردند که امیدواریم این موضوع، الگویی برای همکاری دولت و مردم در دیگر زمینه ها مثل موضوعات معیشتی و اقتصادی شود و شاهد بهبود شرایط در همه زمینه ها باشیم.
شهریاری با اشاره به تاکید رییس جمهوری بر آمادگی مسئولان برای مقابله با سویههای جدید کرونا یا موج های بعدی اظهار کرد: رییسی در نشست اخیر ستاد ملی مبارزه با کرونا بر این موضوع تاکید کردند که در صورت لزوم باید برای واکسیناسیون نوبت سوم و چهارم هم آمادگی داشته باشیم.
وی همچنین از دستور رییس جمهوری برای پیشخرید واکسنهای تولید داخل و تسریع در روند خودکفایی در حوزه تجهیزات پزشکی و واکسن و داروی مورد نیاز کشور خبر داد و افزود: اثربخشی واکسنهای داخلی کاملا تایید شده است.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: کمبود واکسن پیش از آمدن دولت جدید مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرد اما اکنون شاهد واکسیناسیون گسترده هستیم. در مورد کودکان زیر 12 سال هم به دستور رییس جمهوری فعلا تا زمانی که تجربه کشورهای دیگر به دقت بررسی نشود، اقدامی صورت نخواهد گرفت.
شهریاری از تسریع تکمیل بیمارستانها در دولت جدید خبر داد و افزود: سرعت گرفتن تکمیل بیمارستانهایی که بالای 80 درصد آن تکمیل شده در دستور کار دولت است. دولت سیزدهم در این مدت کوتاه تلاش خوبی را برای تامین تجهیزات و دارو انجام داده و شاهد هستیم که هیچ بیمار کرونایی پشت در بیمارستان یا آی سی یو منتظر درمان نمیماند.
وی با اشاره به شیوع سویه جدید کرونا به نام امیکرون در حدود 38 کشور جهان از جمله برخی کشورهای منطقه مثل عربستان و قطر، خاطرنشان کرد: با وجودی که رییس جمهوری دستور کنترل مرزها را داده اند ولی باید پیشبینی و آمادگیهای لازم را در این خصوص داشته باشیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از مردم خواست علاوه بر تزریق واکسن، کماکان پروتکلهای بهداشتی مثل ماسک و حفظ فاصله اجتماعی را رعایت کنند و گفت: البته زود است درباره سویه جدید قضاوت کنیم ولی ظاهرا باوجود شدت سرایت آن، تلفات آن بالا نیست.
شهریاری، حضور رییس جمهوری بین خانوادههای بیماران اس. ام. ای را یادآور شد و گفت: اینکه رییسی سعی دارند که در تمام موضوعات شخصا ورود کنند و بین مردم و گروههای مختلف حضور پیدا کنند و مشکلاتشان را از زبان خودشان بشنود، اتفاق مبارکی است و سرمایه اجتماعی دولت را ارتقا میدهد و مردم را دولت و نظام دلگرم میکند.
وی از پیگیری مشکل تخصیص ارز ترجیحی برای برخی داروهای وارداتی در ستاد ملی مبارزه با کرونا خبر داد و افزود: تامین ارز مورد نیاز این داروها از اولویتهای دولت سیزدهم است و رییس جمهوری دستورات لازم را در این زمینه صادر کردند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی از بهبود وضعیت تجهیزات پزشکی در 2 سال اخیر خبر داد و گفت: در برخی مناطق محروم و شهرستانها هنوز کمبود برخی تجهیزات مثل سی. تی. اسکن وجود دارد که امیدواریم با گشایش ارزی، در آینده نزدیک این کمبودها نیز برطرف شود.
شهریاری، کمبود پزشک عمومی و متخصص در مناطق محروم را یک واقعیت دانست و افزود: برای ماندگار کردن پزشکان در مناطق محروم، باید جاذبه لازم را از نظر حقوق، مزایا و امکانات زیستی ایجاد کنیم زیرا به زور نمی توان آنها را در منطقه ای نگه داشت.
وی از برنامه ریزی بسیاری از کشورهای دنیا مثل کشورهای حوزه خلیج فارس و اسکاندیناوی و استرالیا برای جذب نخبگان پزشکی ایران خبر داد و افزود: ما در کلانشهرهایی مثل تهران، کمبود پزشک نداریم زیرا امکانات بهتری نسبت به شهرستانها برای آنها فراهم است و همین امکانات باید در مناطق دیگر نیز ایجاد شود.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوانین مصوب برای ماندگار کردن پزشکان، خوب اجرا نشده، افزود: اگر در زمینه تربیت پزشک، برنامه نداشته باشیم برای کشورهای دیگر نیرو تربیت کرده ایم.
شهریاری، تربیت پزشک را زمانبر و در عین حال نیازمند امکاناتی مثل فضای فیزیکی، استاد و دیگر شرایط عنوان کرد و گفت: بدون برنامه ریزی نمیتوان به یکباره برای سال آینده، پنج هزار نفر ظرفیت پذیرش کنکور پزشکی را افزایش داد بلکه باید زیرساختهای آن فراهم شود و طوری برنامه ریزی شود که این پزشکان حداقل 10 سال در مناطق محروم بمانند.
منبع: ایرنا