واکنش وزارت خارجه آمریکا به فضاسازی ضدایرانی وال استریت ژورنال
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال روز سهشنبه به وقت محلی در گزارشی همزمان با تیره بودن روابط میان ریاض - واشنگتن و در تداوم فضاسازی های ضد ایرانی مدعی شد که عربستان سعودی اطلاعاتی را با آمریکا درباره حمله قریب الوقوع به اهدافی در خاک خود را به اشتراک گذاشته است.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به فضاسازی ضدایرانی رسانه آمریکایی وال استریت ژورنال واکنش نشان داد.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال روز سهشنبه به وقت محلی در گزارشی همزمان با تیره بودن روابط میان ریاض - واشنگتن و در تداوم فضاسازی های ضد ایرانی مدعی شد که عربستان سعودی اطلاعاتی را با آمریکا درباره حمله قریب الوقوع به اهدافی در خاک خود را به اشتراک گذاشته است.
این رسانه تندروی آمریکایی در تداوم فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شده است ارتش آمریکا و دیگر نیروها در خاورمیانه، سطح آماده باش را افزایش دادهاند.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سهشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره این ادعای وال استریت ژورنال سوال کرد و گفت آیا به شهروندان آمریکایی درباره این تهدید قریب الوقوع در عربستان سعودی اطلاع داده شده است، گفت: اگر تهدیدی واقعی وجود داشته باشد، به شهروندان آمریکایی هشدار لازم داده خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال تصریح کرد: من از هیچ هشدار کنسولی اطلاعی ندارم.
خشم آمریکا از تصمیم عربستان برای کاهش تولید دو میلیون بشکه ای نفت در نشست اوپک پلاس موجب شده است، دولت بایدن گزینه های مختلف را بررسی کند؛ گزینه هایی که به گفته مقامات آمریکایی از عدم ارسال سامانه های موشکی پاتریوت تا کنار گذاشتن از هرگونه رزمایش و تعامل نظامی را شامل می شود.
مقامات آمریکایی اعلام کرده اند دولت جو بایدن گفتگوهایی را برای کند کردن روند کمک های نظامی به عربستان از جمله عدم ارسال سامانههای پیشرفته پاتریوت به عنوان تنبیه انجام داده است.
یک رسانه آمریکایی روز شنبه به وقت محلی اعلام کرد چند مقام آگاه آمریکایی گفته اند دولت بایدن، گفتگوهایی درباره کند کردن ارسال کمکهای نظامی به عربستان سعودی از جمله عدم ارسال سامانههای موشکی پیشرفته پاتریوت به عنوان تنبیه عربستان به خاطر تصمیم اوپک در کاهش تولید نفت، انجام داده است.
شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا به نقل از این مقامات آمریکایی افزود: برخی مقامات نظامی از این ایده حمایت میکنند اما برخی دیگر میخواهند اطمینان حاصل کنند که روابط نظامی میان ایالات متحده و عربستان سعودی از هرگونه انتقام گیری دور نگه داشته شود.
در این گزارش آمده است:
برخی از مقامات نظامی آمریکا نگران هستند که قطع ارسال تجهیزاتی مانند موشکهای پاتریوت، نیروهای آمریکایی و غیرنظامیان را در عربستان در معرض خطر قرار دهد و همچنین روابط دفاعی و امنیتی منطقهای را تهدید میکند.
این مقامات می گویند که به مقامات ارشد دولت بایدن گفتهاند که دیوار کشی روابط نظامی میتواند منجر به تهدید شود. به گفته آنها، هنوز هیچ تصمیمی قطعی نشده اما گزینه های زیادی روی میز است.
این مقامات مطلع در عین حال به نشست آتی اوپک در دسامبر اشاره کرده و می گویند اگر عربستان پس از آن نشست، تولید خود را افزایش دهد، ممکن است آمریکا هیچ اقدامی انجام ندهد.
این مقامات گفته اند گزینه دیگری که روی میز قرار دارد، کنار گذاشتن عربستان از هرگونه رزمایش و تعامل نظامی در آینده مانند نشستها یا کنفرانس های منطقهای است.
پیش از این، روزنامه «نیویورک تایمز» جزئیات معامله محرمانه میان آمریکا و عربستان در ماه می گذشته برای افزایش تولید نفت عربستان تا پایان سال را فاش کرد و از ناکامی جو بایدن گزارش داد.
این روزنامه آمریکایی در این باره نوشت: توافق ابتدایی میان آمریکا و عربستان در ماه می گذشته بسته شد؛ این توافق دو بخش داشت که بخش نخست آن مربوط به افزایش تولید نفت دولت ریاض از آغاز ماه جولای بود. مرحله دوم نیز شامل افزایش 200 هزار بشکهای روزانه نفت عربستان بود که ماه سپتامبر (شهریور / مهر) تا دسامبر (دی / بهمن) ادامه پیدا میکرد.
تصمیم به افزایش تولید نفت اوپک پلاس همچنین موجب شد که آمریکا، عربستان را آماج انواع تهمتها قرار دهد که مهم ترین آنها، توطئه ریاض با مسکو علیه واشنگتن و افزایش قیمت قیمت بنزین در ایالات متحده بود. به دنبال این اقدام بود که عادل الجبیر وزیر مشاور در امورخارجه عربستان در پاسخ به این ادعای آمریکاییهایی گفت که افزایش قیمت بنزین در ایالات متحده به خاطر تصمیم عربستان نبوده بلکه به خاطر کمبود پالایشگاه در آمریکاست.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا نیز در مصاحبه با بلومبرگ گفته است که کمک ریاض به اوکراین، تصمیم آن کشور درباره کاهش تولید نفت را جبران نمی کند.
بلینکن افزود: کمک های عربستان به اوکراین تصمیم اوپک پلاس برای کاهش نفت را جبران نمی کند. در حال مشورت با کنگره درباره اقداماتی هستیم که رابطه با عربستان منافع آمریکا را به شکل بهتری تضمین کند.
تنش های جدید میان واشنگتن و ریاض پس از اقدام اخیر اوپک پلاس به رهبری عربستان سعودی برای کاهش تولید نفت به میزان دومیلیون بشکه در روز در گرماگرم افزایش سرسام آور قیمت گاز رخ داد و از همین رو چندین نماینده کنگره آمریکا خواستار بازنگری در روابط با ریاض شدند.
--> اخبار مرتبط- واشنگتن: حذف حوثیها از لیست تروریستی به معنای کاهش فشارها نیست
- هشدار جدی چین به بایدن: مراقب باش!
- آمریکاییها ما را ناامید کردند
- اولین واکنش بغداد به بازداشت یک طلبه عراقی در عربستان
- وزیرخارجه آمریکا: آمریکا و عربستان روابط قوی دارند
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.