یک‌شنبه 4 آذر 1403

وقتی محسن رضایی می‌خواست درجه عزیز جعفری را بگیرد!

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
وقتی محسن رضایی می‌خواست درجه عزیز جعفری را بگیرد!

خبرگزاری فارس گروه حماسه و مقاومت: سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی (عزیز) جعفری فرمانده سابق پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه تغییر موقعیت و نقش سپاه از نیروی مسلح برای مأموریت‌های امنیتی به نیروی نظامی، مهم ترین تحول در روند گسترش مأموریت و سازمان سپاه است که بر اثر وقوع جنگ رخ داد، درباره دستاوردهای آن دوران در کتاب «نقبی بر درس‌ها و دستاوردهای جنگ» که توسط مرکز اسناد و تحقیفات دفاع مقدس منتشر شده است، ابراز می‌دارد: اولین نکته درباره جنگ و سپاه این است که سپاه پاسداران سازمان نظامی نبود، بلکه یک نیروی مسلح و امنیتی با آموزش‌های اولیه کار با سلاح و مسائل امنیتی بود که برای حفظ انقلاب تأسیس شد. در 2 سال اول انقلاب نیز مقابله با ناامنی‌های داخلی و مبارزه با ضد انقلاب وظیفه اصلی سپاه بود. با شروع جنگ، سپاه بر اساس تکلیف و دستور امام وارد نبرد شد.

چرا رزمندگان در دوران بنی‌صدر در عملیات‌ها موفق نبودند؟

او می‌افزاید: آزادی خرمشهر نتیجه رویکرد جدید و مدیریت انقلابی و عملیات‌های موفق ما بود. خرمشهر طی هشت ماه و پس از انجام عملیات های ثامن الائمه (شکست حصر آبادان)، طریق القدس، فتح‌المبین و بیت‌المقدس آزاد شد. این امر لزوم این تفکر و مدیریت در جبهه را نشان می داد. در حالی که بنی‌صدر در دوران فرماندهی‌اش مخالف حضور نیروهای مردمی و سپاه در جبهه بود.

عکس محسن رضایی با فرماندهان سپاه در زمان جنگ

راز رهایی عراق از فتنه داعش به روایت سرلشکر جعفری

سرلشکر جعفری اظهار می‌دارد: نسل جوان این ماهیت مردمی را شاید در جنگ با عراق ندیده باشد، ولی در سوریه و در برابر داعش دیده است. در سوریه و عراق اگر نیروهای مردمی سازماندهی نشده و مقابله نکرده بودند، غلبه بر داعش امکان پذیر نبود. در عراق نیز برای مقابله با داعش، نیروهای مردمی همانند نیروهای بسیج ایران پس از آموزش اولیه به صحنه نبرد آمدند و مقابله کردند. اینگونه بود که کشور عراق آزاد شد.

عکسی از دوران جوانی سرلشکر جعفری

غلبه حزب‌الله بر رژیم صهیونیستی چگونه صورت گرفت

او با اشاره به سیر تحول مدیریتی سپاه در هشت سال دفاع مقدس بیان می‌دارد: عملیات بیت المقدس جمع‌بندی تجربه عملیات‌های قبلی است. همین طور عملیات طریق‌القدس جمع‌بندی عملیات‌های محدودی است که در 6 ماه قبل از آن انجام شده است. می‌توان گفت این پیوستگی در یادگیری و عمل وجود داشته است. در حقیقت، غلبه حزب‌الله بر ارتش اسرائیل در جنوب لبنان یا مقاومت مردم سوریه تجربه جنگ هشت ساله است. در واقع، تجربه این جنگ ها منتقل می‌شود.

وقتی محسن رضایی می‌خواست درجه عزیز جعفری را بگیرد

فرمانده قرارگاه فرهنگی اجتماعی حضرت بقیه‌الله (عج) با بیان اینکه بعد از جنگ در موارد بسیاری به تجربه‌هایی که به دست آورده بودیم، بی‌توجهی کردیم، می‌گوید: نمونه آن تاکتیک‌ها و محتوای آموزش دوره‌های نظامی سپاه بود. بعد از جنگ، فرماندهان و نیروی انسانی سپاه در دوره‌های دافوس آموزش می‌دیدند. نیروها به دلیل کسب درجه مشتاق بودند در این دوره‌ها شرکت کنند. این همان جنگ کلاسیک بود که در جنگ قبول نداشتیم. در دوره‌ای که آقای رضایی طراحی کرده بود، من فقط 2 جلسه شرکت کردم، گفتند: درجه‌ات را می‌گیریم، ولی من شرکت نکردم. مخالف بودم. استدلال من این بود که این رویکرد تفکر ما را تغییر می‌دهد.

از سمت راست؛ محمدعلی جعفری، شهید محمدابراهیم همت و علی شمخانی

تجربه‌ای که سپاه، بعد از جنگ کنار گذاشت

او می‌افزاید: در جلسه‌ای که بعد از جنگ با حضور آقایان رحیم صفوی و شمخانی تشکیل شد، درباره سازمان گردان در تیپ ها و لشکرها بحث شد. همه معتقد بودند گردان های سپاه باید مثل ارتش، ستاد داشته باشند. من مخالفت کردم و گفتم در جنگ این کار را انجام ندادیم. گردان ارتش ستاد دارد و سنگین است، نمی تواند جلو برود. فرمانده گردان نمی‌تواند همراه گردان جلو برود، ولی گردان سپاه سبک است و می‌تواند جلو برود... تجربه ای که از دفاع مقدس به دست آوردیم با پایان جنگ کنار گذاشته شد.

درباره محمدعلی (عزیز) جعفری بیش‌تر بدانید

محمدعلی جعفری معروف به «عزیز جعفری»، در تیرماه سال 1335 به دنیا آمد. او در تسخیر لانه جاسوسی، جزو دانشجویان پیرو خط امام بود. جعفری در سال 1360 به عضویت سپاه در آمد. فرماندهی عملیات سوسنگرد، معاون سپاه شوشتر، فرماندهی تیپ‌های عاشورا و الغدیر، فرماندهی قرارگاه‌های غرب، قدس و نجف از جمله مسؤولیت‌های او در دوران جنگ است. محمدعلی جعفری بعد از پایان جنگ به معاونت عملیات سپاه منصوب شد.

او در سال 1371 فرماندهی نیروی زمینی سپاه و در جریان حوادث سال 1378 به بعد نیز، فرماندهی قرارگاه ثارالله تهران را بر عهده گرفت. جعفری در سال 1384 از سوی فرمانده معظم کل قوا، مسؤول راه‌اندازی مرکز راهبردی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد. جعفری مجدداً در روز دهم شهریور ماه سال 1386 با اعطای درجه سرلشکری از سوی فرمانده معظم کل قوا، به عنوان فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد. جعفری هم اکنون مسؤولیت فرماندهی قرارگاه فرهنگی اجتماعی حضرت بقیهالله (عج) را برعهده دارد.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

پیغام فتح

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

محمد علی جعفری

مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس نقبی بر درس ها و دستاورد های جنگ این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
وقتی محسن رضایی می‌خواست درجه عزیز جعفری را بگیرد! 2
وقتی محسن رضایی می‌خواست درجه عزیز جعفری را بگیرد! 3
وقتی محسن رضایی می‌خواست درجه عزیز جعفری را بگیرد! 4
وقتی محسن رضایی می‌خواست درجه عزیز جعفری را بگیرد! 5
وقتی محسن رضایی می‌خواست درجه عزیز جعفری را بگیرد! 6
وقتی محسن رضایی می‌خواست درجه عزیز جعفری را بگیرد! 7
وقتی محسن رضایی می‌خواست درجه عزیز جعفری را بگیرد! 8