سه‌شنبه 2 بهمن 1403

پایتخت به‌جای مکران به مرکز جغرافیای ایران منتقل شود

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
پایتخت به‌جای مکران به مرکز جغرافیای ایران منتقل شود

نماینده مجلس می‌گوید مرکز جغرافیای ایران از کاشان شروع و تا یزد، اصفهان و کرمان ادامه دارد و برای انتقال پایتخت آن را به مرکز کشور منتقل کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - علی کرد نماینده مردم شهرستان‌های خاش، میرجاوه، تفتان، کورین و نصرت‌آباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص پیشنهاد دولت برای انتقال پایتخت به سواحل مکران گفت: دولت چهاردهم، به‌ویژه آقای پزشکیان اعلام کرده‌اند که قصد دارند پایتخت را به سواحل مکران در جنوب کشور ببرند. از چابهار تا کنارک، زرآباد و بندرعباس را سواحل مکران می‌گویند که این منطقه شامل بخش‌هایی از استان سیستان و بلوچستان و استان هرمزگان می‌شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: همچنین جناب آقای عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، نیز نظرات مشابهی مبنی براینکه پایتخت را به سواحل مکران ببریم مطرح کرد و این تفکر در راستای حل مشکلات تهران نظیر ترافیک، آلودگی هوا و فشار جمعیتی قابل تقدیر است، اما انتقال پایتخت نیازمند بررسی‌های دقیق و کارشناسی است و اینکه بگوییم در دوران دولت چهاردهم محقق خواهد شد این‌طور نیست.

این نماینده مجلس می‌گوید وقتی بخواهیم پایتخت را به جنوب کشور ببریم باید امنیت در سواحل، نزدیکی با کشور‌های اطراف خلیج فارس و دسترسی دشمنان این مملکت را بررسی کرد البته این را هم باید در نظر داشت که اقلیم جنوب اقلیمی گرمسیر و مرطوب است.

کرد بیان کرد: به‌عنوان یک جغرافی‌دان می‌گویم مرکز جغرافیای ایران و پایتخت جغرافیای ایران از کاشان شروع می‌شود و تا یزد، اصفهان و کرمان ادامه دارد که اگر در این شهر‌ها برنامه‌ریزی شود بسیار عالی خواهد بود، چون هم مسائل سیاسی و امنیتی لحاظ خواهد شد و هم اقلیم پاسخگو خواهد بود و هم دسترسی همه استان‌ها، اقوام و طیف‌های جامعه به پایتخت مقدور خواهد بود.

نماینده مردم شهرستان‌های خاش، میرجاوه، تفتان، کورین و نصرت‌آباد در مجلس تصریح کرد: ما جنوبی‌ها خوشحال می‌شویم که پایتخت به سرزمین ما بیاید، اما امکان 5 درصد را هم نمی‌دهیم، زیرا هم بحث مسائل سیاسی و امنیتی مطرح است و هم اقلیم و هم اینکه در آن سوی آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس ردپای دشمنان این نظام وجود دارد و ما باید پایتخت که مرکز سیاسی تصمیم‌گیری است را در جایی قرار دهیم که حفاظت و حراست شود و در آنجا برای توسعه همه‌جانبه کشور و سربلندی ملت ایران تلاش کنیم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: از صحبت شخص رئیس‌جمهور و معاون اول هیئت دولت برای انتقال پایتخت به مکران به‌عنوان نماینده مردم جنوب شرق کشور استقبال می‌کنم، اما این امر به این زودی محقق نخواهد شد و نیاز به کار کارشناسی محکم و نظر نظر رهبر معظم انقلاب، قوای سه‌گانه، شورای عالی امنیت ملی و استعلامات زیست محیطی، جغرافیایی، منابع طبیعی و وزارت نیرو دارد تا پایتخت را به جایی ببریم که هم گسترش پانصد ساله را لحاظ کنیم یعنی هم زمین کافی و هم آب پایدار برای توسعه داشته باشیم و بتوانیم اشتغال پایداری را در آنجا ایجاد کنیم.

کرد بیان کرد: دولتمردان باید به‌خاطر ملت ایران تصمیم بگیرند تا تهران را از این آلودگی، گستردگی و فشردگی جمعیت و گرانی مسکن نجات دهند و کمی آن را به طرف جنوب در دشت‌های میان تهران و قم و میان تهران و ساوه بعد از شهر پرند ببرند و تهران را به سمت جنوب و جنوب غربی خود تهران گسترش دهند و در غرب، شرق و شمال تهران باید خط قرمزی را به‌عنوان جغرافیای تهران بزرگ تعریف می‌کردند که ساخت‌وساز، اسکان بیشتر و انبوه جمعیت ممنوع می‌شد و تهران را بعد از میدان آزادی به این دشت‌ها می‌کشیدند که کار معقول همین است، اما اگر می‌خواهند کل پایتخت را انتقال دهند بار دیگر تکرار می‌کنم در مرکز و پایتخت جغرافیای ایران منتقل کنند.