شنبه 6 بهمن 1403

پرونده ایران به شورای امنیت برود اقدامات سخت‌تری انجام می‌دهیم

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
پرونده ایران به شورای امنیت برود اقدامات سخت‌تری انجام می‌دهیم

رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: در صورت ارسال پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل، جمهوری اسلامی اقدامات سخت‌تری انجام خواهد داد.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: در صورت ارسال پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل، جمهوری اسلامی اقدامات سخت‌تری انجام خواهد داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود واعظی در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اگر پرونده جمهوری اسلامی ایران به شورای امنیت ارسال شود، از NPT خارج خواهیم شد، اظهار داشت: در دولت درباره این موضوع مصوبه‌ای نداشته‌ایم، این موضوع از اختیارات دولت است و باید تصمیم آن در جای دیگری گرفته شود. رئیس‌جمهور نامه‌ای به سران کشورهای 1+4 نوشتند و اعلام کردند که ما علاقه داریم در برجام بمانیم و آنچه تعهدات ما در برجام است، انجام می‌دهیم به شرط آنکه 1+4 هم به تعهدات خود در برجام وفادار باشد.

پرونده ایران به شورای امنیت برود، اقدامان سخت‌تری انجام می دهیم

وی افزود: بحثی مطرح شده بود مبنی بر اینکه امکان دارد آمریکایی‌ها یا برخی کشورها به دنبال برگرداندن پرونده ایران به شورای امنیت باشند که اعلام شد اگر این اقدام انجام شود، جمهوری اسلامی ایران اقدامات سخت‌تری را انجام خواهد داد از جمله خروج ازNPT.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور تصریح کرد: اگر اروپایی‌ها بخواهند از این مسیر خارج شوند، ما هم مسیر دیگری را ادامه خواهیم داد.

روابط خوبی بین دولت و صدا و سیما وجود دارد

واعظی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد مواجه صداوسیما با خبار مربوط به دولت گفت: ما از آقای علی‌عسگری چیز زیادی نمی‌خواهیم، ما می‌خواهیم صحبت‌های رئیس‌جمهور و وزرا بدون تبعیض و بر اساس آنچه صحبت می‌شود، پخش شود؛ اما برخی مطالب حذف می‌شود و می‌گویند مصلحت نیست یا برداشت خود را از صحبت‌های رئیس‌جمهور یا برخی از وزرا زیرنویس می‌کنند درحالی‌که این زیرنویس با صحبت‌های رئیس‌جمهور و وزرا کاملا مغایر است.

وی با تأکید بر اینکه مشکلی با رئیس سازمان صداوسیما نداریم و روابط خوبی بین دو طرف حاکم است، گفت: ما مجموعه عظیمی از پرسنلی که در صداوسیما و سراسر کشور کار می‌کنند را از خودمان می‌دانیم و هیچ مشکلی با این مجموعه نداریم. متأسفانه افراد اندک سیاسی در صداوسیما حضور دارند که در 15 سال گذشته سمت‌های کلیدی را گرفته‌اند و فکر می‌کنند اگر کسی سمتی داشته باشد، باید بر اساس تفکر یا مانند یک حزب عمل کند.

به گفته رئیس دفتر رئیس‌جمهور، ما معتقدیم که صداوسیما نباید بر اساس نظر این گروه محدود، به شکل جناحی اداره شود.

رئیس دفتر رئیس جمهور با تأکید بر اینکه صداوسیما یک رسانه ملی و متعلق به کل نظام است، اظهار داشت: ما می‌گوییم همانطور که برای قوا و نهادهای دیگر، صدا و سیما بسته های خبری می‌بندند، برای دولت نیز عمل کنند. به طور مثال، یک وزیر ما سه روز به هرمزگان رفته و از همه شهرستان‌های سیل‌زده سرکشی کرده است اما در مقابل، به فردی که در میان سیل‌زدگان غذا توزیع می‌کند، بیشتر پرداخته می‌شود. صدا و سیما باید بدون تبعیض، همه خدمات را نمایش دهد.

واعظی ادامه داد: این به معنای اختلاف میان دولت و صدا و سیما نیست، انتقاداتی داریم که باید به آن توجه شود.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤال دیگری در مورد انتخاب رئیس سازمان هلال‌احمر گفت: شورای عالی در آن زمان با عجله تشکیل شد. هنوز استعفای آقای پیوندی پذیرفته نشده بود بنابراین وقتی انتخابات برگزار شد، مشکلاتی در رأی‌گیری و انتخابات وجود داشت. 9 نفر شرکت کرده بودند که 2 نفر از داخل شورای عالی و 7 نفر از بیرون بودند. این 7 نفر فرصت بسیار محدودی داشتند که برنامه‌های خود را ارائه دهند اما آن دو نفر وقت بیشتری داشتند، اتفاقا آن 2 نفر انتخاب شدند. آن 7 نفر اعتراض کردند و نامه‌ای به رئیس‌جمهور نوشتند. رئیس‌جمهور بی‌طرفانه به معاونت حقوقی مأموریت داد که این موضوع را بررسی کند و معاونت حقوقی به انتخابات ایراد گرفت و پیشنهاد داد که انتخابات دوباره برگزار شود. برگزاری انتخابات در اختیار شورای عالی است. پس از برگزاری قانونی انتخابات، رئیس‌جمهور نیز یکی از دو نفر را انتخاب می‌کند.

واعظی تصریح کرد: در موارد دیگر که اختلاف درونی وجود داشته، رئیس‌جمهور اعلام کرده تا زمانی که اختلاف درونی مجموعه حل نشود، بنده کسی را امضا نمی‌کنم.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا استعفای آقای پیوندی نهایی شده و مورد قبول رئیس‌جمهور قرار گرفته است؟ گفت: خیر.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور در مورد انتقاداتی پیرامون نحوه احراز صلاحیت‌ها افزود: اگر رد صلاحیت‌ها بر اساس قانون باشد و کسی که تخلف کرده است، رد صلاحیت شود، دولت به هیچ‌وجه نسبت به این رد صلاحیت‌ها مطلبی ندارد اما گزارش‌هایی که ما از نمایندگان مجلس و برخی نامزدها دریافت کرده‌ایم، این‌گونه نیست. به طور مثال، عده‌ای رفتند و با شورای نگهبان صحبت کرده‌اند و به آنها گفته شد که «شما از برجام و دولت حمایت کرده‌اید، به همین دلیل رد صلاحیت شده‌اید».

واعظی بیان کرد: این به معنای مخالفت با تفکر و اندیشه است و 24 میلیون نفر به این اندیشه رأی داده‌اند. آیا برجام باید تبدیل به نقطه ضعف برای ردصلاحیت شود؟ چنین گزارش‌هایی وجود دارد.

وی افزود: به عنوان مثال، نماینده مردم رشت به این علت رد صلاحیت شده است؛ با خود ایشان صحبت کنید. نمی‌شود که همه ناحق باشند و فقط سخنگوی شورای نگهبان، حق باشد. تا الان هرکسی در هر جایی انتقاد کرده، ایشان جواب داده، حتی جواب آقای لاریجانی را هم داده است.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: همواره دو تفکر در کشور وجود داشته است؛ یک تفکر که سردمدار آن مقام معظم رهبری بوده‌اند. ایشان همواره به دنبال برگزاری پرشور انتخابات با مشارکت حداکثری مردم بوده‌اند اما تفکر دیگری نیز وجود دارد که می‌گوید «مهم نیست چند درصد مردم در انتخابات شرکت می‌کنند بلکه مهم این است که نتیجه انتخابات چه باشد»

واعظی خاطرنشان کرد: مهندسی انتخابات که نتیجه آن انتخاب گروه خاصی باشد، انتخاب همه ملت ایران نیست. صحبت دولت و آقای رئیس‌جمهور روشن است. ما باید انتخابات حداکثری و پرشور برگزار کنیم؛ این موضوع مشکلات داخلی و بین‌المللی ما را حل می‌کند. حضور گسترده مردم در انتخابات، بسیاری از توطئه‌ها را خنثی می‌کند.

افزایش سلاح‌ها در منطقه خلیج فارس، موجب افزایش صلح و آرامش نخواهد شد

وی گفت: منطقه خلیج‌فارس، منطقه‌ای حساس است. افزایش سلاح‌ها در این منطقه، موجب افزایش صلح و آرامش نخواهد شد بلکه باعث تشنج بیشتر در این منطقه می‌شود بنابراین همواره در مذاکراتی که با اروپا داشته‌ایم، تأکید کرده‌ایم که اگر می‌خواهید منطقه خلیج‌فارس، منطقه آرامی باشد، باید خودتان را کنار بکشید و اجازه دهید کشورهای منطقه خودشان برای آرامش و صلح در منطقه تصمیم بگیرند؛ چنین اقداماتی باعث ثبات در منطقه نخواهد شد.