پورمحمدی: حق نداریم با سلیقه خودمان فضا را «تنگ» کنیم / باید «اشتباهات» خود را قبول کنیم / با جوانان «همدلی» کنیم تا اعتماد از دست رفته بازگردد
جماران نوشت: وزیر پیشین اطلاعات گفت: باید اشتباهات خود را قبول کنیم. اگر عیبی هست، از جوانان بخواهیم راهنماییمان کنند و قبول کنیم و انجام دهیم. جوانان ما فهیم و عاقل و تحصیل کرده هستند. اگر ما واقعاً صادقانه با آنان گفتگو کنیم و انتقادات آنان را بپذیریم و همدلی و هم زبانی با آنان داشته باشیم، این اعتمادسازی شکل میگیرد. باید یک فضای شفافتر و میدان وسیعتری برای تحرکات همه پیدا شود...
یکی از مسائلی که جمهوری اسلامی ایران از همان بدو تأسیس بعد از انقلاب و حتی شاید کمی قبلتر مواجه با آن بود، گروههای نفاق بود. گروههای نفاقی که از قبل از انقلاب در کنار انقلابیون بودند و هدفی مشترک داشتند اما بعد از انقلاب، هم اهداف آنها متفاوت شد و هم از مسیری غیر از مسیر انقلاب اسلامی حرکت کرد.
در پنجمین برنامه از مجموعه «حضور» که به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با دعوت از چهرههای شاخص سیاسی و تأثیرگذار انقلاب، در حسینیه جماران به واکاوی اندیشههای امام روحالله میپردازد، «حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی» درباره تلاش امام خمینی (ره) برای هدایت این گروهها و برخورد ایشان با آنها بعد از خیانت به مردم و کشور به سوالات «محمدحسین رنجبران» پاسخ گفته است.
پورمحمدی، از دوران جوانی در حیطه مسائل امنیتی و قضایی فعالیت کرده و دوران حساسی را در وزارت اطلاعات از اول انقلاب اسلامی حضور داشته است. وی اکنون رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی است.
طلبههایی که عضو منافقین شدند
پورمحمدی در شفاف و علنی شدن خط نفاق گروهک منافقین اظهار داشت: بحث منافقین از سال 54 بروز کرد؛ از وقتی که تغییر ایدئولوژیک دادند. ما گروه منافقین را تا پیش از این یک گروه انقلابیِ از جان گذشته و مقاوم در مقابل آن رژیم میشناختیم که حتی خیلی از طلبهها عضو آن شدند؛ ولی بعد از این تغییر و اعلام رسمی بود که حساسیتهایی ایجاد شد که آیا اینها قابل اعتماد هستند یا خیر؟
وی افزود: بعداز انقلاب و از فروردین و اردیبهشت هم تبلیغات گسترده و علنی که با انقلاب زاویه داشت را شروع کردند. مثلا مسعود رجوی وقتی در دانشگاه شریف کلاس میگذاشت چهار پنج هزار نفر شرکت میکردند. خیابانی و ابریشمچی و بقیه کادر مرکزیشان در دانشگاه تهران و علم و صنعت کلاس برگزار میکردند و چند هزار دانشجوها به کلاسهای آنها میرفتند و تاخت و تاز جدی داشتند.
تهدید منافقین از چه زمانی آغاز شد
پورمحمدی گفت: بعد از آن شروع کردند به اسلحه جمع کردن در دانشگاه و اصلاً دانشگاه مقر عملیات نظامی آنها شده بود. این مسائل که پیش آمد، امام اوایل اردیبهشت 58 دستور دادند اسلحهها به پادگانها برگردد. اینجا بود که منافقین و گروه چپ مقاومت کردند و کم کم حساسیتها و تهدیدها به اوج رسید تا اینکه مسعود رجوی در دی 58 گفت که کاری نکنید با گلوله با شما روبهرو شویم!
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی بیان داشت: بعد از آن هم رجوی و منافقین به قانون اساسی رأی ندادند. در این شرایط رجوی برای انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد. امام فرمودند کسی که به قانون اساسی رأی نداده و قبول ندارد، در چه مدلی میخواهد رئیس جمهور شود؟ شما باید این قانون را اجرا کنید. و به این طریق او را از صلاحیت انداختند. ولی در انتخابات مجلس و خبرگان قانون اساسی هم کاندید شد که رأی نیاورد.
امام علیرغم شناخت از منافقین آنها را طرد نکرد
پورمحمدی در خصوص نوع مواجهه و برخورد امام خمینی (ره) با آنها خاطرنشان کرد: امام از سال 51 و 52 و حتی از سال 49 و وقایعی که رخ داد، اینها را میشناختند. در خاطرات آقای هاشمی داریم که وقتی در نجف به دیدار امام میرود، میگوید «ما به اینها کمک میکردیم و همکاری داشتیم ولی متأسفانه منحرف شدند و البته شما زودتر از ما این را فهمیدید. و ما دیگر کمک نمیکنیم!»
وی ادامه داد: امام اینها را شناخته بود و از این جهت، آنان را طرد نکرد. همانطور که کمونیستها و مارکسیستها را هم طرد نکرد. امام به کسانی که قانون اساسی را قبول داشتند و به اقدامات ضد امنیتی و مسلحانه نپردازند، ولو اینکه مخالف ما باشد، مجال داد.
منافقین برخورد خشن را به نظام تحمیل کردند؛ این مشی نظام نبود
وزیر اسبق اطلاعات گفت: من از سال 58 تا خرداد 60 دادستان مسجد سلیمان بودم. یک خیابان اصلی در آنجا بود که این طرف و آن طرف خیابان از همه گروههای کمونیست و چپ، حتی کومله و دموکرات کردستان، خلق مسلمان و منافقین کنار پیادهرو بساط و نشریات آنان پهن بود و معرکهای بود. تهران هم در خیابان انقلاب این اتفاق بود. در میزگردهایی که اوایل انقلاب مرحوم آقای بهشتی و مرحوم مصباح برگزار میکردند هم امثال کیانوری و احسان طبری که از رهبران مارکسیستی بودند، شرکت میکردند.
وی افزود: اصلاً مشی نظام، مشی متحمل و اهل مدارا بود. اصلاً نظام به دنبال برخورد خشن نبود ولی به ما تحمیل شد و اسناد تاریخی گواه این معناست. اینها همه جا فعالیت و دفتر داشتند. اما اول کار شروع کردند به جمعآوری اسلحه و تبلیغات و یارگیری کردند. حتی در تلویزیون حضور پیدا میکردند و تا زمانی که دست به اسلحه نبردند نظام با آنان کاری نداشت. میگفتند ما قانون اساسی، رهبر و اسلام را قبول نداریم؛ امام فرمودند: «اینها ما را قبول ندارند ولی شهروند ما هستند و داریم با هم زندگی میکنیم. تا زمانی که امنیت مردم و منافع آنان را به خطر نیندازند ما تحملشان میکنیم».
منافقین بگویند تا قبل از 30 خرداد 60 چندنفرشان زندانی یا اعدام شدند؟
پورمحمدی تصریح کرد: بعضیها میگویند شما تندروی کردید که منافقین علیه شما اسلحه کشیدند! و یا اینکه میگویند شما آنها را اعدام کردید؛ در صورتی که اصلاً این اعدامها برای بعد از 30 خرداد است. حتی سعادتی که جاسوس بود در اردیبهشت یا فروردین 58 پرونده مقربی را برداشت و در یک عملیات مفصل آن را به افسر اطلاعاتی سفارت شوروی تحویل داد؛ حتی اعدام او که یک جاسوس مسلم بود، کلی طول کشید و تحمل شد.
وی ادامه داد: خود مسعود رجوی که این همه علیه نظام حرف زد و تهدید کرد و اسلحه جمعآوری کرد و تمام کشور را دفتر زده بودند و یارگیری کردند؛ چه کسی به آنها کار داشت؟ در گزارشها آمده چون شما اینها را اعدام کردید و خشونت به خرج دادید، اینها به جنگ مسلحانه رو آوردند! کجای تاریخ این را میگوید! چندتا از منافقین زندانی داشتند اینها؟ گروههای مارکسیستی و چپی و منافقین قبل از 30 خرداد زندانی داشتند؟ اعداش مشخص است. بیایند بگویند.
پورمحمدی گفت: غیر از گروه فرقان که شهید مطهری و شهید قرنی را به شهادت رساندند و آقای هاشمی را ترور کردند و چندتا عملیات دیگر انجام دادند؛ گروههای کردستان، خلق عرب در تبریز و آذربایجان، قدری هم از خلق ترکمن و بلوچستان و آنانی که عملیات کردند یا تجزیهطلب بودند؛ در واقع درگیریها اینجا بود. شما در کردستان هم میبینید که آنها شروعکننده بودند. از همان ماههای اول و دوم شروع کردند در حالی که انقلاب هنوز کارش را شروع نکرده بود و حرفش را نزده بود. گفتند اینجا باید جمهوری شود و خودمختار شود و از این حرفها.
مرز صبر و مدارای امام برهم نخوردن آرامش و امنیت مردم بود
وزیر اسبق اطلاعات با بیان اینکه امام خمینی (ره) در مواجهه با اقدامات تجزیهطلبانه مماشات نمیکردند، اظهار داشت: آنجایی که امنیت و تمامیت ارضی و منافع ملی کشور میخواست به خطر بیفتد، امام (ره) هیچ تحمل نداشت. برجستگی امام خمینی (ره) هم در همین جا بود و بینهایت تحمل و صبوری کرد، تا یک مرز و آن مرز هم امنیت و آرامش مردم و منافع ملی بود. امام (ره) چندین بار هم تهدید کرد که به آنجا نرسد و اشاره کردند که اگر به آنجا برسد، «منِ طلبهای که اینجا نشستهام، آنوقت آن کاری که نباید را انجام میدهم و چیزی را که باید بگویم، میگویم.»
فاز اقدامات سیاسی منافقین هم بسیار تند بود
پورمحمدی با اشاره به آغاز فاز مسلحانه اقدامات منافقین بعد از عزل بنیصدر بیان داشت: منافقین قبل از اینکه وارد فاز نظامی شوند، یک عملیات میدانیِ سیاسی جدی در حمایت از بنیصدر علیه جبهه انقلاب داشتند. بنیصدر که رئیس جمهور شد، کم کم به هم نزدیک شدند و جنگ که شروع شد، اینها اقدام کردند به اسلحه جمع کردن.
وی با ذکر خاطرهای گفت: مثلاً حادثه اسفند 59 دانشگاه تهران که اتفاقاً سمینار قضایی هم داشتیم و من هم از مسجد سلیمان به تهران آمده بودم و در کاخ دادگستری میدان ارگ، با مرحوم شهید بهشتی دیدار داشتیم؛ هم دیدار عمومی و هم خصوصی با ایشان که منافقین روز 15 اسفند در پایین ساختمان دادگستری شعار «مرگ بر بهشتی» و اینها میدادند و تا طبقه چهارم که ما در دفتر آقای بهشتی بودیم صدا به خوبی میآمد. یعنی قصه اینجور نبود که منافقان یک دفعه به فاز نظامی بکشند. در همان صحنههای سیاسی هم بسیار اقدامات داغ و تند و اصطکاکی وجود داشت ولی اوج این مسئله به جنگ مسلحانه و فاز نظامی رسید.
اسناد تبادل اطلاعات منافقین با صدام از ابتدای جنگ
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با تأکید براینکه جنس منافقین، جنس ترور و کشتن است، گفت: اینها در فاز سیاسی هم معتقد به خط ترور و حذف و برخوردهای خشن و اسلحه جمع کردن بودند. حتی در جنگ، اسنادی داریم که قبل از رفتن اینها به فاز نظامی، با عراق تبادل اطلاعات داشتند. یعنی از آغاز جنگ، در 29 شهریور 59 تا 30 خرداد 60 که میشود 9 ماه که اینها وارد فاز نظامی شدند، همکاری اطلاعاتی با عراق داشتند. یعنی همان زمان که در ایران بودند و مردم درگیر جنگ بودند، بهخاطر اختلاف سیاسی و ادعای رهبری داشتن، حاضر شدند با دشمنی مثل صدام علیه مردم اطلاعات تبادل کنند.
وی ادامه داد: منافقین بعد از آن دیگر در جنگ مسلحانه، کف خیابان درگیری و کشتار درست کردند. مسجد و ماشین و اتوبوس آتش زدند و حزب الهیها را ترور کردند. با زنان چادری و ریشوها برخورد کردند و این یک محاربه آشکار و رو در رو با نظام بود. باز تا اینجا هنوز به اوج نرسیده بود. تا اینکه روز 6 تیر آقا ترور شد و 7 تیر حادثه هفتم تیر اتفاق افتاد. یعنی سران نظام را زدند. اینها میگفتند سر نظام رفت، دیگر نظام از پا در میآید.
پورمحمدی گفت: شما تصور کنید یک دفعه مقامات عالی قوه قضائیه، دولت و مجلس را زدند. خب ضربه خیلی کارایی است؛ آن هم در اوج جنگ، در حالی که خرمشهر سقوط کرده و آبادان در محاصره است؛ شما از طرفی میبینید کردستان، طرف قصرشیرین، نزدیکیهای مهران، فکه تا سوسنگرد و بستان همه در تصرف دشمن است و بمباران است؛ از طرف دیگر درگیریهای مسلحانه در داخل شهرها و همزمان سران نظام ترور میشوند.
بلا تردید امنیت داخلی و خارجی با مردم صورت گرفت
وی بیان داشت: اینجا آدم میفهمد که امام (ره) آن روزی که در 9 تیر که مقامات به خدمت ایشان آمدند و گفتند «بهشتی مظلوم بود، مظلوم زیست و مظلوم مرد؛ او یک ملت بود برای ملت ما»؛ آن روح مطمئن الهی مثل اینکه به تمام ملت ما یک آرامش بخشید. این را چه کسی میتواند بفهمد و هضم کند؟ در اوج جنگ و ترور و درگیری مسلحانه و ترور تمام رهبران نظام و کشته و زخمی شدن افراد بسیار، شخصیت و جایگاه و نقش امام در این صحنههاست که رهبری به عشق و علاقه و اعتماد مردم نشان میدهد؛ مقبولیت در بین مردم و آن آرامشی که امام (ره) در بین مردم ایجاد کرد.
پورمحمدی اظهار داشت: اتفاقاً پس از آن، یک حرکتی برای جبههها شکل گرفت و نه تنها فضای داخلی امن شد و مردم هشیار شدند و حضور پیدا کردند. یعنی بلا تردید امنیت داخلی و خارجی با مردم صورت گرفت. درست است ما قاضی بودیم بچههای سپاه و کمیته بودند و بچههای اطلاعات همه کار میکردیم و میکردند ولی این امام (ره) و مردم بودند که انقلاب را چه در داخل و چه در خارج با دشمن بعثی حفظ کردند.
استقرار منافقین در عراق با هدایت آمریکاییها بود
وی با اشاره به ارتباطات منافقین با آمریکا گفت: آنها چون فهمیده بودند که اگر بخواهند حکومت کنند، باید بتوانند با آمریکا ارتباط داشته باشند. برخی اطلاعات گواهی میدهد که افرادی را فرستاده بودند تا با آمریکا ارتباط ایجاد شود که بعدها آشکار شد. استقرار منافقین در عراق که سال 64 اتفاق افتاده با هدایت آمریکاییها است.
پورمحمدی با بیان اینکه ایران سالهاست درگیر جنگ ترکیبی است، اذعان کرد: مسائل اخیر، اوج جنگ ترکیبی دشمن بود ولی وقتی صفحات تاریخ را ورق میزنیم واقعاً از این جنگهای ترکیبی، دشمن در مقاطع مختلف با ما داشته است. آمریکا در ایران کودتا میکند، عراق به ایران حمله میکند؛ منافقین جنگ مسلحانه راه میاندازند و تمام سران نظام ترور میشوند؛ بعد از آن بحران اقتصادی داریم و روزهایی بر ما گذشته که چند روز بیشتر گندم در کشور نبوده! نبودن نفت و خاموشی و اینها به کنار؛ ولی الحمدلله با همت مردم همه مشکلات حل شده است. این واقعاً فوقالعاده است.
غفلت از نقش مردم؛ نقطه آسیبزای جمهوری اسلامی
وی غفلت از نقش مردم را نقطه آسیب جمهوری اسلامی دانست و گفت: علیرغم تواناییها و قدرتهای افزوده خوب ما، آنچه که دشمن توانسته از برخی روزنهها سوءاستفاده کند و روی روان و فکر مردم و ذهن آنان تأثیرگذاری شده و قدری به حس همبستگی و پیوستگی و پشتیبانی مردم آسیب زده، برخی رفتارها بوده است که موجب بدبینی شده و برخی جاها تبدیل به عقده شده و اینها رخنهها و روزنههایی است که دشمن دیده فرصت خوبی است تا عملیات کند.
وزیر اسبق اطلاعات با بیان اینکه سهم و نقش دشمن در پدیدآمدن این شرایط بزرگ است، خاطرنشان کرد: سهم و نقش دشمن در ایجاد این وضعیت خیلی زیاد است. علت آن هم این است که جمهوری اسلامی یک کار بزرگ با فضای جهانی انجام داده است. هژمونی یک ابرقدرت را به چالش جدی کشیده است و در واقع تنها رقیب تمدنی و فرهنگی و ایدئولوژیک و مدنی که در حکمرانی مدل دارد، در مقابل استکبار و لیبرال دموکراسی، جمهوری اسلامی است.
اذعان استراتژیست آمریکایی به قدرت و جایگاه فوقالعاده ایران در منطقه
وی افزود: یکی از استراتژیستهای برجسته آمریکا که میگویند در تراز کیسینجر و برژینسکی است، تازگیها دیدم یک مقاله نوشته و گفته که «ما باید ایران را از شر آخوندها نجات میدهیم؛ ایران جایگاه فوقالعادهای برای ایجاد دموکراسی در منطقه به دلیل پیشینه تمدنی، دارد و به دلیل 85 میلیون جمعیت جوان تحصیل کرده». خب این ظرفیتها در همین جمهوری اسلامی ایجاد شده است. درست است که دارد به آخوندها تیکه میاندازد اما دارد اقرار میکند که اتفاقات بزرگی در ایران افتاده است.
پورمحمدی با بیان اینکه ما در اغلب صنایع هایتک و پیشرفته جزو رتبههای جهانی هستیم، گفت: اشکالی که مطرح است، این است که وقتی اینقدر دستاورد و پیشرفت داریم، پس چرا وضع اقتصادمان اینگونه است؟ از قوتها نباید غافل شویم و دشمن از قوتهای ما نگران است و نباید اجازه دهیم که حتی تثبیت شود و ادامه پیدا کند و حتماً صحنه از اختیار او خارج خواهد شد.
دشمن روی نقطه ضعف ما عملیات انجام میدهد
وی افزود: دشمن روی نقطه ضعف ما عملیات انجام میدهد و درست است که دلیل برخورد او با ما قوت ما است و میخواهد جلوی پیشرفت ما را سد کند اما آنجایی که دست گذاشته روی نقطه ضعف ما و از آنان سوءاستفاده میکند، مهمترین مسئلهای که اتفاق افتاد آن اعتماد عمومی است.
پورمحمدی، اولویتناسنجیها و بیبرنامگیها را دلیل برخی ناکارآمدیها دانست و گفت: اینها باعث بیاعتمادی میشود. باید به فضای اجتماع بها بدهیم و یک اعتمادسازی باید اتفاق بیفتد. این شبهات و هیجانهای ذهنی به خصوص برای بچهها و جوانان ما اتفاق افتاده که لازم است صادقانه با آنان حرف بزنیم.
با جوانان همدلی کنیم تا اعتماد از دست رفته بازگردد
وی خاطرنشان کرد: در این مسیر، اولاً باید اشتباهات خود را قبول کنیم. اگر عیبی هست، از جوانان بخواهیم راهنماییمان کنند و قبول کنیم و انجام دهیم. جوانان ما فهیم و عاقل و تحصیل کرده هستند. اگر ما واقعاً صادقانه با آنان گفتگو کنیم و انتقادات آنان را بپذیریم و همدلی و هم زبانی با آنان داشته باشیم، این اعتمادسازی شکل میگیرد.
پورمحمدی درخصوص اصلاح فضای سیاسی کشور نیز گفت: باید یک فضای شفافتر و میدان وسیعتری برای تحرکات همه پیدا شود و هرکسی که به نظام و اصول آن و قانون اساسی و مرزهایی که مرزهای ثبات و پایداری نظام است، وفادار است، میدان و مجال فعالیت و تلاش برایش فراهم کنیم. دیگرانی هم که به تعبیر رهبری، اینها را قبول ندارند، باید حرمت شهروندی آنان را حفظ کنیم. یعنی یک رفت و برگشت منطقی باید اتفاق بیفتد. همه جا همین طور است.
برخی سلیقهها با مشرب امام و رهبری فاصله دارد
وی افزود: برخی سلیقهها، قضاوتها و رویکردهای ما، رویکردهایی نیست که ما از ابتدای انقلاب با مشرب امام و رهبری جلو آمدیم و برخیها، تفسیرها و سلیقههای خودشان را در فضای اجتماعی و سیاسی تفسیر میکنند که این غلط است.
پورمحمدی گفت: ما یک اصولی داریم که آن هم انقلاب و امام و رهبری است؛ اینها جزو اصول، رویکردها و راهبرادهای ما هستند. دیگر ما حق نداریم با تشخیص، قضاوت و سلیقه خودمان فضای اجتماعی و سیاسی را تنگ کنیم. میخواهم بگویم که ما باید حواسمان باشد. نباید اجازه دهیم رقیب سیاسی، جناح رقیب ما را بزند و هر چیزی را به آن منتسب کند. برای مثال بگوید تو وابستهای، او نفوذی است و.... اینها دلیل میخواهد. جامعه اینگونه ناامن و متزلزل میشود و اعتماد جامعه به نظامات اجتماعی و سیاسی کشور سست میشود.
اقدام سلیقهای ممنوع! باید به قانون اساسی برگردیم
وی راهکار اصلاح این روند را بازگشت به قانون دانست و بیان داشت: ما خودمان حق نداریم که نسخهای بپیچیم که مطابق میل و سلیقه خودمان است. اگر قانون هم اشکال داشته باشد، باید آن را درست کرد. ما قانون اساسی داریم و خیلی از اصول قانون اساسی راهنمای ما است که به برخی از آنها بها داده نشده و کمتر توجه کردیم. قانون انتخابات معیوب است.
پورمحمدی با اشاره به طرح اصلاح قانون انتخابات بیان داشت: من در سال 87، 10 روز قبل از برکناری از وزارت کشور برای مقام معظم رهبری نوشتم و ایشان روی آن دستور داد به مجمع تشخیص؛ آن زمان نوشتم که اگر ما نظام انتخابات را اصلاح نکنیم با مشکلات زیادی در مدیریت کشور رو به رو خواهیم شد. اینها همه قبل از سال 88 است.
میتوانستیم وقایع سال 88 را با اصلاح قانون کنترل کنیم
وی افزود: من معتقد هستم که اگر آن چیزهایی که من پیشبینی کردم، آن موقع قانون بود، ما میتوانستیم اوضاع را کنترل کنیم. حتی 88 هم آن طور اتفاق نمیافتاد یعنی میتوانستیم با هزینههای بسیار کمتری و حاشیههای بسیار پایینتری از 88 و حوادث آن عبور کنیم. ملاک مدیریت اجتماعی باید براساس قانون باشد؛ اگر شما یک مرز و معیار و نقشه روشن نداشته باشید که روی آن عمل کنید، محل نزاع و درگیری است.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: اگر قانون ناقص باشد، این کشمکش و بحران، همچنان استمرار خواهد داشت که متأسفانه ما داریم. تقریباً تمام مجالس قوانین انتخاباتی را جا به جا کردند. که یکی از حرفهای ما این بود که قوانین انتخاباتی باید جزو قوانین ثابت باشد.
وی ادامه داد: در خیلی از کشورها، این جزو قانون اساسیشان است و هیچکس حق دستکاری ندارد. چون نظام انتخاباتی، ناموس یک جامعه مردمی و مردمسالار است. ما هم که به عنوان یکی از اصول دینی پذیرفتهایم که جامعه مردمسالار دینی هستیم. یعنی به مردم، حضور مردم و نقش تعیینکنندگی مردم بهای کافی میدهیم. به روح بلند امام بزرگوارمان، نور ببارد که در همین حسینیه فرمود «میزان رأی ملت است». مقام معظم رهبری، در طول رهبریشان این شعار را پیوسته با بیانات مختلف بیان کردهاند.
اقتدار ملی ما به دلیل حضور مردم است
پورمحمدی با بیان اینکه اقتدار ملی ما به دلیل حضور مردم است، بیان داشت: اگر همین قانون را خارج از سلیقهها اجرا کنیم، بسیاری از مشکلات ما حل میشود. البته باید اصلاحات قانونی شود. الان هم طرحی در مجلس آمده که طرح خوبی هم بود که نمیدانم چرا رأی نیاورد و دوباره50 نماینده به آن رأی دادهاند و دولت هم به نظرم میآید که حامی آن است و امیدوارم به نتیجه برسد. برخی از دغدغههای انتخاباتی و سیاستهای کلی که رهبری فرمودند در همین طرحی است که مجلس فعلی و مرکز پژوهشهای مجلس هم کار کرده است، گنجانده شده است.
پروپاگاندا علیه رقیب را ابتدا اصلاحطلبان شروع کردند و اصولگرایان یاد گرفتند
وی در خصوص پیشینه ایجاد پروپاگاندا علیه جناح رقیب گفت: این کار را اول جناح اصلاحطلب و چپیها انجام دادند. این پروپاگاندا یا بزرگنمایی یا تبلیغات سنگین روی رقیب که اول گروه اصلاحطلب و چپ و خط سه انجام دادند و بعد از آن، دوستان اصولگرای ما یاد گرفتند و روی دست آنان بلند شدند. البته ذائقه انتخابات چنین اقتضائی دارد و خیلی جاها اینطور است ولی یک جاهایی هم مرز دارند و متوقف میشوند ولی ما متأسفانه وقتی روی دور میافتیم، به جان هم میافتیم.
اروپاییها حس کردند که ایران میتواند در حریم امنیتی آنان وارد شود!
وزیر اسبق اطلاعات در خصوص رفتار اروپاییها در تحریم سپاه اظهار داشت: واقعیت این است که اروپاییها فقط زبان قلدری و زور و قدرت را میفهمند. جمهوری اسلامی یک جاهایی تحرکاتی انجام داده و آنها حس کردند که میتوانیم در حریم امنیتی آنان وارد شویم! و برایشان بسیار سنگین است. ولی باید بفهمند که داستان اینجور است. در دولتهایشان و پارلمان اروپا و رسانههایشان و کانالهایشان هر روز ایرانیها را بسیج میکنند و پول میدهند و آنچه که در برلین اتفاق افتاد و تازگیها در فرانسه و کانادا اتفاق افتاد، سرویسهای اروپایی پول دادند.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی از ظرفیت دفاعی، نظامی، امنیتی و اطلاعاتی خوبی برخوردار است و این در جامعه جهانی تثبیت شده است. کشورهای قدرتمند تعریفی که از ایران دارند، این است. نه تنها بخش اطلاعاتی امنیتی و نظامی بلکه اقتصاد ما را هم قدرتمند میدانند. اگر بتوانیم از این موانعی که ایجاد کردند با تدبیر عبور کنیم، ظرفیت اقتصادی ایران ظرفیت قابل توجهی است. واقعاً قدرت اقتصادی میتواند نقش آفرین باشد؛ نه تنها داخل کشور بلکه میتواند فضای وسیعتری هم تحت پوشش قرار دهد.
مخالفت امام با شنود
وی در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به یک ملاقات خصوصی با امام، به نظر صریح ایشان در مخالفت با شنود اشاره کرد و گفت: امام فرمود خلاف شرع است؛ برای چه این کار را میکنید؟! گفتیم الان متأسفانه بهخاطر منافقین، گروهگها و ترورها شنود است و در حاشیه مسائل دیگر خانوادگی هم مطرح میشود. برای مثال میگویند اینجا مرکز فساد است یا اینجا مشروبه و... و طبعاً پیگیری میشود. امام فرمود حق ندارید این کار را انجام دهید و خلاف شرع است.
وی ادامه داد: من گفتم که این کارها میشود؛ امام گفت نباید بشود و در اینجا امام رو کردند به احمدآقا که احمد به من یادآوری کن من یک چیزی بنویسم؛ که پس فردای آن روز فرمان 8 مادهای امام صادر شد و داستان مفصل فرمان 8 مادهای.
بیشتر بخوانید:
21220
کد خبر 1731503