چرا لوازم خانگی کرهجنوبی جایی در بازار ایران ندارد؟
علیرضا محسنی تنکابنی عضو شورای مرکزی اتحادیه مجمع اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی طی یادداشتی در باره اهمیت خودکفایی و تولید و تامین نیازهای مهم کشور در داخل و همچنین تاکید رهبر انقلاب مبنی بر عدم واردات لوازم خانگی از کرهجنوبی نوشت: قطعا کرهجنوبی که درک درستی از تجارت ندارد و تابع دستورات آمریکاست و با اعلام تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران دو شرکت بزرگ کالای لوازم خانگی خود را از بازار ایران خارج میکند و حتی امکان ایجاد خدمات و ارسال قطعه و مواد اولیه تولید لوازمخانگی را به کشور نمیدهد، تا رویه سیاسی و تجاری خود را اصلاح نکند جایی در بازار ایران نخواهد داشت.
متن این یادداشت در ادامه آمده است:
اقتدار و آبروی کشور در «خودکفایی» است و باید نیازهای مهم کشور را خودمان تولید و تأمین کنیم.
((حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی))
یکی از مهمترین شاخصههای اصلی اقتدار ملی که رهبر معظم انقلاب نیز بارها نسبت به این موضوع تاکید دارند، بحث حمایت از کالای داخلی و خودکفایی در تولید محصولات و کالاهای مورد نیاز در کشور است.
توجه و اهمیت این موضوع به قدری زیاد میباشد که ما شاهد آن هستیم که در بیانیهی اقتصاد مقاومتی بحث حمایت همه جانبه از کالای داخلی و حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات، بخصوص در بحث واردات کالاهای اساسی دیده میشود و در آن توصیه دارند که همت همه جانبه بخشهای مختلف کشور برای تحقق این هدف دیده و عملی شود.
این گزارش هم مطالبی را در مورد علل اهمیت حمایت از تولید داخلی و کاهش واردات بیرویه و افزایش ظرفیت کشور در بحث خودکفایی با پشتوانهی خوداتکایی شامل میشود. از طرف دیگر در بحث اهمیت فرمان جدید رهبر معظم انقلاب در بحث عدم واردات محصولات لوازم خانگی از کشور کرهی جنوبی در جهت حمایت از تولید داخلی در این صنعت مطالبی را خدمتتان ارائه میکنیم.
در ابتدا باید گفت که خودکفایی به چه معناست و حمایت از تولید داخل چه منافعی را برای اقتدار کشور به ارمغان میآورد
خودکفایی در زمره اصطلاحاتی است که در کشور برهههای مختلف زمانی و در حوزههای گوناگون به گوشمان خورده و شاهد اقدامات مهمی در زمینه حمایت ازین اصل در کشور هستیم. اما در مسیر خودکفایی باید به یک مورد اساسی توجه داشته باشیم و آن هم خوداتکایی میباشد. خودکفایی بدون داشتن برنامهای برای خوداتکایی میتواند به مراتب در بسیاری از حوزهها برای کشور و اقتدار آن آسیبرسان باشد. در مثال برای بحث خودکفایی همراه با خود اتکایی باید گفت که اگر ما در بحث تولیدات محصولات کشاورزی مانند گندم، به تولید انبوه برسیم و حتی بیشتر از مصرف داخل با رعایت کیفیت تولید در حد صادرات نیز اقدام به تولید داشته باشیم اما بذر مصرفی در زمینهای کشاورزی را از کشورهای دیگر تامین کنیم عملا نتوانستیم معنای اصلی خودکفایی را محقق کنیم و عملا خوداتکا در تولید محصول نخواهیم بود.
این بحث تبیین برای نام سال جدید نیز است که مقام معظم رهبری علاوه بر بحث تولید بر پشتیبانی از آن هم تاکید دارند که یکی از موارد مهم پشتیبانی تولید همین موضوع خوداتکا شدن در تولید و آماده کردن زیرساختهای لازم برای تولید محصولات میباشد که باعث پشتیبانی از تولید محصولات میگردد.
یکی دیگر از مباحث مهم در بحث تولید، حمایت از کالای داخلی کشور است. در بحث حمایت از تولید محصولات داخلی کشور یکسری اقدامات مهم صورت گرفته است تا بتواند علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان داخلی با افزایش کیفیت محصولات تولیدی در کشور به حمایت از مصرفکنندگان و افزایش رغبت خرید آنان از محصولات داخلی بپردازد.
اما سوال مهمی که پیش میآید اینجاست که این افزایش حمایت از کالای داخلی به چه صورت است؟
در پاسخ به این مورد باید گفت که در غالب کشورها، بخصوص در بحث کالاهای ضروری و استراتژیک برای هر کشور نیاز است تا علاوه بر خودکفایی و ایجاد زیرساخت برای تولید محصولات، با افزایش کیفیت محصولات در بازارهای رقابتی داخلی و خارجی اقدام به ارائه و فروش محصول نماید.
این حمایت و پشتیبانی از طرف دولت میتواند از طریق افزایش تعرفههای واردات محصولاتی باشد که مشابه داخلی آن در حال تولید میباشد و تعلق دادن این تعرفههای وارداتی به عنوان یارانههای بخش تولید به تولیدکنندگان محصولات مربوطه میباشد. این یارانه بهعنوان کمک بخش تولید میتواند برای بالا بردن سطح کیفی محصول نیز موثر باشد که این خود میتواند سبب افزایش خرید محصولات داخلی کشور و رقابت با محصولات مشابه در بازار با رقبای وارداتی خود باشد.
علاوه بر موارد گفته شده حمایت از کالای داخلی میتواند سبب اشتغالزایی برای کشور شود که خود میتواند زمینهساز افزایش رفاه فردی و اجتماعی و کاهش آسیبهای اخلاقی و امنیتی باشد و این مورد به نوبهی خود یکی از الویتهای ضروری و مهم برای کشور میباشد.
یکی دیگر از مسائل مهمی که در این گزارش قصد داریم به آن اشاره کنیم، دستور رهبر انقلاب به رئیسجمهور محترم مبنی بر منع واردات محصولات لوازم خانگی از کشور کره جنوبی میباشد.
در تاریخ 8 مهر سال 1400 رهبر انقلاب به دنبال نامهی جمعی از تولیدکنندگان صنعت لوازم خانگی دستور منع واردات را به رئیس جمهور محترم صادر کردن و ایشان هم بلافاصله با دستور به وزیر اقتصاد و صنعت این موضوع را اجرایی کردند.
اما سوالی که شاید خیلی از مردم را درگیر این موضوع کرده باشد این است که دستور رهبر معظم انقلاب چه فرصتهایی را میتواند برای صنعت لوازم خانگی در کشور به دنبال داشته باشد؟
در پاسخ به این سوال باید ابتدای امر به این موضوع اشاره داشت که بر خلاف تصور و باور بسیاری از فروشندگان و مصرفکنندگان کالاهای لوازم خانگی که تصور دارند با منع واردات بحث انحصارگری و کاهش کیفیت محصولات لوازمخانگی را مانند صنعت خودروسازی در کشور خواهیم داشت باید گفت که خوشبختانه که در این صنعت برخلاف صنعت خودروسازی، بحث اصل 44 قانون اساسی مربوط به خصوصیسازی بهخوبی انجام گرفته و امروزه ما شاهد آن هستیم که حدود 1500 تولیدکننده با بیش از 500 کارخانه تولید لوازمخانگی همراه با بیش از 100 برند در این حوزه در حال فعالیت میباشند و این آمارها اصلا با صنعت خودروسازی کشور که تنها دو شرکت محرک خودروسازی داشته و وابستگی شدیدی به دولت داشته، قابل مقایسه نیست.
با وجود رقابت میان این تعداد کارخانه و فعال صنعتی در کشور و با وجود بازار رقابتی بر سر قیمت محصول و کیفیت، می توان امیدوار بود که ما شاهد افت کیفیت محصولات نخواهیم بود. علاوه بر آن با ایجاد یک بازار بزرگ در کشور ما شاهد یک حلقهی عظیم اشتغالزایی از خط تولید تا خدمات پس از فروش در کشور خواهیم بود.
در بحث منع واردات از کشور کره هم باید اظهار کرد که کشوری که درک درستی از تجارت ندارد و تابع دستورات آمریکا میباشد و با اعلام تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران دو شرکت بزرگ کالای لوازم خانگی خود یعنی الجی و سامسونگ را از بازار ایران خارج میکند و حتی امکان ایجاد خدمات و ارسال قطعه و مواد اولیه تولید لوازمخانگی را به کشور نمیدهد، قطعا تا رویهی سیاسی و تجاری خود را اصلاح نکند و جایی در بازار ایران نخواهد داشت.
این کشور در روند سیاسی و تجاری خود آنقدر در بحث ارائه پولهای بلوکه شده کشور عزیزمان در بانکهایش تعلل و سنگ اندازی کرد که با تصمیم اخیر خود که تمایل داشتن بهجای بیش از 7 میلیارد دلار پول بلوکه جمهوری اسلامی ایران شده در کشورشان به ما نه کالاهای اساسی و مواد اولیه بلکه لوازمخانگیشان را تحویل بدهند و با این سو نیت هم جنس به ما بدهند که حامی تولید خودشان باشند و هم به تولیدکنندههای ما آسیب وارد کنند با این واردات غلط که خداروشکر رهبر فرزانهی ما با هوشیاری همیشگی خود اقدام سوء دولتمردان این کشور را با حکم منع واردات لوازمخانگی خنثی کردنند.
امید است که با تدابیر و برنامهریزیهای ارزشمند دولت در کنار سایر قوای کشور بحث حمایت از خودکفایی و کالای داخلی با ارزشگذاری بیشتری پیگیری شود. در بحث منع وردات محصولات خانگی هم باید چند نکته را مدنظر داسته باشیم اول اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید هوشیار باشد چرا که با هر گونه منع واردات زمینه برای قاچاق و ورود به بازار از مبادی غیرقانونی فراهم میگردد که با رخ دادن این موضوع عملا طرح منع واردات محصولات مختلف بیحاصل خواهد ماند و نتیجه معکوس خواهد داشت.
دوم اینکه دولت باید حمایت خود را بصورت پلکانی به تولیدکنندگان ارائه دهد تا باعث انحصارگرایی و انحصارطلبی تولیدکنندگان در کشور نشود و همچنین با هوشیاری دولت شاهد تشکیل کارتلها و همبستگیهای انحصارجویانه بعضی از تولیدکنندگان با یکدیگر در داخل کشور نباشیم چرا که این موضوع سبب کاهش تدریجی کیفیت محصولات در آینده خواهد شد.
ما امیدواریم که صنعت ارزشمند تولید لوازمخانگی در مسیر تولید داخلی، خودکفایی و در رقابت با برندهای برتر در بازارهای جهانی به بهترین سطوح خود ارتقا یابد و کشور را در این بخش مقتدرتر از همیشه کند. انشالله.
انتهای پیام /
*س_ شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید _س* این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید کره جنوبی آمریکا لوازم خانگی تولید داخل این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است