چهار گزینه برای ریاست ساختمان شیشهای میرداماد؛ رئیس کل بانک مرکزی از دانشگاه امام صادق میآید؟
تیرماه امسال کمیجانی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی منصوب شد. این در حالی بود که رئیس وقت دفتر رئیسجمهور تاکید داشت انتصاب رئیس کل بانک مرکزی به این معنا نیست که میخواستیم برای دولت بعدی تعیین تکلیف کنیم. در این میان، با تشکیل کابینه دولت جدید، همچنان انتظار می رود که سکاندار جدید بانک مرکزی معرفی شود.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ امروز حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در راستای کنترل تورم، بانک مرکزی را موظف نمود سیاستهای پولی را متناسب با مدیریت نقدینگی و کنترل تورم پیگیری کند.
این صحبت رئیس جمهور پیرامون بانک مرکزی در حالی است که در هفتههای اخیر، هم زمان به شروع کار دولت جدید، صحبت از تغییر رئیس کل بانک مرکزی مطرح شده است. به عنوان نمونه سیزدهم شهریورماه سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، در حاشیه جلسهای با اقتصاددانان در این باره گفت: "گفتگوهایی در خصوص افراد مدنظر برای تصدی ریاست بانک مرکزی انجام شده است. از آنجایی که معرفی رئیس کل بانک مرکزی توسط وزیر اقتصاد صورت میگیرد، در هفتههای آینده، رئیس کل بانک مرکزی به هیات دولت معرفی خواهد شد". خاندوزی همچنین بیست و چهارم شهریورماه در پاسخ به سؤالی در خصوص انتخاب رئیس کل جدید بانک مرکزی با اشاره به اینکه به لحاظ قانونی، وظیفه معرفی رئیس کل بانک مرکزی بر عهده وزیر اقتصاد و صدور حکم آن بر عهده رئیس جمهور است، گفت: "گفتگوهایی در این ارتباط انجام شده و نتیجه آن، در هفتههای آینده اعلام خواهد شد. "
وعده تغییر رئیس کل جدید بانک مرکزی از سوی وزیر اقتصاد دولت سیزدهم در شرایطی است که پیش از این، نهم خردادماه امسال، همزمان با فعالیتهای انتخاباتی همتی، رئیس کل وقت بانک مرکزی، خبر برکناری وی از این سمت رسانهای شد. در آن زمان هیات وزیران به ریاست حسن روحانی رئیس دولت دوازدهم، با خاتمه مسئولیت همتی در سمت ریاست کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موافقت و اعلام کرد، اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی، از این پس و مطابق قانون، تمامی وظایف و اختیارات رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را بر عهده خواهد داشت.
به فاصله یک ماه از این جابجایی، محمود واعظی رئیس وقت دفتر رئیسجمهور، در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران از انتصاب اکبر کمیجانی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی خبر داد و تاکید کرد "ممکن است این سوال پیش بیاید که چرا با توجه به اینکه یک ماه از عمر دولت مانده است، ما برای بانک مرکزی سرپرست نگذاشتیم؟ ما بر اساس اساسنامه بانک مرکزی عمل کردیم. اساسنامه این بانک میگوید، اگر رئیس کل بانک مرکزی استعفا دهد و به هر دلیل نتواند به کار خود ادامه دهد، ظرف یک ماه قائم مقام او همان اختیار را دارد تا بانک مرکزی را اداره کند. واعظی افزود: انتصاب رئیس کل بانک مرکزی به این معنا نیست که میخواستیم برای دولت بعدی تعیین تکلیف کنیم. خود آقای کمیجانی هم اعلام کرد که بلافاصله بعد از تشکیل دولت جدید، از رئیسجمهور سیزدهم میخواهد فرد جدیدی را برای ریاست این بانک انتخاب کند. "
بنابراین با شروع رسمی فعالیت دولت سیزدهم و کابینه جدید، انتظار میرفت با توجه به صحبتهای واعظی در دولت قبل، هرچه زودتر رئیس کل جدید برای نهاد سیاست گذاری پولی و ارزی کشور انتخاب و منصوب شود. این در حالی است که تیم اقتصادی دولت سیزدهم نیز با مشخص شدن اعضای آن تقریبا کامل شده و تنها حلقه این تیم، رئیس کل بانک مرکزی است.
در این میان، گمانه زنیها و شنیدههای خبرنگار تابناک اقتصادی از انتخاب رئیس کل جدید بانک مرکزی از میان چهار گزینه «محمدهادی زاهدیوفا»، «محمد طالبی»، «محمدرضا فرزین» و «علی صالح آبادی» حکایت دارد.
افرادی که بررسیها نشان میدهد به ترتیب زیر شانس بالایی برای سکانداری بانک مرکزی دارند.
- محمدهادی زاهدیوفا
- محمد طالبی
- محمدرضا فرزین
- علی صالح آبادی