شنبه 3 آذر 1403

چهار گزینه برای ریاست ساختمان شیشه‌ای میرداماد؛ رئیس کل بانک مرکزی از دانشگاه امام صادق می‌آید؟

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
چهار گزینه برای ریاست ساختمان شیشه‌ای میرداماد؛ رئیس کل بانک مرکزی از دانشگاه امام صادق می‌آید؟

تیرماه امسال کمیجانی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی منصوب شد. این در حالی بود که رئیس وقت دفتر رئیس‌جمهور تاکید داشت انتصاب رئیس کل بانک مرکزی به این معنا نیست که می‌خواستیم برای دولت بعدی تعیین تکلیف کنیم. در این میان، با تشکیل کابینه دولت جدید، همچنان انتظار می رود که سکاندار جدید بانک مرکزی معرفی شود.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ امروز حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در راستای کنترل تورم، بانک مرکزی را موظف نمود سیاست‌های پولی را متناسب با مدیریت نقدینگی و کنترل تورم پیگیری کند. این صحبت رئیس جمهور پیرامون بانک مرکزی در حالی است که در هفته‌های اخیر، هم زمان به شروع کار دولت جدید، صحبت از تغییر رئیس کل بانک مرکزی مطرح شده است. به عنوان نمونه سیزدهم شهریورماه سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، در حاشیه جلسه‌ای با اقتصاددانان در این باره گفت: "گفتگو‌هایی در خصوص افراد مدنظر برای تصدی ریاست بانک مرکزی انجام شده است. از آنجایی که معرفی رئیس کل بانک مرکزی توسط وزیر اقتصاد صورت می‌گیرد، در هفته‌های آینده، رئیس کل بانک مرکزی به هیات دولت معرفی خواهد شد". خاندوزی همچنین بیست و چهارم شهریورماه در پاسخ به سؤالی در خصوص انتخاب رئیس کل جدید بانک مرکزی با اشاره به اینکه به لحاظ قانونی، وظیفه معرفی رئیس کل بانک مرکزی بر عهده وزیر اقتصاد و صدور حکم آن بر عهده رئیس جمهور است، گفت: "گفتگو‌هایی در این ارتباط انجام شده و نتیجه آن، در هفته‌های آینده اعلام خواهد شد. " وعده تغییر رئیس کل جدید بانک مرکزی از سوی وزیر اقتصاد دولت سیزدهم در شرایطی است که پیش از این، نهم خردادماه امسال، همزمان با فعالیت‌های انتخاباتی همتی، رئیس کل وقت بانک مرکزی، خبر برکناری وی از این سمت رسانه‌ای شد. در آن زمان هیات وزیران به ریاست حسن روحانی رئیس دولت دوازدهم، با خاتمه مسئولیت همتی در سمت ریاست کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موافقت و اعلام کرد، اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی، از این پس و مطابق قانون، تمامی وظایف و اختیارات رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را بر عهده خواهد داشت. به فاصله یک ماه از این جابجایی، محمود واعظی رئیس وقت دفتر رئیس‌جمهور، در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران از انتصاب اکبر کمیجانی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی خبر داد و تاکید کرد "ممکن است این سوال پیش بیاید که چرا با توجه به اینکه یک ماه از عمر دولت مانده است، ما برای بانک مرکزی سرپرست نگذاشتیم؟ ما بر اساس اساسنامه بانک مرکزی عمل کردیم. اساسنامه این بانک می‌گوید، اگر رئیس کل بانک مرکزی استعفا دهد و به هر دلیل نتواند به کار خود ادامه دهد، ظرف یک ماه قائم مقام او همان اختیار را دارد تا بانک مرکزی را اداره کند. واعظی افزود: انتصاب رئیس کل بانک مرکزی به این معنا نیست که می‌خواستیم برای دولت بعدی تعیین تکلیف کنیم. خود آقای کمیجانی هم اعلام کرد که بلافاصله بعد از تشکیل دولت جدید، از رئیس‌جمهور سیزدهم می‌خواهد فرد جدیدی را برای ریاست این بانک انتخاب کند. " بنابراین با شروع رسمی فعالیت دولت سیزدهم و کابینه جدید، انتظار می‌رفت با توجه به صحبت‌های واعظی در دولت قبل، هرچه زودتر رئیس کل جدید برای نهاد سیاست گذاری پولی و ارزی کشور انتخاب و منصوب شود. این در حالی است که تیم اقتصادی دولت سیزدهم نیز با مشخص شدن اعضای آن تقریبا کامل شده و تنها حلقه این تیم، رئیس کل بانک مرکزی است. در این میان، گمانه زنی‌ها و شنیده‌های خبرنگار تابناک اقتصادی از انتخاب رئیس کل جدید بانک مرکزی از میان چهار گزینه «محمدهادی زاهدی‌وفا»، «محمد طالبی»، «محمدرضا فرزین» و «علی صالح آبادی» حکایت دارد. افرادی که بررسی‌ها نشان می‌دهد به ترتیب زیر شانس بالایی برای سکانداری بانک مرکزی دارند.
  • محمدهادی زاهدی‌وفا
زاهدی‌وفا دکترای اقتصاد از دانشگاه اتاوا کانادا دارد و در حال حاضر دانشیار دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد، دانشگاه امام صادق (ع) است. وی در سال‌های 80 تا 82، رئیس دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) و همچنین در سال‌های 84 تا 88 معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت نهم بوده است.
  • محمد طالبی
طالبی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق و تحصیل کرده مدیریت مالی در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد است و در حال حاضر به عنوان دبیرکل بانک مرکزی فعالیت دارد. مدیرعامل صندوق ضمانت سپرده ها، مدیرعامل بانک کشاورزی، عضو شورای عالی بورس، عضو شورای فقهی بانک مرکزی و عضو هیات امنای موسسه عالی آموزش بانکداری ایران از جمله سوابق کاری طالبی است.
  • محمدرضا فرزین
فرزین دکترای اقتصاد با گرایش بخش عمومی و تجارت بین‌الملل از دانشگاه علامه طباطبایی دارد. وی در حال حاضر مدیرعامل بانک کارآفرین است. فرزین در دولت نهم احمدی نژاد، سخنگوی طرح تحولات اقتصادی و در ادامه به عنوان معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی انتخاب شد. گفتنی است، در آن مقطع (شهریورماه 1388) وزیر امور اقتصادی و دارایی طی حکمی محمدهادی زاهدی وفا که پیش از این معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی بود را به سمت مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی منصوب کرد. وی همچنین در دولت دهم دبیر ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها بود.
  • علی صالح آبادی
صالح آبادی دانش آموخته دکتری مدیریت مالی دانشگاه تهران است و در حال حاضر به عنوان مدیرعامل بانک توسعه صادرات فعالیت دارد. وی از سال 1384 تا اواخر سال 1393، یعنی به مدت حدود 10 سال به عنوان اولین رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بعد از تصویب قانون بازار اوراق بهادار، مسئولیت داشت و پس از آن، با حکم علی طیب نیا، وزیر وقت امور اقتصادی و دارایی به مسئولیت ریاست هیات مدیره و مدیرعاملی بانک توسعه صادرات، به عنوان یکی از بانک‌های تخصص کشور در حوزه صادرات و فعالیت‌های ارزی صادرات محور منصوب شد و از آن تاریخ تا به امروز به مدت بیش از 6 سال، وی عهده دار مسئولیت مدیرعاملی این بانک است. *س_سخن پایانی _س* در شرایطی که پیش از این گمانه زنی‌ها از انتخاب طالبی به ریاست بانک مرکزی خبر می‌داد، حال بررسی‌های خبرنگار تابناک اقتصادی از احتمال بسیار بالا برای معرفی زاهدی وفا از سوی وزیر اقتصاد به عنوان رئیس کل بانک مرکزی حکایت دارد. این در حالی است که امروز خاندوزی وزیر اقتصاد دولت سیزدهم، ابراهیم شیبانی رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی را به عنوان "مشاور وزیر در حوزه بانکی " منصوب کرد و به نظر می‌رسد تا هفته آینده، سکاندار جدید بانک مرکزی نیز معرفی خواهد شد تا تیم اقتصادی دولت رئیسی تکمیل گردد.
چهار گزینه برای ریاست ساختمان شیشه‌ای میرداماد؛ رئیس کل بانک مرکزی از دانشگاه امام صادق می‌آید؟ 2
چهار گزینه برای ریاست ساختمان شیشه‌ای میرداماد؛ رئیس کل بانک مرکزی از دانشگاه امام صادق می‌آید؟ 3
چهار گزینه برای ریاست ساختمان شیشه‌ای میرداماد؛ رئیس کل بانک مرکزی از دانشگاه امام صادق می‌آید؟ 4
چهار گزینه برای ریاست ساختمان شیشه‌ای میرداماد؛ رئیس کل بانک مرکزی از دانشگاه امام صادق می‌آید؟ 5