جمعه 2 آذر 1403

چه کسی مشارکت 1400 را کاهش داده بود؟

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
چه کسی مشارکت 1400 را کاهش داده بود؟

ناکارآمدی دولت قبل در زمان کرونا به نحوی بود که روزی 700 نفر فوت کردند و در زلزله سرپل ذهاب هم اوج ناکارآمدی دولت قبل آشکار شد. این مسائل سبب بی اعتمادی مردم به دولت قبل شد.

به گزارش مشرق، حسین الله کرم دبیرکل جمعیت رزمندگان مدافع انقلاب اسلامی از جناح اصولگرا و شهاب الدین طباطبایی دبیرکل حزب ندای ایرانیان از جناح اصلاح طلب روز یکشنبه در مناظره‌ای درباره نرخ مشارکت و رقابت‌ها و احراز صلاحیت‌های انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری بحث و گفت و گو کردند.

الله کرم در ابتدای مناظره درباره نرخ مشارکت در نظام‌های سیاسی گفت: در جامعه شناسی احزاب گفته شده که کشورهایی چون آمریکا و انگلیس که دو حزبی هستند حدود 50 درصد در انتخابات مشارکت دارند ولی نظام‌های سیاسی چند حزبی چون آلمان، فرانسه و ایتالیا حدود 60 درصد مردم در انتخابات این کشورها شرکت می‌کنند.

دبیرکل جمعیت رزمندگان مدافع انقلاب اسلامی سپس گریزی به بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی زد و گفت: حضرت آقا به درستی می‌فرمایند که اگر مشارکت حداکثری انجام شود و مجلس قوی تشکیل شود مشکلات کشور حل خواهد شد.

وی با بیان اینکه مجلس یازدهم در دوره ریاست جمهوری قبلی شکل گرفت، یادآور شد: در دوم اسفند 1398 شاهد نرخ مشارکت حدود 43 درصدی بودیم و در این انتخابات مجید انصاری سرلیست اصلاحات، 60 هزار رای آورد در حالی که آخرین نفر لیست تهران 500 هزار رای داشت. به عبارتی باید این موضوع واکاوی شود که چرا جریان اصلاح طلب در انتخابات مجلس یازدهم کمترین مشارکت مردم را در طول تاریخ حیات خود تجربه کرد.

شهاب الدین طباطبایی دبیرکل حزب ندای ایرانیان از جناح اصلاح طلب با بیان اینکه در این شرایط باید رو به جلو و آینده حرکت کنیم، تصریح کرد: اگر نرخ مشارکت انتخابات یازدهم اسفند امسال پایین باشد خوشحال نخواهیم شد. د

ناکارآمدی دولت قبل سبب ناامیدی مردم شد

در ادامه این مناظره الله کرم درباره ارتباط کم رونق شدن سیاست در ایران و پایین آمدن نرخ مشارکت، گفت: اینکه آقای طباطبایی از عملکرد هیات‌های اجرایی در موضوع احراز صلاحیت‌ها انتقاد می‌کنند باید دانست که برای هر کرسی مجلس شورای اسلامی 38 نفر احراز صلاحیت شدند اما اینکه دوستان او تاییدصلاحیت نشدند، بهتر است خود این دوستان رسیدگی کنند که چه کاری انجام داده‌اند که سبب این نتیجه شده است.

این فعال اصولگرا درباره علت کاهش نرخ مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم و ریاست جمهوری سیزدهم گفت: هر دوی این انتخابات در دولت دوازدهم برگزار شد که نخستین دلیل آن شکست برجام است. از طرفی 5 مساله اصلی شامل تحریم، ناکارآمدی مدیریتی، ساختار اقتصادی معیوب، تورم و افزایش نقدینگی سبب بروز مشکلات کشور می‌شود. حسن روحانی گفت که در این پنج مشکل تحریم را حل خواهم کرد که سبب حل مشکلات سایر بخش‌ها می‌شود و همه مشکلات کشور را به تحریم‌ها گره زد. البته در دوره اول مذاکرات موفقیت‌هایی کسب شد تا آنجا که در مجلس دهم همه کرسی‌ها را اصلاح طلب‌ها از آن خود کردند که نشان دهنده اعتماد مردم بود.

در دوره روحانی با فرو ریختن برجام، قیمت کالاها دو برابر شد و دلار از 4 هزار و 200 تومان به حدود 30 هزار تومان رسید. یک گروه دلار را گرفت و در بازار آزاد فروخت. دسته دوم افرادی بودند که دلار را گرفتند و کالای غیرضروری وارد کشور کردند. دسته سوم اقلام اساسی وارد کردند و آن را به عراق صادر کردند. گروه چهارم دلار را گرفتند و کالا را وارد کردند و در بازار آزاد فروختند. دسته پنجم هم این کالاها را به مردم گران فروختند که البته همه این پنج گروه دستگیر شدند. رییس جمهور قبل قصد داشت با این اقدامات جلوی بروز تابستان داغ آن سال را بگیرد ولی در نتیجه باندهای فساد گسترش یافت.

دبیرکل جمعیت مدافع رزمندگان انقلاب اسلامی تصریح کرد: ناکارآمدی دولت قبل در زمان کرونا به نحوی بود که روزی 700 نفر فوت کردند و در زلزله سرپل ذهاب هم اوج ناکارآمدی دولت قبل آشکار شد. این مسائل سبب بی اعتمادی مردم به دولت قبل شد.

الله کرم تصریح کرد: اما در دولت روحانی وقتی تخلف فساد در توزیع دلارها مشخص شد، رییس جمهور دولت دوازدهم از آقای سیف رییس وقت بانک مرکزی دفاع کرد که این اقدامات با دستور من انجام شده و از زندانی شدن وی جلوگیری کرد. یعنی دولت سیزدهم مبارزه با فساد را در دستور کار قرار داد ولی دولت دوازدهم با مفسدان همراه بود.