شنبه 10 آذر 1403

کاهش 80 درصدی تردد مسافرت‌های خارجی در سال 99

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
کاهش 80 درصدی تردد مسافرت‌های خارجی در سال 99

معاون فنی دفتر آمار گمرک گفت: 4 میلیون و343هزار و 163 مسافر در طول سال 99به کشور وارد شدند که از این تعداد سه میلیون و30 هزار و 464نفر مسافر ایرانی و 512 هزار و 699 نفر مسافرخارجی بودند.

معاون فنی دفتر آمار گمرک گفت: 4 میلیون و343هزار و 163 مسافر در طول سال 99به کشور وارد شدند که از این تعداد سه میلیون و30 هزار و 464نفر مسافر ایرانی و 512 هزار و 699 نفر مسافرخارجی بودند.

آرزو غنیون معاون فنی دفتر آمار و پردازش اطلاعات گمرکی گمرک ایران به خبرنگار مهر گفت: از آغاز سال 99 تا پایان آن به دلیل محدودیت‌های مقطعی بسیار، ناشی از بیماری کرونا و توقف چندین ماهه مرزهای زمینی، دریایی، ریلی و هوایی شاهد کاهش چشم گیر تردد مسافر به کشور یا بالعکس بودیم. به گونه‌ای که در این مدت چهار میلیون و343 هزار و 163 مسافر به کشور وارد شدند و یا به اصطلاح مسافر ورودی بودند. این تعداد مسافر ورودی شامل سه میلیون و830 هزار و 464 نفر مسافر ورودی ایرانی و 512 هزار و 699 نفر مسافر ورودی خارجی بودند. در این مدت چهار میلیون و 240 هزار و 183 نفر نیز به عنوان مسافر خروجی از کشور تردد داشته‌اند.

وی گفت: تردد مسافری طی سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل آن با کاهش قابل توجه حدود 79.1 درصدی در تردد مسافران ورودی و همچنین کاهش 78.8 درصدی در تردد مسافران خروجی روبرو بوده است. ناگفته پیداست که دلیل اصلی آن مسدود بودن مرزها، لغو انواع سفرها اعم از تفریحی، زیارتی، مذهبی و کاری، عدم پذیرش مسافران ورودی توسط کشورهای مقصد یا شرایط سختگیرانه ورود مسافر اعم از قرنطینه و همچنین شرایط مشابه در مسافران خروجی، به دلیل مخاطرات ناشی از انتقال ویروس کووید 19 بوده است. این کاهش 80 درصدی در تردد مسافر، کاهشی در حدود 16 میلیون و 404 هزار نفر مسافر در مسافران ورودی و همچنین کاهشی حدود 15 میلیون و 762 هزار مسافر در مسافران خروجی را شامل می‌شود. مقایسه تردد مسافران ورودی و خروجی طی دو سال 99-98 در نمودار زیر کاملا مشهود است.

غنیون بیان کرد: در کشوری مانند ایران که عمده مسافرت‌های خارجی در مقطع زمانی خاصی مانند سفر حج یا سفر به عتبات عالیات صورت می‌گرفت، به دلیل شرایط حاکم بر کشور و کل دنیا متأثر از بیماری کرونا، فرودگاه‌هایی مانند فرودگاه ساری، کرمانشاه، زاهدان، اهواز، یزد، کرمان و رشت که تنها پروازهای خارجی آنها جنبه زیارتی و مذهبی داشته، با میزان تردد مسافری «صفر» به فعالیت خود ادامه داده‌اند.

وی افزود: در این میان تردد مسافری از پرتردد ترین فرودگاه کشور یعنی فرودگاه امام خمینی (ره) نیز، با کاهش قابل توجه 87 درصدی در تردد مسافران ورودی و خروجی، طی سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل آن روبرو شده است. تعداد مسافران ورودی از این گمرک در مدت زمان مورد بررسی 428 هزار و 108 مسافر و تعداد مسافران خروجی 454 هزار و 120 مسافر بوده است.

وی ادامه داد: عمده پروازهای خارجی با هدف گردشگری یا ترانزیت، از فرودگاه امام خمینی (ره) به مقصد کشور ترکیه صورت گرفته است که نسبت به سال 98 با کاهش شدید مواجه شده است. که در این میان، علاوه بر شرایط کرونایی کشورهای دنیا، شرایط اقتصادی حاکم بر کشورمان و افزایش شدید نرخ برابری ارزهای خارجی در مقابل پول رسمی کشور نیز از دلایل اصلی کاهش تردد مسافری به شمار می‌رود. نکته قابل توجه در آمارهای سفر نشان می‌دهد مسیر سفرها و پروازهای گردشگری که پیش از این بیشتر به مقاصد ترکیه و امارات متحده عربی بود به مقاصدی چون کیش و قشم تغییر معناداری پیدا کرده است.

غنیون گفت: دو فرودگاه قشم و کیش بیشترین تردد مسافری را در سال 1399 به خود اختصاص داده‌اند. عمده این سفرها در ایام پایانی سال و بویژه فصل زمستان که از نظر آب و هوایی نیز مطلوب بوده صورت گرفته است. فرودگاه قشم بیش از دو میلیون مسافر ورودی و حدود یک میلیون و نهصد و چهل و سه هزار مسافر خروجی در سال 99 را ثبت کرده است. هر چند تعداد مسافران ورودی و خروجی این فرودگاه نسبت به سال 1398، به ترتیب کاهش 38 و 39 درصدی را تجربه کرده، اما نسبت به سایر فرودگاه‌های کشور پرمسافر تر بوده است.

این مقام مسؤول گفت: در همین مدت فرودگاه کیش نیز با ثبت یک میلیون و 337 هزار مسافر ورودی و یک میلیون و 291 هزار مسافر خروجی در رتبه دوم تردد مسافری سال 99 جای گرفته است. تردد مسافران ورودی و خروجی از فرودگاه کیش نسبت به سال 98 کاهش 26 درصدی در تعداد مسافران ورودی و همچنین کاهش 28 درصدی در تعداد مسافران خروجی را رقم زده است. با این حال این دو مقصد تردد بیش از 6 میلیون نفری مسافران ورودی و خروجی (ایرانی و خارجی) فرودگاه امام خمینی (ره) را به سوی خود سوق داده است.