جمعه 21 دی 1403

کرونا 67 میلیارد تومان به گردشگری استان کرمانشاه خسارت زد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کرونا 67 میلیارد تومان به گردشگری استان کرمانشاه خسارت زد

کرمانشاه - ایرنا - سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه کرونا تاکنون 67 میلیارد تومان به حوزه گردشگری استان خسارت وارد کرده است، گفت: یک هزار و 130 شغل حوزه گردشگری هم از بین رفت که به مرور این آمار بیکاری به نصف کاهش یافته است.

«جبار گوهری» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، شروع واکسیناسیون و عادی شدن شرایط را موجب رونق گردشگری و احیا شغل‌های از بین رفته دانست و افزود: در این زمان 19 میلیارد تومان درخواست تسهیلات در حوزه گردشگری به ثبت رسید که 9 میلیارد تومان آن پرداخت شد و مابقی در شعب بانک معطل مانده است.

وی با اشاره به اینکه کرونا بیشترین خسارت را به حوزه گردشگری وارد کرد و فعالیت بخش‌های مختلف را به پنج درصد قبل از کرونا کاهش داد، گفت: بسیاری از هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی به طور کامل تعطیل شد و بسیاری از آنها هم نیروهای خود را تعدیل کردند و آسیب‌های جدی دیدند.

سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه ثبت جهانی اورامانات را نقطه عطفی در رونق گردشگری استان دانست و اظهار داشت: همه بخش‌های استان باید درگیر این موضوع باشند تا بتوانیم علاوه بر حفاظت و صیانت از این میراث گرانبها، با برنامه‌ریزی دقیق و عملیاتی رونق گردشگری پایدار را در منطقه ایجاد کنیم.

گوهری از تعیین دبیرخانه متمرکز اورامانات و شورای سیاست‌گذاری برای این منظر خبر داد و گفت: برای ارتقا سطح معیشت مردم و تاثیرگذاری برندسازی این ثبت جهانی، یک مشاور اقتصادی در کنار دبیرخانه اضافه کردیم تا مسایل مربوطه مانند استعلامات دستگاه‌های اجرایی و مخاطرات زیست محیطی را به صورت علمی و تخصصی بررسی و تصمیمات لازم را اتخاذ کنیم.

وی توسعه پایدار منطقه را در گرو خرید علم دانست و گفت: یک مشاور بین‌المللی هم به مجموعه اضافه می‌کنیم که وزارت‌خانه این مشاور را انتخاب می‌کند و اکنون نیز در شرف عقد قرارداد هستند.

گوهری ابراز امیدواری کرد با توجه به اینکه مردم مدت زیادی است خانه‌نشین بوده‌اند و از نظر روحی به مسافرت نیاز دارند و اینکه واکسیناسیون در ایران و جهان در حال تکمیل است، با حجم بالای گردشگران خارجی و داخلی مواجه شویم.

به گزارش ایرنا؛ منظر فرهنگی هورامان» در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (سه‌شنبه پنجم مرداد 1400 برابر با 27 جولای 2021) در شهر فوجوی چین، با تصویب اعضای کمیته، به عنوان بیست و ششمین میراث ملموس کشورمان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

منطقه هورامان با دارا بودن معماری پلکانی، آب و هوای مطبوع، آداب و رسوم سنتی، پوشش خاص، صنایع دستی و غذاهای محلی خود منحصربفرد است. این منطقه استان‌های کردستان، کرمانشاه و بخشی از اقلیم کردستان عراق را در برمی‌گیرد که در کردستان، بخش‌هایی از شهرستان سنندج، کامیاران و سروآباد و در کرمانشاه، شهرستان جوانرود، پاوه، روانسر و ثلاث باباجانی را شامل می‌شود.

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته هورامان بیش از 700 روستا را در این 2 استان غربی ایران شامل می‌شود و شواهد باستان شناسی بدست آمده نشان می‌دهد که قدمت هورامان به دوران پارینه سنگی میانی و به حدود 40 هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد.

استان کردستان دارای یک هزار و 524 اثر تاریخی شناسایی شده و 915 اثر تاریخی ثبت شده شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی بوده که 915 اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل 778 اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، 25 مورد میراث طبیعی، 93 مورد میراث معنوی و 29 مورد میراث منقول است.

*س_برچسب‌ها_س*