کمبود مسکن ناشی از عدم صنعتیشدن ساختمانسازی در کشور است
کرمانشاه - ایرنا - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه؛ یکی از دلایل اصلی کمبود مسکن در کشور را ساختمان سازی به شکل سنتی دانست و گفت: اگر در حوزه ساخت و ساز صنعتی میشدیم، الان نه کمبود مسکن داشتیم نه قیمت آن در کشور اینقدر بالا بود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، «کیوان کاشفی» روز پنجشنبه در همایش مدیریت صنعت سازی پروژههای ساختمان استان کرمانشاه، رسالت تشکل های بخش خصوصی را آینده نگری مشکلات و چاره اندیشی برای حل آنها دانست و افزود: تشکل های بخش خصوصی در حوزه های مختلف صنعتی و تولیدی باید قبل از وقوع مشکلات آنها را پیش بینی و برای عبور و حل آن برنامه داشته باشند و نمی توانند مانند بخش دولتی وقتی اتفاقی افتاد تازه به دنبال راهکار باشند.
وی در ادامه یکی از مهم ترین مشکلات صنعت در کشور را عدم آمادگی برای رقابت پذیری با کالاهای خارجی اعلام کرد و گفت: ما در بخش هایی از صنعت مانند لوازم خانگی، صنعت خودرو و صنعت ساختمان سازی با وجود تمام حمایت های دولتی اما از نظر کیفی نتوانسته ایم کیفیت کالاها را ارتقاء دهیم و اگر زمانی مرزهای کشور به بازار جهانی باز شود نمی توانیم با کالاهای آنان رقابت کنیم و بازار را از دست می دهیم بنابراین باید با ارتقاء تکنولوژی و کیفیت کالا و خدمات خودمان را برای رقابت پذیری آماده کنیم.
کاشفی باز کردن یک فضاهای جدید در پیش رو، داشتن افق دید بلند مانند بازار یابی و آموزش نیرو کار ماهر را ویژگی های پویا و زنده برای پیشرفت در هر حوزه صنعتی در آینده برشمرد و گفت: انبوه سازان ساختمان اگر معضلات امروز بازار مسکن کشور را پیش بینی می کردند و از قبل خودشان را برای صنعتی کردن آماده می کردند الان می توانستند به کشور در حل این معضل و بحران مسکن کمک کنند و هم به مردم و هم خودشان از این بازار استفاده می بردند.
6 میلیون واحد مسکونی در کشور کم داریم
رییس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه همچنین با اشاره به بومی بودن تمام مصالح ساختمان سازی در کشور گفت: اما چون ساختمان سازی در کشور صنعتی نیست نمی توانیم با سرعت نیاز کشور را حل کنیم و به همین خاطر با وجود تمام حمایت ها ی الان دولت مجبور شده برای حل معظل مسکن که نیاز ضروری جامعه است نگاه خود را به خارج به طرف کشورهای چین و ترکیه معطوف کند.
وی با بیان اینکه امروز به 6 میلیون مسکن در کشور نیاز داریم، افزود: این در حالی است که دولت ساخت یک میلیون واحد مسکونی را در سال تعهد کرده و رسیدن به این هدف با توجه نبود صنعت ساختمان سازی در کشور بسیار مشکل است.
کاشفی گفت: اگر حوزه ساختمان سازی صنعتی شود، به سرعت پروژه های عمرانی مانند ساختمان سازی در کمترین زمان ممکن اجرایی می شود، در ضمن هزینه تمام شده پروژه ها به خاطر ماشینی شدن کارها و کاهش زمان اجرای آنها بسیار پایین می آید و صنعتی شدن همچنین به رعایت استانداردها و رعایت نکات محیط زیست محیطی که امروز بسیار اهمیت دارد، کمک می کند.
وی خواستار تلاش و کوشش بخش خصوصی ساختمان سازی استان در راستای صنعتی شدن شد و گفت: این نوع همایش ها کمک می کند چالش های پیش رو این صنعت مانند قوانین دست و پا گیر به گوش مسئولان برسد.
کاشفی در پایان با اشاره به مشکل تامین مسکن در کشور و همچنین بازار بسیار خوب پروژه های عمرانی کشورهای همسایه مانند عراق و سوریه خواستار تمرکز بخش خصوصی ساختمان سازی در حوزه صنعتی شدن شد و گفت: اگر خودمان را در این صنعت توانمند کنیم و برای رقابت با کشورهای خارجی آماده نماییم آینده بسیار خوب و پررونقی پیش رو خواهیم داشت.