دوشنبه 1 بهمن 1403

کنفرانس بین المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری برگزار می‌شود

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
کنفرانس بین المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محید عباس‌پور، رئیس بخش علمی و اجرایی کنفرانس بین المللی تاب آوری انرژی و پایداری در نشست خبری که هم اکنون (چهارشنبه، 23 اسفند 1402) در حال برگزاری است، اظهار کرد: در سال 1993 میلادی برای اولین بار مسئله مواجهه با تغییر آب و هوا در دنیا مطرح شد؛ بر همین اساس اولین نشست جهانی له منظور حل این مسئله و تصمیم گیری‌های مرتبط...

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محید عباس‌پور، رئیس بخش علمی و اجرایی کنفرانس بین المللی تاب آوری انرژی و پایداری در نشست خبری که هم اکنون (چهارشنبه، 23 اسفند 1402) در حال برگزاری است، اظهار کرد: در سال 1993 میلادی برای اولین بار مسئله مواجهه با تغییر آب و هوا در دنیا مطرح شد؛ بر همین اساس اولین نشست جهانی له منظور حل این مسئله و تصمیم گیری‌های مرتبط در برزیل برگزاری شد.

وی افزود: در این راستا اختلافاتی بین کشور‌های تولید کننده نفت به وجود آمد و در این زمینه کشور‌ها به 2 دسته توسعه یافته و درحال توسعه یا جهان سومی تقسیم شدند و تمام کشور‌های تولید کننده در آن قرار گرفتند.

عباس‌پور تصریح کرد: در سال 1997، چون پیشرفتی حاضر نشد نشست بین المللی دیگری برای کمک رسانی کشور‌های توسعه یافته به درحال توسعه در راستای کاهش انتشارگاز‌های گلخانه‌ای با عنوان مکانیزم توسعه پاک در ژاپن برگزار شد.

رئیس بخش علمی و اجرایی کنفرانس بین المللی تاب آوری انرژی و پایداری ادامه داد: کشور ایران در سال 2002 میلادی رسما به این موضوع پیوست، اما تاکنون حتی یکبار هم از این فرصت استفاده نکردیم. در سال 2020 کشور‌های توسعه یافته دیگر رقبتی برای انتقال تکنولوژی به کشور‌های درحال توسعه نداشتند؛ بنابراین این قضیه ملغی و COP 28 برگزار شد و کشور نفت تصمیم گرفت تا دیگر انتقال سوخت‌های فسیلی را انجام ندهد.

عباس‌پور گفت: تصمیم گیری شده تا در سال 2030 سهم انرژی‌های تجدید پذیر به 60 درصد برسد و هم اکنون سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران در تولید برق کمتر از یک درصد است؛ بنابراین در جایگاه آسیب پذیر در این حوزه قرار داریم. وی اضافه کرد: در حال رایزنی برای برقراری ارتباطات بین المللی با کشور‌های مختلف هستیم تا در کنار جنبه‌های سیاسی و اجتماعی ارتباطات علمی قوی را در قالب برگزاری کنفرانس بین المللی تاب آوری انرژی و پایداری ایجاد کنیم. عباس‌پور با طرح سوالی مبنی بر اینکه چرا عنوان کنفرانس تاب آوری نام گرفته شده است؟، تاکید کرد: تاب آوری به این معناست که بتوانیم مسائل را شناسایی کرده و راه حل‌های علمی را برای حل نیاز‌ها جایگزین کنیم. وی افزود: صندوق ضرر و زیان را ایجاد کرده ایم؛ چرا که احتمال دادیم کشور‌های صنعتی مکانیسم محدودی را برای کشور‌های تولید کننده ایجاد کنند؛ در این زمینه کشور‌های فرانسه، ایتالیا، امارات، آلمان، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ایرلند، دانمارک، نروژ، اسپانیا، آمریکا، هلند، کانادا، ژاپن و فنلاند برای حمایت عضو هستند. عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: کشور‌های اروپایی ذکر کرده اند که تا سال 2030 سهم انرژی‌های تجدیدپذیر 3 برابر می‌شود در آمریکا به 23 درصد رسیده است و سالی 4 تا 5 درصد به آن اضافه می‌شود. عباس پور تاکید کرد: برای برگزاری کنفرانس بین المللی تاب آوری انرژی و پایداری با کشور‌های عراق، ازبکستان، چین، هندوستان، عمان، پاکستان، اسپانیا و ترکیه ارتباط بین المللی برقرار کرده ایم و از ایران دانشگاه‌های تهران، شهیدبهشتی، اصفهان، فردوسی مشهد، تربیت مدرس، خواجه نصیرالدین طوسی و... حضور دارند.

وی گفت: با وجود اینکه کشور‌های اروپایی از انرژی‌های هسته‌ای روی برگردان بودند، اما هم اکنون به انرژی هسته‌ای روی آورده اند.

عباس پور در پاسخ به این سوال که چگونه دانشگاه شریف با وجود تحریم‌ها توانست به برگزاری کنفرانس بین المللی تاب آوری انرژی و پایداری اقدام کند؟، اظهار کرد: این حرکت تحریم شکن است و به دنبال این هستیم که تحریم‌ها را دور را بزنیم و تاجایی که مطلع هستیم سازمان بین الملل تحریم‌ها را دور نزده است.

گفتنی است، کنفرانس بین المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری در تاریخ‌های 30 و 31 فروردین و 1 و 2 اردیبهشت در کتابخانه ملی با حضور اشخاص و سرآمدان علمی ملی و بین المللی برگزار خواهد شد و در این کنفرانس قرار است حدود 35 مقاله بین المللی ارائه شود.