پنج‌شنبه 8 آذر 1403

کنفرانس وحدت، مصداقی از امر به معروف و نهی از منکر است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کنفرانس وحدت، مصداقی از امر به معروف و نهی از منکر است

تهران - ایرنا - امام جمعه مصلای مدینه العلم کابل گفت: برگزاری کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که اتحاد کشورهای اسلامی متمرکز شده، کاری شایسته و مصداقی از امر به معروف و نهی از منکر است.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام غلام مصباح شهرستانی چهارشنبه شب در پنجمین وبینار از سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی گفت: این کنفرانس که با عنوان اتحاد اسلامی؛ صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان برگزار شده و بر روی محورهای جنگ و صلح عادلانه، اخوت اسلامی، مقابله با تروریسم و همدلی و همدردی اسلامی، پرهیز از تنش ها و منازعات، احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب و دوری از اختلاف و مشاجره، حرمت شکنی و توهین و تبیین امت واحده اسلامی و اتحاد کشورهای اسلامی متمرکز شده، کار شایسته ای است و همان امر به معروف و نهی از منکر و مضمون آیه دوم سوره مائده است که می فرماید و تعاونوا علی البر و التقوی ولا تعاونوا علی الاثم والعدوان.

وی با تلاوت آیه 136 سوره نساء گفت: یک نکته بسیار ظریف در این آیه نهفته است که ما به آن توجه نکره ایم وگرنه همه مشکلات و معضلات قابل حل است؛ هم صلح و وحدت به وجود می آید و هم از اختلاف و پراکندگی نجات پیدا خواهیم کرد. نکته ظریفی که باید به آن توجه کرد تبدیل کردن فتحه آمنوا به کسره است.

شهرستانی اضافه کرد: همه ما "آمنوا" به فتح را قبول داریم اما با این دستور الهی که "آمنوا" است، مشکل داریم. قرآن کریم در این آیه صحبت از ناس نمی کند، بلکه مومنین مورد خطاب هستند و می فرماید ای کسانی که ایمان دارید، در صحنه عمل ایمان بیاورید. اگر به راستی همه امت اسلامی و همه دانشمندان و بزرگان همان طور که در لفظ، ادعای ایمان و اسلام دارند، در عمل هم وارد شوند و همه آنچه که در زبان می گویند را دنبال کنند، مشکلات حل می شود.

وی با اشاره به همین آیه افزود: در سه اصل ایمان به خدا، ایمان به پیامبر (ص) و ایمان به کتاب خداهیچ گونه اختلافی بین همه مسلمانان مذاهب مختلف نیست و اگر ما حول این سه محور حرکت کنیم و همه اعمال و رفتارمان بر اساس خدامحوری و پیامبرمحوری و قرآن‌محوری باشد همه امت مشکلاتش حل می شود.

امام جمعه مصلای مدینه العلم کابل افزود: وقتی طبق دستور الهی و احادیث نبوی و سخنان ائمه دین و در راس آن، قرآن کریم عمل کردیم، همه مشکلات حل می شود و امت واحده اسلامی به وجود می آید و تعدی و تجاوز از بین خواهد رفت.

قرن بیست و یکم، قرن بیداری و آگاهی اسلامی است

آیت الله قربانعلی دری نجف‌آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: در قرن بیستم، بشریت خسته از حوادث بود؛ مخصوصا جنگ جهانی اول، جنگ دوم جهانی و جنگ‌هایی که در گوشه و کنار زمین اتفاق افتاد، جنگ‌های خانمان‌برانداز و تا این اواخر گرفتاری‌های افغانستان، گرفتاری‌هایی مثل کشمیر، فلسطین، قدس شریف، سوریه، عراق، لبنان، یمن، بحرین و سایر مناطق اسلامی اما در کنار همه این درد و رنج ها، شاهد بیداری اسلامی، آگاهی اسلامی، حضور علما و اندیشمندان در همه عرصه‌ها، حضور جبهه مقاومت در مبارزه با صهیونیست ها و استکبار، صهیونیزم و دیگران، حضور فرزندان دلیر و جوانان غیرتمندمان در همه عرصه‌های ایمان و ایثار و فداکاری در حوزه‌های علمیه و در دانشگاه‌ها، در مراکز داخلی و مراکز بین‌المللی بودیم که برای دفاع از کیان اسلام و امت اسلامی با قلمشان، با قدمشان، با فداکاریشان، با جهادشان، با مجاهدتشان، به پاخاستند و امیدهای جدیدی را در دنیای اسلام به وجود آوردند.

وی افزود: قرن بیست و یکم، قرن بیداری اسلامی، آگاهی اسلامی، عقلانیت اسلامی، اسلام اصیل، اسلام فداکاری و جهاد، اسلام تعقل و تفکر، اسلام مبارزه با خودباختگی و فرومایگی، اسلام مبارزه با جهل و تحجر و اسلام مبارزه با صهیونیسم و استکبار است؛ قرن اسلام عدالتخواه، اسلام واقعی، اسلام اصیل، اسلامی که ایمان و اخلاق و معنویت و برادری و برابری و اعتصام به حبل‌الله در آن موج می زند و این قرن را باید قرن جهاد و فضیلت، ایمان و تقوا و معرفت، فداکاری و پیشرفت امت اسلامی بدانیم.

دری نجف آبادی از ضرورت آسیب شناسی مشکلات جهان اسلام سخن گفت و افزود: تفرقه بلای خانمانسوز و درد غیرقابل درمانی است و همه ما، امت اسلام باید از تفرقه‌فکنی از شکاف و نفاق جدا پرهیز کنیم و تلاش کنیم زمینه‌های اختلافات و زمینه‌های تفرقه‌افکنی، زمینه‌های نفاق و برخوردهای دوگانه و چندگانه را از بین ببریم. این مسئله بسیار مهمی است و شاید یکی از بزرگترین آفت‌های دنیای اسلام که دچار گرفتاری بیگانگان می‌شود، همین مسأله تفرقه است که از زمان سید جمال الدین اسدآبادی تا امروز شاهد آن بوده ایم.

وی ادامه داد: مسئله دوم که عامل بسیار خطرناکی است و موجب ذلت و گرفتاری دنیای اسلام است و موجب چالش‌های دنیای اسلام می شود، صهیونیست ها و استکبار جهانی، دشمنان بیگانه و دشمنان بیرونی هستند؛ لذا باید نسبت به توطئه صهیونیست‌ها و نقشه‌های شیطانی‌شان و نقشه‌های شیطانی اربابانشان، آمریکایی‌ها و استکبار جهانی و غرب و در راسشان مسئله بیگانه‌کردن از معنویت، از اخلاق، از استقلال‌خواهی و آرمان‌گرایی آگاه باشیم و اجازه ندهیم جوانان غیرتمند ما و خانواده‌های ما اسیر توطئه‌های بیگانگان، شبکه‌های مجازی یا غیر مجازی شوند.

دری نجف‌آبادی تأکید کرد: وظیفه علمای اسلام در این رابطه پاسداری از اسلام، قرآن، امت اسلام و سرزمین‌های اسلامی است تا امت تحت تاثیر بیگانگان و بیگانه پرستان، تحجر یا خودباختگی و انفعال قرار نگیرد؛ برای هدایت امت اسلام علمای اسلام عموما باید الگوی علمی و عملی باشند تا بتوانیم وظیفه دینی و قرآنی خودمان را به نحو احسن عملی کنیم.

آیت الله تسخیری از طلایه داران تقریب در زمان معاصر بود

حجت الاسلام عبدالکریم بی آزار شیرازی عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: مرحوم آیت الله محمدعلی تسخیری به جهت اینکه از شاگردان برجسته آیت الله شهید سید محمد باقر صدر بود، یکی از طلایه داران تقریب در زمان معاصر به حساب می‌آمد.

وی افزود: آیت الله تسخیری زمانی که به ایران آمد، با فضای انقلاب اسلامی مواجه شد و در این راستا به تقریب مذاهب و وحدت اسلامی ورود پیدا کرد. ابتدا در سازمان تبلیغات اسلامی سمینارهایی در این زمینه برگزار کرد.

بی آزار شیرازی اضافه کرد: آیت الله تسخیری به دلیل تسلط به زبان عربی و همچنین ادبیات عرب و به دلیل سفرهایی که به کشورهای گوناگون داشت، نقش بسیار مهمی در زدودن اتهام هایی داشت که به مسلمانان می‌شد و این این مسئله باعث شد که افراد بسیاری جذب آیت الله تسخیری بشوند و همیشه صحبتها و سخنرانی های ایشان را به خصوص در مجمع فقهی جده با دل و جان گوش می کردند.

مقاومت زمینه ای برای رشد و بالندگی است

آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: مقاومت به معنای پایداری، ایستادگی در مقابل هجمه‌های مختلف پیرامونی است. مقاومت در نظام آفرینش، چه در نظام کهکشانی، چه در نظام زیست محیطی و چه در نظام انسانی یک اساس بنیادین است. مثلا در نظام زیست محیطی، تمامی پدیده‌های زیستی اگر مقاومت نداشته باشند، قطعا بعد از چندی از بین می روند.

وی افزود: در نظام انسانی نیز اگر قومی یا شخصی قدرت مقاومت در قبال نیروهای مهاجم نداشته باشد، از بین می رود. بنابراین مقاومت عنصر اصلی بقاء و زمینه ای برای رشد و بالندگی است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اشاره به آیه 30 سوره فصلت گفت: کسانی که مبنای زندگی خود را خدامحوری قرار می‌دهند، بالطبع مورد هجمه نیروهای ضد دین قرار می‌گیرند و کسانی که در قبال این هجمه‌ها مقاومت کنند، نتیجه آن نزول فرشتگان و کمک به آنها خواهد بود.

وی اظهار داشت: در فقه اسلامی نیز اجماع علمای شیعه و اهل سنت هست که مقاومت در قبال ظلم به ویژه ظلم تهاجم نظامی در اشکال مختلفش واجب است و گذشته از اجماع، می‌توان گفت که ضرورت دین است. به همین دلیل بزرگان عرصه فقه اسلامی، هم فقهای عظام شیعه و هم ائمه اربعه فقه اهل سنت و همچنین تمام محققین در عرصه مقاومت از همان ابتدا که کتب فقه تدوین شده بر عنصر مقاومت و دفاع اتفاق نظر دارند.

وی تاکید کرد: اگر جهان اسلام بلکه جامعه بشری مقاومت نکند، جهان استکبار بر جامعه جهانی بویژه کشورهای اسلامی سلطه پیدا می‌کند و دین، هویت دینی، هویت ملی و هم شخصیت انسان را از بین می‌برد.

وی افزود: بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و حرکت‌های اسلامی به ویژه در فلسطین اشغالی و مردم فلسطین و کشورهای اسلامی و مبارزات ضد تروریستی که در سوریه، عراق، افغانستان، لبنان ایجاد شد، خط مقاومت شکل گرفت.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر تاکید کرد: اکنون جامعه‌ی جهانی به ویژه کشورهای اسلامی، نیازمند احیاء مقاومت اسلامی و شناخت مبانی آن و حضور میدانی تمامی کسانی است که اهل جهاد و دفاع و مقاومت هستند. جامعه اسلامی در شرایط کنونی باید تمام قد مقاومت کند و این یک وظیفه فطری انسان، یک وظیفه‌ی اسلامی و انسانی است.

مردم فلسطین به حمایت‌های ایران افتخار می‌کنند

طلال ناجی دبیرکل جبهه مردمی برای آزادی فلسطین گفت: ما تنها بر اساس وحدت اسلامی است که می‌توانیم اهداف امت اسلامی را محقق ساخته و از تفرقه و جدایی در امان باشیم. وحدت این امکان را به ما می‌دهد که به صورت منسجم و یکپارچه در برابر تمامی توطئه‌گران امت اسلامی و کسانی که خواهان عقب‌ماندگی این امت هستند، بایستیم.

وی افزود: از زمانی که انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) به پیروزی رسید، این انقلاب حمایت از امت اسلامی، حمایت از مستضعفان در جهان و نیز حمایت از ملت‌های فقیر و مبارز را در دستور کار خود قرار داد، باید گفت در طی این سالها جمهوری اسلامی ایران از تمامی ملت‌هایی که برای تحقق استقلال خود مبارزه کرده‌اند، حمایت به عمل آورده است.

ناجی با اشاره به نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس از سوی امام خمینی (ره) گفت: جمهوری اسلامی ایران در طول چهار دهه گذشته همواره در کنار ملت فلسطین و مبارزان فلسطینی ایستاده است. ما به حمایت‌های ایران از مقاومت فلسطین افتخار می‌کنیم و آن را مایه مباهات می‌دانیم، همچنین حمایت‌های برادران عزیز خود در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و به طور ویژه حمایت‌های برادر شهید و دوست‌داشتنی‌مان حاج قاسم سلیمانی را هرگز فراموش نخواهیم کرد.

فرمانده ای بی نظیر به نام سردار سلیمانی

ناجی اضافه کرد: سردار شهید قاسم سلیمانی حقیقتا یک فرمانده منحصربه‌فرد و بی‌نظیر بود و خدمات ارزنده‌ای را به محور مقاومت و ملت‌های مستضعف ارائه کرد. آمریکایی‌ها و متحدانش تصور می‌کردند که با به شهادت رساندن او می‌توانند صدای حق را خاموش کنند اما این واقعیت آشکار را نادیده انگاشتند که حاج قاسم سلیمانی به عنوان یک فرمانده بزرگ بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری فعالیت می‌کرد و اقداماتش الهام گرفته از اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی ایران بود.

دبیرکل جبهه مردمی برای آزادی فلسطین اذعان داشت: فلسطین روزهای افتخارآمیزی را پس از نبرد شمشیر قدس سپری می‌کند، مردان مقاومت فلسطین در جریان این نبرد، دشمن صهیونیستی را خوار و ذلیل ساختند. ملت فلسطین در جریان نبرد شمشیر قدس توانست بینی دشمن صهیونیستی و ارتش این رژیم را به خاک بمالد و به جهانیان ثابت کرد که برای تداوم راه مقاومت و انقلاب کاملا مصمم است و به منظور آزادسازی اراضی اشغالی خود و بازپس‌گیری حقوق سلب‌شده از آن، از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند.

وی تصریح کرد: اگر حمایت‌های بسیار بزرگ جمهوری اسلامی ایران نبود، مقاومت قهرمان ما در غزه نمی‌توانست در برابر رژیم صهیونیستی ایستادگی کند و باید گفت اگر حمایت‌های نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و به طور خاص حمایت‌های رهبر معظم انقلاب و حاج قاسم سلیمانی نبود، مقاومت فلسطین نمی‌توانست دستاوردی محقق سازد.

ناجی افزود: واقعیت این است که جمهوری اسلامی ایران علیرغم تمامی تحریم‌های گسترده، فشارهای فراوان و محاصره اقتصادی خفه‌کننده از سوی استکبار جهانی همچنان به حمایت از ملت‌های مظلوم و مستضعف و نیز محور مقاومت در منطقه ادامه می‌دهد.

قزاقستان یک مرکز جهانی برای گفتگوی بین ادیان

اونگاروف یرشاد آقیبای اولی، نایب مفتی و معاون رئیس اداره مسلمانان قزاقستان گفت: وجود یک جامعه مسلمان واقعی بدون احساس برادری در بین مسلمانان غیرممکن است. هرچقدر تعداد برادران با چنین احساسی همانند شاخه‌های یک درخت افزایش یابد، این روابط محکم تر می شوند. بنابراین هیچ نیروی دارای نیت بد نمی‌تواند کشوری را که دارای وحدت و برادری قوی است، تحت تأثیر قرار دهد.

وی افزود: دین یک مکتب آموزشی منحصر به فرد است که ویژگی های انسان را شکل می دهد. بنابراین، ما باید از قدرت دین برای افزایش دوستی و احترام متقابل بین مردم استفاده کنیم.

وی به نقل از نورسلطان نظربایف نخستین رئیس جمهور قزاقستان گفت: این دریاها نیستند که مردم را جدا می کنند، این جدایی ناشی از جهالت و زبان ها نیست، بلکه ناشی از دشمنی ها است. آنجا که دوستی وجود ندارد، فرصت های زیادی برای دشمنی وجود خواهد داشت.

معاون رئیس اداره مسلمانان قزاقستان با بیان اینکه اسلام یکی از ارکان اصلی در شکل گیری معنویت و فرهنگ مردم قزاقستان است اظهار داشت: در وضعیت دینی امروز کشورما، توسعه ارزشهای دینی با حفظ ثبات داخلی بسیار مهم است.

وی افزود: امروزه قزاقستان محل زندگی بیش از 130 گروه قومی و 18 گروه مذهبی است، این کشور شرایط مطلوبی را برای زندگی و توسعه مسالمت آمیز آنها ایجاد کرده است و صلح و هماهنگی، همدلی فرهنگ ها و مذاهب در کشور چند قومی ما به عنوان یک استاندارد جهانی شناخته شده است و باید گفت به عنوان قزاقستان مرکز جهانی گفتگوی بین ادیان محسوب می شود.

سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی در یک نگاه

مباحث سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در هشت محور جنگ و صلح عادلانه، اخوت اسلامی و مبارزه با تروریسم، آزاد اندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیری و افراطی گری، همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش ها و منازعات، احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین، تبیین امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی، فلسطین و مقاومت اسلامی و بزرگداشت مرحوم آیت الله محمدعلی تسخیری مطرح می شود.

هدف از برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، ایجاد اتحاد و همبستگی در بین مسلمانان، همفکری علماء و دانشمندان جهت تقریب دیدگاه‌های علمی و فرهنگی آنان و نیز بررسی و ارائه راهکارهای عملی جهت دستیابی به وحدت اسلامی و تشکیل امت واحده در جهان اسلام و حل مسائل و مشکلات مسلمانان و ارائه راه کارهای مناسب در این خصوص است.

در این کنفرانس 514 سخنرانی برگزار می شود که 230 سخنرانی با حضور 52 مهمان از 16 کشور به صورت حضوری و 180 سخنران از شخصیت های فرهنگی و سیاسی داخل کشور خواهد بود. همچنین360 سخنرانی به صورت وبیناری است که شامل 180 سخنرانی خارجی و بین المللی و 180 سخنرانی ایرانی است. این سخنرانی ها از کانال های یک و دوی کنفرانس وحدت پخش می‌شوند.

بسیاری از این برنامه ها با همکاری وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نمایندگان مقام معظم رهبری در کشورها و ستاد کنفرانس ضبط شده که در کنفرانس پخش خواهد شد. 24 نشست وبیناری نیز برگزار می شود که هر نشست با حضور 15 سخنران از شخصیت های جهان اسلام خواهد بود که مجموعه افراد خارجی از 39 کشور جهان است و برنامه سخنرانی ها به صورت زنده در فضای مجازی و در سایت مجمع تقریب مذاهب اسلامی پخش می شود.

17 نفر از شخصیت های برجسته نیز به صورت حضوری در چهار جلسه سخنرانی خواهند کرد و این مراسم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برگزار می شود. همچنین 50 مقاله علمی که به دبیرخانه کنفرانس در دانشگاه مذاهب اسلامی، رسیده، در این کنفرانس مطرح می شود.

کنفرانس سی و پنجم دارای دو بخش علمی و اجرایی است که در بخش اجرایی کارگروه های محتوا و اطلاعات ملی، محتوا و اطلاعات بین المللی، تدوین و تولید و کارگروه رسانه و تبلیغات فعالیت می کنند.

برگزارکنندگان کنفرانس امسال سعی کرده اند اندیشمندانی از تمام مناطق جغرافیایی مانند آمریکای جنوبی، آفریقا، جنوب شرق آسیا، آسیای میانه و قفقاز را دعوت کنند و قرار است این سخنرانی ها در فضای مجازی به زبان های فارسی، انگلیسی و عربی بارگذاری شود.

هفته وحدت در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی از سوی امام خمینی (ره) مطرح شد و همه ساله از 12 ربیع الاول سالروز میلاد پیامبر اعظم (ص) به روایت اهل سنت آغاز می شود و تا 17 ربیع الاول سالروز ولادت رسول خدا (ص) به روایت شیعیان ادامه خواهد داشت که امسال از 27 مهر آغاز شده و تا دوم آبان خواهد بود. در همین راستا کنفرانس بین المللی وحدت از سوی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.

مجمع تقریب مذاهب اسلامی از سال 69 به دستور رهبر معظم انقلاب تشکیل شده، تاکنون 34 دوره از کنفرانس وحدت برگزار شده است که اولین تا چهارمین کنفرانس وحدت قبل از تشکیل مجمع تقریب مذاهب در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شده است.

*س_برچسب‌ها_س*
کنفرانس وحدت، مصداقی از امر به معروف و نهی از منکر است 2
کنفرانس وحدت، مصداقی از امر به معروف و نهی از منکر است 3
کنفرانس وحدت، مصداقی از امر به معروف و نهی از منکر است 4
کنفرانس وحدت، مصداقی از امر به معروف و نهی از منکر است 5
کنفرانس وحدت، مصداقی از امر به معروف و نهی از منکر است 6
کنفرانس وحدت، مصداقی از امر به معروف و نهی از منکر است 7
کنفرانس وحدت، مصداقی از امر به معروف و نهی از منکر است 8