گرهگشایی دولت سیزدهم از سیاست خارجی
سیاست خارجی تعامل با کشورهای همسایه در دولت سیزدهم بر پایه گرهگشایی از گرههایی است که جهان سلطه به اقتصاد ایران تحمیل کرده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه خبری تهران نیوز، پس از سفر رؤسای جمهور تاجیکستان، ارمنستان، ونزوئلا، ترکمنستان و روسیه، ایران میزبان رئیس جمهور قزاقستان بود و اسناد همکاری متعددی را به امضا رساند تا پیرو سیاست خارجی نگاه به شرق روابط خود را با همسایگان به ویژه آسیای میانه مستحکمتر کند.
ترافیک این سفرهای دیپلماتیک به خوبی نشان میدهد که علیرغم تبلیغات و ادعاهای غرب و آمریکا و سرسپردگان آنها در داخل کشور، تحریمهای غرب نهتنها موجب انزوای ایران نشده، بلکه تهران را به چهارراه ترافیک دیپلماتیک منطقه تبدیل کرده و این حقیقت را برای مردم کشورمان به نمایش گذاشته است که دنیا محدود به چند کشور غربی نمیشود. تفاهمنامههای صورتگرفته در این سفرها برخلاف برجامی که صنعت هستهای کشور را به تعطیلی کشاند و تحریمها را به دو برابر افزایش داد، میتواند فصل جدیدی از توانمندسازی ایران و بهبود اقتصاد کشور را رقم بزند. خصوصاً با توجه به جنگ روسیه و اوکراین، ایران میتواند از طریق کریدورهایی همانند کریدور شمال - جنوب منافع اقتصادی بیشماری را نصیب خود کند. سیاست خارجی تعامل با کشورهای همسایه در دولت سیزدهم بر پایه گرهگشایی از گرههایی است که جهان سلطه به اقتصاد ایران تحمیل کرده است. دست پیدا کردن به رشد اقتصادی 5.7 درصدی در پایان سال1400، افزایش تجارتهای غیرنفتی، فروش قابل توجه محصولات نفتی و پتروشیمی در حالیکه تنها چند ماه از عمر دولت انقلابی می گذشت گواه این مدعا است. ارزش دستاوردهای دولت سیزدهم زمانی بیشتر میشود که به یاد بیاوریم این دولت کشور را با شرایطی همچون کسری بودجه بیش از 450 هزار میلیارد تومانی، مصرف تمام هشت میلیارد دلار ارز ترجیحی مصوب سال 1400 در همان ماههای ابتدایی سال توسط دولت دوازدهم، وضعیت تأسفبار میزان کالاهای اساسی در انبارها، کاهش 60 درصدی ساختوساز مسکن در کشور، دریافت اقتصادی تهی از اقتصاد مقاومتی و افزایش دو برابری تحریم ها با امضای برجام و... تحویل گرفت. همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند: «ما باید سیاست نگاه به شرق و سیاست همسایگی را تقویت کنیم. در این صورت است که میتوانیم از منابع داخلی استفاده کنیم و اهداف اقتصاد مقاومتی را تأمین کنیم و به نتایج خوبی برسیم. با تعامل و همکاریهای اقتصادی و فعالسازی دیپلماسی اقتصادی در خارج از کشور میتوانیم کشور را بهسوی تعالی و پیشرفت پیش ببریم و ضرورتی هم ندارد که خودمان را به تصمیمات کاخ سفید وابسته کنیم. انشاءالله با اتکاء به منابع داخلی خواهیم توانست مسیر اقتصاد مقاومتی را طی بکنیم.» انتهای پیام /*