گزینه های معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری چه کسانی هستند؟
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهرا فکرانه_ در شرایط فعلی که دولت سیزدهم و مجلس در چالش دوجانبه آرای اعتماد قرار گرفته است، تنها امکان گمانه زنی در خصوص معاون آینده امور زنان وجود دارد که بر این اساس افرادی که برای این پست در نظر گرفته شده اند در حوزه های مختلفی از جمله پزشکی، اقتصاد و وکالت تخصص دارند و سابقه فعالیت مستقیمی در خصوص حوزه زنان و خانواده از آنها به چشم...
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهرا فکرانه_ در شرایط فعلی که دولت سیزدهم و مجلس در چالش دوجانبه آرای اعتماد قرار گرفته است، تنها امکان گمانه زنی در خصوص معاون آینده امور زنان وجود دارد که بر این اساس افرادی که برای این پست در نظر گرفته شده اند در حوزه های مختلفی از جمله پزشکی، اقتصاد و وکالت تخصص دارند و سابقه فعالیت مستقیمی در خصوص حوزه زنان و خانواده از آنها به چشم نمیخورد.
در ادامه توضیحی از اسامی، سوابق اجرایی و تحصیلی افرادی که گفته میشود گزینه احتمالی برای معاونت امور زنان و خانواده محسوب میشوند، ارائه خواهد شد.
*س_مرضیه وحید دستجردی _س*مرضیه وحید دستجردی پزشک، مشاور رئیس قوه قضائیه، دانشیار و عضو هیئت علمی گروه زنان و زایمان دانشگاه تهران است؛ وی در سال 1354 در 16 سالگی تحصیلاتش را در رشته پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز کرد و در 1362 دکترای عمومی پزشکی را دریافت نمود. او نماینده دوره های چهار و پنج مجلس شورای اسلامی بوده و در دوره دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد سمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را عهده دار بود. ازسوابق وی میتوان به مدیریت روابط دانشگاهی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد. همچنین او از اعضای هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی فاطمیه قم بود که در سال 1381 منحل شد.
وحید دستجردی در دوره وزارت خود در سال 1388، در پی اعتراض جمعی از پزشکان شرکتکننده در سی و هفتمین آزمون دستیاری مبنی بر فروش سؤالات آزمون دستیاری پزشکی، این آزمون را که در 29 بهمن 1388 برگزار شدهبود باطل کرد. از این رو تمام مقامات مرکز سنجش پزشکی، از سمت خود برکنار شدند و وعده شد به این موضوع رسیدگی شده و مسببان افشای سؤالات، دادگاهی شوند. برای پاسخگویی به افکار عمومی و نمایندگان مجلس، باقر لاریجانی رئیس وقت شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت از سوی وحید دستجردی، مسئول پاسخگویی به پرسشها درباره موضوع ابطال آزمون دستیاری شد.
در اوایل دی ماه 1391 احتمالاتی از برکناری وحید دستجردی مطرح شد که ابراز انتقاد هایی از او در روزنامه دولتی ایران، احتمال برکناری او از وزارت بهداشت را تقویت کرد. گفته می شود اعتراض از اختصاص ندادن ارز دولتی برای مصارف پزشکی و دارویی که با تکذیب احمدینژاد روبهرو شد یکی از دلایل اختلاف میان وزیر بهداشت و رئیسجمهور وقت بوده است.
نهایتا در هفت دی ماه مرضیه وحید دستجردی، تنها وزیر زن بعد از انقلاب اسلامی، به دستور محمود احمدینژاد عزل و محمد حسن طریقت منفرد به عنوان سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منصوب شد. پس از این تغییر باقر لاریجانی از سمت خود به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران استعفا داد.
سابقه فعالیت مرضیه وحید دستجردی
_عضو شورای برنامهریزی آموزش عالی کشور از سال 1371 تا 1378
_عضو شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت از سال 1372 تا 1375
_عضو شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت از سال 1373 تا 1375
_کارشناس زنان و مامایی پزشکی قانونی از سال 1368 تا 1379
*س_لیلا سادات زعفرانچی _س*لیلا سادات زعفرانچی سرپرست گروه بررسی مسائل زنان در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است و کارشناسی ارشد خود را در حوزه توسعه اقتصادی و برنامه ریزی از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی اخذ کرده است. همچنین دکترای اقتصاد او از دانشگاه علامه طباطبایی می باشد و از سال 1394 تا کنون عضو کارگروه مطالعات زنان و خانواده شورای تحول در شورای عالی انقلاب فرهنگی است. وی از سال 1393 در دانشگاه علامه طباطبایی در دروس تخصصی رشته اقتصاد تدریس می کند.
زعفرانچی در شهریور 1390 مسئولیت برگزاری کارگاه بین المللی مطالعات زنان و مدرس سرفصل اشتغال زنان و اقتصاد خانوار را برعهده داشته است. این کارگاه که با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وسازمان غیر دولتی ترنم اندیشه برگزار شد، با شرکت مدعوین از کشورهای هند، پاکستان، اندونزی، کنیا، اتیوپی، تانزانیا، فیلیپین، سریلانکا، قزاقستان، تایوان و ایران همراه بود.
وی از طرف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جهت شرکت در نشست تخصصی اشتغال زنان و اقتصاد خانوار به میزبانی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سال 1392 به جمهوری خلق چین اعزام شد. همچنین در سال 1390 مشاور اقتصادی تیم اعزامی جمهوری اسلامی ایران جهت انعقاد قرارداد بین کنفدراسیون زنان چین و مرکز امور زنان و خانواده ایران در خصوص مباحث زنان و خانواده را پذیرفته بود.
این کارشناس حوزه زنان در سال 1389 عضویت کمیته علمی سومین اجلاس وزرای زن که در تهران با موضوع «زن، خانواده و اقتصاد» در مرکز امور زنان وخانواده ریاست جمهوری برگزار شد را عهده دار بود؛ قابل ذکر است که وی در ژانویه 2008 میلادی در کارگروه تخصصی دومین کنفرانس وزرای زن در کشور های اسلامی تحت عنوان «مشارکت زنان در تصمیمسازی» در کوالالامپو_ مالزی نیزعضو بوده است.
*س_معصومه پاشایی بهرام_س*معصومه پاشایی بهرام پزشک، حقوقدان و سیاستمدار است که نماینده دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه مرند و جلفا فعالیت می کند. وی در یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی که در تاریخ 2 اسفند 1398 برگزار شد، با کسب 40 هزار و 294 رای از مجموع 125 هزار و 830 رای، بعنوان اولین نماینده زن از حوزه انتخابیه مرند و جلفا از استان آذربایجان شرقی انتخاب گردید و به مجلس راه یافت.
پاشایی بهرام که متولد سال 1364 و کاندیدای اصولگرای انتخابات مجلس یازدهم است از جوانترین کاندیداهای انتخابات مجلس یازدهم به شمار میرود. او در مجلس یازدهم، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، رییس فراکسیون مناطق آزاد تجاری - صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی، رییس هیات پارلمانی ایران در مجمع مجالس آسیایی، نایب رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی است اما با این حال وی سابقه فعالیت تخصصی و گسترده ای در حوزه زنان نداشته است.
پاشایی بهرام در راستای فعالیت های خود در حوزه زنان، در گفتگویی با شبکه ایران زنان مرتبط با جایگاه مادری و ازدواج زنان اظهار داشته است: مسئولیت پذیری و درستکاری مدیران به دلیل داشتن مادران مسئولیت پذیر است و مهمترین وظیفه زنان این است که قبل از هر چیز مادر خوبی باشند؛ برخلاف نظر برخی ها، ازدواج سد راه پیشرفت نیست بلکه انگیزه ای برای رسیدن موفقیت است، چنانچه زنان می توانند بر اساس برنامه ریزی، هم در خانواده و هم در اجتماع موفق عمل کنند.
نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود فضای مجازی و افزایش آسیبهای اجتماعی در جامعه و مشکلا حوزه اشتغال بیان داشته: زنان، امروزه در خصوص تربیت نسل جدید باید بیشتر توجه کرده و در این راه از دین، الگوی عملی بگیرند. با وجود اینکه وضعیت زیرساخت ها برای ایجاد صنایع بزرگ چندان مناسب نیست اما در حدی که زیرساختهای شهرستان اجازه دهد، اقدامات لازم را برای ترویج اشتغال های کوچک و ایجاد کارخانه ها برای زنان در منطقه انجام می دهیم.
*س_سکینه سادات پاد _س*سکینه سادات پاد از فعالان حوزه زنان در شهر مشهد است که در زمان انتخابات نیز از فعالین ستاد انتخاباتی حجت الاسلام رئیسی بوده است. وی دارای دکتری حقوق بوده، در عرصه وکالت نیز فعالیت دارد و از جمله گزینه هایی است که برای تصدی سمت معاونت زنان مطرح میشود.
پاد در گفتگویی با یکی از شبکه های حوزه زنان در رابطه با مهریه حساسیت نشان داده و در قسمتی از گفتگوی خود می گوید: مهریه که بعدها وارد قانون ما شده است یک نهاد با مبانی کاملا شرعی و فقهی و یک نهاد کاملا اسلامی محسوب میشود. آنچه الآن از مهریه سراغ داریم، فلسفهای ندارد که متناظر با شأنیت زن باشد. نفقه این شأنیت را دارد و مقدار آن ناظر با شأنیت خانم تعیین میشود اما درباره مهریه این بحث وجود ندارد، قانونگذار بهخلاف مبانی شرعی مهریه را به شأنیت زن ربط داده است.
وی ادامه داد: تا کنون چند دوره در حوزه قوانین زن و خانواده را پشتسر گذراندهایم؛ دوره اول از سال 1310 شروع میشود که نخستین قانون ازدواج تصویب شد؛ بر پایه اجماع فقها که کاملا شرعی بود تا اینکه در قانون مدنی مصوب سال 1313 نهاد مهریه بهعنوان یک نهاد جزو حقوق زن شناسایی و وارد قانون مدنی ما شد و بهعنوان یک حق ذیل حقوق مالی زن تعریف شد.