گمانهزنیهای رسانهای درباره گزینههای کابینه بایدن
تهران - ایرنا - شمارش آرای انتخابات آمریکا هنوز ادامه دارد. با این حال، رسانههای مختلف از آغاز کار تیم انتخاباتی «جو بایدن» نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا برای معرفی کارکنان احتمالی کاخ سفید خبر داده و اسامی احتمالی کابینه او را هم منتشر کردهاند.
«نیویورک تایمز» در نقل قولی از بایدن، نوشته است: منتظر اتمام کار شمار آرا نمی مانیم و کار انتخاب وزرا را آغاز میکنیم.
در تحلیلی که این رسانه از نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتشرکرده آمده است: در این دوره، اگر جمهوریخواهان باز هم موفق به حفظ اکثریت سنا باشند، احتمالا مسیر تایید نامزدهای دلخواه بایدن که قرار است در راس وزارتخانهها قرار بگیرند، هموار نخواهد بود. با این حساب و به احتمال زیاد، بایدن چارهای ندارد جز آنکه برای کنار آمدن با سنا گزینههای خود را به افراد میانهروتر محدود کند حال آنکه او در نظر دارد تنوع حزبی را هم در انتخاب کابینه در نظر بگیرد.
از سوی دیگر، «پولیتیکو» مدعی است سناتور «الیزابت وارن» گزینه احتمالی بایدن برای وزارت خزانهداری خواهد بود و «برنی سندرز» سناتور سوسیال - دموکرات ایالت ورمونت هم گزینه اصلی وزارت کار و رفاه اجتماعی است.
تارنمای «آکسیوس» هم از «لائل برینارد» (Lael Brainard) برای وزارت خزانهداری و «تونی بلینکن» برای وزارت خارجه نام برده و مدعی شده است که «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی در دوره «باراک اوباما» هم از نامزدهای احتمالی پست وزارت خارجه دولت بایدن است.
نشریه «نیویورک مگ» اما لیست کاملتری از کابینه احتمالی بایدن منتشر کرده است و مدعی شده که افرادی مانند «سن کافمن» سناتور سابق دلاور و «جفری زینتس» مشاور اقتصادی سابق باراک اوباما در حال هدایت تیم انتقال ریاست جمهوری از ترامپ به جو بایدن هستند. بایدن و مشاورانش هم بارها وعده داده اند که متنوع ترین کابینه را ایجاد کنند.
این طور که نیویورک مگ نوشته، خود بایدن در مذاکرات جدی با تیم انتقالی در مورد مناصب برتر کابینه شرکت نکرده است اما مشاورانش می گویند یک تیم متنوع، باتجربه و با استعداد به جو بایدن و «کامالا هریس» کمک می کند تا شیوع کرونا را تحت کنترل درآورند و اقتصاد را بهتر بسازند.
نیویورک مگ درباره اعضای کابینه اینگونه گمانهزنی کرده است؛
وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی
سوزان رایس سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل و مشاور امنیت ملی اوباما یکی از گزینه های دولت بایدن برای تصدی وزارت خارجه آمریکا خواهد بود.
از تونی بلینکن معاون سابق وزیر خارجه، معاون پیشین مشاور امنیت ملی و نیز مشاور قدیمی بایدن هم به عنوان مشاور امنیت ملی رئیس جمهور جدید نام برده می شود. او در دوره اوباما به عنوان مشاور در زمینه مذاکرات ایران فعال بود و گمانهزنی می شود در خصوص پرونده هستهای ایران به عنوان یک شخص مطلع و مسلط وارد عمل شود.
«کریس کوونز» میانهرو که اکنون صندلی قدیمی بایدن را در مجلس سنا در اختیار دارد و یکی از مشاوران نزدیک او است هم گزینه دیگر است و در نهایت «کریس مورفی» سناتور سناتور 47 ساله که عضو فعال کمیته روابط خارجی سنا بوده است و در مخالفت با موضوع دخالت آمریکا در جنگ عربستان در یمن شناخته می شود گزینهای برای وزارت امور خارجه به شمار میآید.
وزیر خزانهداری
لائل برینارد عضو ارشد فدرال رزرو و معاون سابق خزانهداری که بهترین دیپلمات مالی آمریکا در دوره اول اوباما بود از گزینههای احتمالی برای تصدی وزارت خزانه داری است.
«رافائل بوستیک» مدیر دفتر منطقهای فدرال رزرو در آتلانتا و اولین سیاهپوستی است که تصدی او برای این سمت گمانهزنی می شود. او به اندازه برینارد شناخته شده نیست اما با نوشتن مقاله ای با عنوان «تاثیر ذخیره برای بانک فدرال در کمک به کاهش نابرابری های نژادی و ایجاد یک اقتصاد فراگیرتر» در واشنگتن و ویلمینگتون مورد توجه بسیاری قرار گیرد.
وزیر دفاع
«میشل فلورنوی» معاون سابق وزیر دفاع، از مقامات سابق دولت کلینتون و اوباما به حساب می آید و از زنانی است که برای تصدی وزارت دفاع آمریکا در کنار سوزان رایس نامش مطرح شده است.
همچنین از سناتور «تامی داکورث» که نخستین زن آسیایی - آمریکایی انتخاب شده در کنگره از ایلینوی و نخستین زن معلول انتخاب شده در مجلس نمایندگان آمریکا و نخستین عضو کنگره متولد تایلند است که در جنگ عراق یک عضو از بدن خود را از دست داده، برای تصدی وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا نام برده می شود.
مشاور امور اقلیمی
بایدن در کمپین تبلیغاتی خود در مورد ایجاد یک شغل در سطح وزیر کابینه یا مشاور ارشد برای تمرکز بر تغییرات آب و هوایی صحبت کرده و حالا نشریه مگ نیویورک گمانهزنی کرده که «جان کری» وزیر امور خارجه سابق آمریکا در دوره اوباما برای تصدی این سمت مطرح شود. نام جان کری در کنار «جی اینسلی» فرماندار واشنگتن و «تام اشتایر» مطرح شده است.
دادستان کل
نام «داگ جونز» سیاستمدار و سناتور ایالات متحده از آلاباما برای تصدی سمت دادستان کل مطرح شده است. هر چند نام «سالی یتس» که دادستان کل موقت آمریکا در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» بود هم برای این پست به گوش می رسد.
ترامپ، یتس را بعد از آن اخراج کرد که وی به وکلای وزارت دادگستری گفته بود از فرمان اجرایی رئیسجمهور آمریکا مبنی بر جلوگیری از ورود اتباع ایران، عراق، سوریه، لیبی، سودان، سومالی و یمن به خاک آمریکا، دفاع نکنند
رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید
«ران کلین کلاین» رییس دفتر سابق جو بایدن و «استیو ریچی» مشاور بایدن که برای کلینتون هم کار میکرد برای این سمت در نظر گرفته شدهاند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*