جمعه 9 آذر 1403

یک صهیونیست: موضع سازشکارانه اتحادیه عرب به ما انرژی داد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
یک صهیونیست: موضع سازشکارانه اتحادیه عرب به ما انرژی داد

تهران - ایرنا - یک کارشناس رژیم صهیونیستی با تمجید از مواضع سازشکارانه «اتحادیه عرب» در محکوم نکردن عادی‌سازی روابط با این رژیم گفت که توافق عادی‌سازی روابط امارات و بحرین، به اسرائیل انرژی داد و سیاست صهیونیستها را از حالت دفاعی به تهاجمی تغییر داد و موقعیت اسرائیل را برای حمله به غزه و لبنان محکم‌تر کرد.

به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع‌رسانی «عربی 21» روز سه شنبه به نقل از " ایال زیسر " استاد شرق شناسی دانشگاه " تل آویو " نوشت که «توافق تاریخی» عادی‌سازی روابط امارات و بحرین با رژیم اسرائیل که هفته گذشته امضا شد، تنها پیشرفت در بهبود روابط تل آویو و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس نیست، بلکه حاوی بشارت دهنده پایان درگیری احتمالی و قریب‌الوقوع است که از 100 سال پیش بین صهیونیستها و جهان عرب آغاز شد.

وی در مقاله‌ای که در روزنامه "اسرائیل الیوم " منتشر کرد، افزود: خودداری اتحادیه عرب از تقبیح توافق عادی‌سازی [روابط با رژیم اسرائیل] به رغم فشار فلسطین‌ها، بیانگر این است که موضع اجماع گسترده عرب، آشتی و صلح است.

این کارشناس صهیونیست اضافه کرد: بیش از صد سال پیش در ژانویه 1919، " حاییم وایزمن " رهبر جنبش صهیونیستی و شاهزاده " فیصل " پسر "خاندان هاشمی" به نمایندگی از "جنبش ملی عرب" توافق‌نامه همکاری یهود و عرب را امضا کردند که بر اساس آن اعراب حق یهودیان برای ایجاد میهن در سرزمین فلسطین را به رسمیت شناختند.

وی نوشت: امتناع فلسطین [از به رسمیت شناختن صهیونیستها]، جهان عرب را به یک رویارویی طولانی با رژیم صهیونیستی کشاند و اکنون دو طرف به همان نقطه شروع بازگشتند و امیدوارند که صد سال دیگر را بیهوده از دست ندهند.

زیسر ادعا کرد: امارات و بحرین پیامدهای این درگیری را متوجه شدند و انتظار می‌رود در آینده‌ای نزدیک سودان و سپس عمان و عربستان و کشورهای دیگر عربی به آن‌ها بپیوندند.

وی با بیان اینکه برای مدت طولانی، حکام و بزرگان صهیونیست و عرب در یک قایق در حرکت بودند و در برابر تهدیدها و چالش‌های مشابه مواضع را هماهنگ و همکاری می‌کردند، مدعی شد که مشکلات کشورهای عربی دیگر رژیم اسرائیل نیست، بلکه تهدید فوری و ملموس از طرف ایران و متحدانش در منطقه است.

این صهیونیست افزود: علاوه بر ایران، ترکیه به دنبال سایه انداختن [بر این تهدیدها] است، در مواجهه با این واقعیت پیچیده، قطر تصمیم گرفته امیدهای خود به ترکیه را به حالت تعلیق درآورد.

وی با تحقیر برخی از کشورهای عربی اضافه کرد: اما در مورد سایر کشورهای عربی به جز کسانی که لیاقت ندارند، نامشان برده شود، مدتهاست که [رژیم] اسرائیل را به عنوان دوست و متحد خود انتخاب کرده‌اند.

زیسر با بیان اینکه درگیری اسرائیل و اعراب با دو چالش مهم روبرو است، نوشت: اولین چالش، مساله فلسطین است که عملا به یک مساله داخلی اسرائیل تبدیل شده است، زیرا همه برگه‌ها در دستان آنها است و تصمیم‌ها و اقدامات فلسطینیها بیش از هر چیز دیگر آینده روابط بین دو طرف را از اینجا به بعد مشخص می‌کند و چالش دوم ایران است.

وی تصریح کرد که موفقیت رژیم صهیونیستی برای برقراری روابط با جهان عرب، انتظارات را برای ابتکار عمل و سیاست خلاقانه این رژیم افزایش می‌دهد و به او اجازه می‌دهد تا پس از یک مبارزه دفاعی طولانی که علیه دشمنان خود انجام داده است، به یک مهاجم تبدیل شود.

این صهیونیست اضافه کرد: منظور از حمله، یک رویارویی نظامی نیست که کسی درگیر آن باشد، بلکه بیشتر سیاست پاسخ قاطع در برابر هر تهدیدی اعم از لبنان، غزه و یا تهران است.

امارات و بحرین روز سه‌شنبه گذشته با وساطت آمریکا با رژیم اشغالگر اسرائیل توافق عادی‌سازی روابط امضا کردند؛ اقدامی که رهبران فلسطین آن را خیانت تاریخی و زدن خنجر از پشت به فلسطین ارزیابی کردند.

*س_برچسب‌ها_س*