یک مسئول: قانون انتخابات نیازمند اصلاح و بازنگری است
اراک - ایرنا - رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی گفت: قانون انتخابات با توجه به شرایط سیاسی و اجتماعی کشور در دهه 60 تدوین شده و در حال حاضر چندان کارآمد نیست و اصلاح آن باید در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار بگیرد.
حجت الاسلام «امیدرضا مبارکآبادی» روز دوشنبه به مناسبت 26 تیر سالروز تشکیل شورای نگهبان در جمع اصحاب رسانه در اراک افزود: قانون نامنویسی داوطلبان شرکت در انتخابات برای ورود افراد کاردان و با کفایت در این عرصه نیازمند اصلاحات کارشناسانه است که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی باید نسبت به این مهم توجه ویژه داشته باشند.
وی ادامه داد: قوانین کارشناسی و بهروز که حقوق نامزدها، مردم، هیاتهای بازرسی و نظارت در آن رعایت شده باشد منجر به برگزاری انتخاباتی شفاف و بدون نقص خواهد شد که امید است در انتخابات آینده با تدوین و اصلاح قانون مربوط به انتخابات، این فرآیند ملی به بهترین شکل ممکن انجام شود.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی اضافه کرد: نام نویسی عموم مردم در انتخابات تنها با شرایط برخورداری از مدرک تحصیلی، هزینههای بسیار زیادی بر نظام تحمیل میکند که اصلاح قانون انتخابات و تدوین شرایط ویژه برای نامنویسی نامزدها، ضمن بالا بردن کیفیت برگزاری انتخابات، فرصت حضور افراد کارآمد و کاردان را نیز افزایش میدهد.
حجتالاسلام مبارکآبادی پاسداری از احکام اسلام و صیانت از قانون اساسی را مهمترین وظایف شورای نگهبان عنوان کرد و اظهار داشت: تحریم شماری از اعضای شورای نگهبان از سوی آمریکای جنایتکار بیانگر عملکرد مثبت و قابل قبول این نهاد انقلابی است و این رویکرد با اقتدار و قدرت بیشتر و با رعایت اصول اسلامی و انقلابی همچنان جریان دارد.
وی اضافه کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی شبکه نظارتی دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی در سه حوزه عقیدتی، بصیرتی و تخصصی برای انتخابات سال 1400 از اوایل امسال به صورت مجازی کلید خورده و هیاتهای نظارت این انتخابات نیز اسفندماه امسال تشکیل میشوند.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی در خصوص مدرک تحصیلی جعلی منتخب مردم شهرستانهای تفرش، فراهان و آشتیان نیز گفت: بعد از بررسیهای مفصل اعضای شورای نگهبان و استعلام از دستگاههای ذیربط، معتبر نبودن مدرک تحصیلی منتخب این حوزه محرز و وی از مجلس یازدهم بازماند.
حجتالاسلام مبارکآبادی ادامه داد: وظیفه شورای نگهبان نظارت بر حسن برگزاری انتخابات است و اگر قرار است که در مورد منتخب تفرش، فراهان و آشتیان برخوردی صورت بگیرد باید از سوی مراجع قضایی انجام شود.
وی افزود: در صورتی که قانون انتخابات مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد، میتوان وزارت علوم را به عنوان یکی از مبادی استعلام در خصوص مدارک تحصیلی نامزدها بکار گرفت تا دیگر کسی با مدرک تحصیلی نامعتبر نتواند در انتخابات ثبتنام کند.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی بیان کرد: بیش از هفت هزار نفر از اقشار مختلف مردم این استان در شبکه نظارتی انتخابات استان فعالیت میکنند که از این تعداد حدود یکهزار نفر به عنوان جایگزین انتخاب میشوند.
حجت الاسلام مبارک آبادی گفت: اصل نظارت کننده و نظارت شونده رکن اساسی نظارت بر انتخابات است که با هدف پیشگیری از رقابت ناسالم، صیانت از آرای مردم و جلوگیری از تخلفها اعمال میشود.
وی ادامه داد: ولایت فقیه و آرمانهای انقلاب اسلامی محور تأیید یا رد صلاحیت افراد است و دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی در این امر خطیر هیچ حزب یا گروه سیاسی را مورد توجه قرار نداده و توصیه کسی را هم نمیپذیرد.
شورای نگهبان قانون اساسی از جمله نهادهای نظارتی نظام جمهوری اسلامی ایران است که تمامی قوانین مجلس شورای اسلامی پیشاز ابلاغ به تأیید آن میرسد تا مغایر شرع و قانون اساسی نباشد.
تأیید صلاحیت نامزدهای تمامی انتخابات سراسری کشور نیز در حیطه وظایف این نهاد نظارتی است.
شورای نگهبان متشکل از 6 عضو حقوقدان و 6 فقیه است که اعضای فقیه با حکم مقام معظم رهبری و حقوقدانان با معرفی رئیس قوه قضائیه و رأی نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتخاب میشوند.
شورای نگهبان در 26 تیرماه سال 1359 به دستور امام راحل فعالیت خود را در کشور آغاز کرد.
*س_برچسبها_س*