یک‌شنبه 18 شهریور 1403

212 هزار و 263 مورد ملاقات مردمی در خرداد ماه توسط مسئولان قضایی انجام شد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
212 هزار و 263 مورد ملاقات مردمی در خرداد ماه توسط مسئولان قضایی انجام شد

ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مردم، تکریم ارباب‌رجوع، رسیدگی دقیق و عادلانه به پرونده‌ها از سیاست‌های قوه قضاییه بوده و عمده‌ترین وظایف مسئولان قضایی استماع بدون واسطه مشکلات حقوقی و قضایی مراجعان جهت رفع مشکلاتشان است. میز خدمت و جلسات ملاقات مردمی هر هفته و به‌طور منظم در مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه، مجتمع‌های قضایی، دادگستری کل استان‌ها و شهرستان‌ها برگزار می‌شود تا مردم مشکلات و دغدغه‌های خود را با مسئولان قضایی در میان بگذارند.

به همین منظور رئیس عدلیه به مقامات قضایی دستور داد ملاقات با مردم و استماع و رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی آنها در چارچوب قانون را در زمره اولویت‌های کاری خود بگنجانند و در برگزاری دیدار‌های مردمی استمرار و مداومت داشته باشند.

در همین راستا رئیس قوه قضاییه در روز‌های 28 و 29 اسفند 1402 و اول تا سوم فروردین 1403 در میان نمازگزاران مساجد غرب، جنوب و شمال تهران حضور یافت و پس از اقامه نماز تا ساعت‌ها مشکلات آنها را مورد بررسی قرار داد. حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای سال گذشته به مقامات و مسئولان قضایی نیز برای حضور در مساجد و اجتماعات مردمی و رسیدگی بدون واسطه و مستقیم به مسائل و مشکلات مردم دستوراتی صادر کرده است.

همچنین رئیس عدلیه دوشنبه 6 فروردین 1403 در نشست شورای عالی قوه قضاییه، از کلیه همکاران و مسئولان قضایی که در ایام تعطیلات نوروز، بصورت شبانه‌روزی و کشیک، به امرِ مهمِ خدمت‌رسانی به مردم مشغول بودند تقدیر کرد و گفت که باید هر چه بیشتر ارتباطات مسئولان قضایی با مردم توسعه پیدا کند و ضرورت دارد مسئولان قضایی پیوسته در میان مردم حضور داشته باشند و شنوای مسائل و مشکلات آنها باشند و در جهت رفع این مسائل و مشکلات، اقدامات مقتضی و قانونی را ترتیب دهند.

ملاقات‌های مردمی مقامات قضایی سراسر کشور

در همین رابطه سیدعلی اصغر رفاهی، مدیر کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه درباره ملاقات‌های مردمی مقامات قضایی سراسر کشور در خرداد ماه سال 1403، اظهار کرد: در خرداد ماه سال جاری تعداد 212 هزار و 263 مورد ملاقات مردمی توسط مقامات قضایی سراسر کشور انجام شده که تعداد 14 هزارو 320 مورد آن متعلق به روسای کل دادگستری استان‌ها و تعداد 9 هزارو 343 مورد مربوط به دادستان‌های عمومی و انقلاب مراکز استان‌ها بوده و بقیه موارد مربوط به ملاقات سایر مسئولان قضایی است.

وی افزود: استان فارس با 25 هزار و 114 مورد بیشترین تعداد ملاقات شونده و رئیس کل دادگستری استان خوزستان با 1 هزار و 841 مورد بیشترین ملاقات مردمی را داشته است. همچنین دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هرمزگان نیز با 922 مورد بیشترین ملاقات مردمی را داشته است.

مدیر کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه گفت: اولویت موضوع درخواست‌های مردم در ملاقات‌های صورت گرفته در استان‌ها به ترتیب درخواست‌های مربوط به زندانیان اعم از تقاضای عفو، تخفیف مجازات، مرخصی، تعلیق مجازات، آزادی مشروط، استفاده از پابند (مراقبت) الکترونیکی، تقاضای اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری و...، دعاوی خانوادگی (مطالبه مهریه، نفقه، طلاق به درخواست زوجه)، تقاضای وقت رسیدگی و تدقیق در رسیدگی به پرونده‌ها و استماع مباحث طرفین، اطاله دادرسی و تسریع در رسیدگی و اجرا، پیگیری پرونده، ارشاد و راهنمایی، اعسار، عدم رضایت از عملکرد همکاران قضایی و اداری و وکلا و کارشناسان و حمایت از واحد‌های تولیدی و رفع موانع و مشکلات تولید بوده است.

اهم پیگیری‌های صورت گرفته توسط اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه

مدیر کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه درباره اهم پیگیری‌های صورت گرفته توسط اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه در خرداد ماه، گفت: در حوزه مدیریت مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه 319 مورد تماس تلفنی پیگیری توسط مدیر کل، 223 مورد تماس تلفنی پیگیری توسط دفتر مدیر کل، 335 مورد پاسخگویی حضوری توسط دفتر مدیر کل، 165 مورد وقت اخذ شده از مراجع قضایی برای ارباب رجوع، 210 مورد پاسخگویی تلفنی توسط دفتر مدیر کل انجام شده است و در اداره پیگیری و رسیدگی به گزارشات 152 مورد پیگیری تلفنی از مراجع مختلف قضایی، 48 مورد پیگیری موارد خاص و مراجعین پرتکرار و 150 مورد اطلاع رسانی به متقاضی صورت گرفته که در مجموع 1 هزارو 702 مورد است.

رفاهی درباره پیگیری مکاتبات توسط اداره پیگیری و رسیدگی به گزارشات بیان کرد: تعداد 208 مورد نامه بابت پیگیری اول و 57 مورد بابت پیگیری دوم به دادگستری‌های کل استان‌ها ارسال شده همچنین 152 مورد نامه بابت پیگیری اول و 82 مورد بابت پیگیری دوم به سایر مراجع قضایی ارسال شده است، استان‌های اصفهان، ایلام، بوشهر، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، سیستان و بلوچستان، قم، کردستان، مرکزی، همدان، مکاتبه پیگیری دوم نداشته اند؛ و هیچ یک از نامه‌های استان آذربایجان غربی، زنجان، قزوین، کهگیلویه وبویراحمددر خرداد ماه منجر به پیگیری نشده و تمامی مکاتبات در زمان مقرر پاسخ داده شده است.

حضور مرتب و مؤثر معاونان دادگستری کل استان تهران و معاونان دادستان عمومی و انقلاب تهران در اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه

وی درادامه درباره حضور مرتب و مؤثر معاونان دادگستری کل استان تهران و معاونان دادستان عمومی و انقلاب تهران در اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه اظهار کرد: با هماهنگی‌های انجام شده توسط مدیر کل ارتباطات مردمی با دادستان عمومی و انقلاب تهران روزانه احدی از معاونان از ساعت 9 الی 12 در اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه حضور می‌یابند.

همچنین در روز‌های زوج احدی از معاونان رئیس کل دادگستری کل استان تهران در اداره کل بطور مرتب حضور می‌یابند و فهرستی از مالباختگان تجمعات و پرونده‌های کثیرالشاکی از اداره ملاقات‌ها اخذ و با تعدادی از مراجعانی که برای رفع مشکلات حقوقی و قضایی خود به این اداره کل مراجعه می‌کنند دیدار و به پرونده‌های آنها رسیدگی می‌کنند.

مدیر کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه گفت: در خرداد ماه معاونان دادگستری کل استان تهران در اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه تعداد 90 مورد تقاضای مردمی را دریافت و ارشاد کرده‌اند. معاونان دادستان عمومی و انقلاب تهران در اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه پاسخگوی تعداد 160 مورد تقاضای مردمی بوده‌اند.

برپایی میز خدمت در نماز جمعه تهران با دستور ریاست قوه قضاییه

رفاهی درباره برپایی میز خدمت در نماز جمعه تهران بیان کرد: طبق دستور رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه در راستای خدمت‌رسانی به نمازگزاران تهرانی از ابتدای بهمن ماه 1400 هر هفته با هماهنگی ستاد اقامه نماز جمعه تهران میز خدمت دریافت تقاضا‌های مردمی به محضر ریاست قوه قضاییه در محل مصلی حضرت امام خمینی (ره) و یا در دانشگاه تهران تعبیه شده و هر هفته 2 تا 3 کارشناس از اداره کل در میز خدمت حاضر و به دریافت درخواست‌ها و ارشاد متقاضیان مشغول می‌شوند. درخواست‌های دریافت شده روز بعد کارشناسی و اقدام می‌شود و نتیجه از طریق پیامک به درخواست دهنده اطلاع رسانی می‌شود. تعداد درخواست‌های دریافتی در این ماه 144 مورد بوده است.