75 میلیون دلار شیرینی و شکلات از آذربایجانشرقی صادر شد
تبریز - ایرنا - رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی گفت: در نیمه نخست امسال 66 هزار تن شیرینی و شکلات به ارزش 75 میلیون دلار از واحدهای گمرکی استان صادر شده است.
محمدنقی هنربر، روز چهارشنبه در وبینار (همایش از طریق وب) میز ملی توسعه صادرات شیرینی و شکلات کشور با بیان اینکه آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، تهران، اصفهان، قزوین، قم و یزد از استانهای مهم تولیدی و صادراتی کشور در محصولات شیرینی و شکلات هستند، افزود: در این مدت 213 هزار تن به ارزش 189 میلیون دلار شیرینی و شکلات از مبادی گمرکی کشور صادر شده است.
وی با بیان اینکه تنوع بازار و صادرات به 75 کشور دنیا از جمله مزیت های قابل توجه در این صنعت است، اظهار داشت: کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، امارات متحده عربی و ساحل عاج از عمده مقاصد صادراتی شیرینی و شکلات کشور در این مدت بوده است.
رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجانشرقی گفت: از 563 واحد تولیدی کشور در این صنعت، 125 واحد با ظرفیت تولیدی بیش از 417 هزار و 845 تن مربوط به آذربایجان شرقی است.
هنربر، ادامه داد: به همت صنعتگران و تولیدکنندگان، ایران در صنایع شیرینی و شکلات با صادرات بیش از 450 میلیون دلار جزو 30 کشور برتر صادر کننده این محصول در سال 2020 بوده است.
وی یادآوری کرد: برنامه ریزی راهبردی، تدوین و ترسیم نقشه راه مناسب برای تولید و توسعه صادرات، انجام امور کارشناسی در کارگروه توسعه صادرات و بررسی راههای ظرفیتسازی و توانمندسازی بنگاههای کوچک و متوسط تولید و صادرات محصولات شیرینی و شکلات برای حضور در بازارهای جهانی از جمله مهمترین اهداف تشکیل میز کالایی در این حوزه است.
هنربر، پایش آماری مستمر وضعیت تولید و تجارت کالا را ضروری دانست و افزود: این استان با تلاش بیوقفه بخش خصوصی ضمن صادرات به 51 کشور جهان، تولید حدود 40 درصدی شیرینی و شکلات کشور را به خود اختصاص داده است که این امر یک مزیت بسیار بزرگ صنعتی محسوب می شود.
صنایع شیرینی و شکلات از بهترین صنایع ایران است
رییس انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات کشور نیز در این وبینار بر الزام تشکیل کمیته ای با مسوولیت و اختیار کامل تاکید کرد و گفت: صنایع شیرینی و شکلات از بهترین صنایع ایران بوده و با اصلاح بعضی نگرش ها به ویژه در دوران بعد از کرونا باید به سمت حل چالش های پیش روی این صنعت اشتغالزا و ارزآور حرکت کرد.
پرویز بیوک، افزود: توجه به مساله لجستیک، حمل و نقل و تامین مالی با همکاری شبکه بانکی کشور از جمله مهمترین مسائل این حوزه است.
سهم بسیار ناچیزی از تجارت بین المللی شیرینی و شکلات مربوط به ایران است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز نیز در این وبینار با تاکید بر ظرفیتهای تولیدی بسیار بالای ملی در این صنعت به ویژه در حوزه تجارت این محصول، گفت: صنایع شیرینی و شکلات کشور با اشتغالزایی و ارزآوری بالا نیاز به توجه بیش از پیش دارد.
یونس ژائله، با بیان اینکه وابستگی صنایع شیرینی و شکلات به سایر صنایع در موضوع قیمت و کیفیت محصول نهایی بسیار تاثیرگذار است، افزود: عدم استمرار کیفیت و برخی سیاستهای داخلی، ضمن اثرگذاری زیاد بر این بخش، شرایط رقابت در بازارهای جهانی را دشوار میسازد.
وی توجه به حل مساله لجستیک و حمل و نقل کالا و همچنین تامین مالی را جزو مهمترین چالش های صنایع شیرینی و شکلات اعلام کرد و اظهار داشت: حجم تجارت جهانی این محصول در دنیا حدود یک هزار و 500 میلیارد دلار است و سهم بسیار ناچیزی از این تجارت بین المللی مربوط به کشورمان است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز خواستار پرهیز از تصمیمات جزیره ای و خلق الساعه در حوزه اقتصاد و صادرات شد و گفت: با هم افزایی و تعامل تمامی مسوولان متولی با صاحبان صنایع باید در مسیر رشد و تعالی اقتصادی کشور به ویژه در صنعت شیرینی و شکلات حرکت کرد.
ژائله، بر ضرورت تشکیل کمیته عالی در این صنعت با حضور نمایندگان وزارت صمت، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی تاکید کرد و ادامه داد: باید در مساله تامین مالی واحدهای تولیدی متناسب با نیاز هر واحد به صورت مشخص اعم از افزایش ظرفیت تولید، حمل و نقل، واردات و نوسازی ماشین آلات و تجهیزات و تامین مواد اولیه پیش بینی های لازم در این کمیته انجام شود.
وی با بیان اینکه شیرینی و شکلات صنعتی پویا بوده و باید از ظرفیت های موجود این صنعت در جهت توسعه کشور نهایت بهره را برد، یادآوری کرد: در زمان کنونی باید به مقوله تجارت و ارتباطات تجاری نه فقط صادرات توجه کرد و موقعیت جغرافیایی کشور و قرار گرفتن در مسیر کریدورها (گذرگاه ها) ی شمال به جنوب و شرق به غرب، فرصتی استثنایی برای فعالان تجاری و اقتصاد کشور است و می توان با اصلاح فرایندها و تغییر نگرش ها به اهداف بزرگ توسعه ای دست یافت.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز با تاکید بر فعال تر شدن رایزنان تجاری ایران به ویژه در کشورهای همسایه و توجه بیش از پیش به دیپلماسی اقتصادی، گفت: توسعه صنایع شیرینی و شکلات اشتغال بسیاری را در پی دارد و در آینده با برنامه محوری می توان با مطرح شدن شرکت های بزرگ کشور در جهان، تولید در کشورهای هدف را نیز محقق ساخت.
ژائله، ایجاد فروشگاههای زنجیره ای در شبکه سراسری کشورهای هدف به منظور رقابت با سایر تولید کنندگان جهان را اقدامی مثبت در جهت توسعه تجارت دانست و افزود: با بازنگری در برخی فرایندها، تعریف سیستم و تامین زنجیره لجستیک دستیابی به اهداف تجاری تسهیل خواهد شد.
وبینار میز ملی توسعه صادرات شیرینی و شکلات کشور به میزبانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی و با شرکت جمعی از صاحبان صنایع در استان ها و رایزنان تجاری کشورهای همسایه برگزار شد.
در این نشست مجازی مشکلات تامین مواد اولیه صنایع تولیدی شیرینی و شکلات، دستورالعمل و بخشنامه های متعدد با موضوع تولید و صادرات، تامین مالی و موانع واردات ماشین آلات خطوط تولید به عنوان بخشی از چالشهای صنایع شیرینی و شکلات کشور مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، 55 درصد از شکلات و شیرینی صادراتی کشور در آذربایجانشرقی تولید و به بیش از 60 کشور جهان از جمله کشورهای اروپایی و آمریکا صادر می شود.
آذربایجان شرقی با دارا بودن صدها واحد تولید شیرینی، شکلات، صنایع غذایی و تبدیلی به یکی از مهمترین قطبهای صنایع غذایی خاورمیانه تبدیل شده است و بخش عمده ای از محصول بازارهای داخلی و خارجی را تامین می کند.
هم اکنون 850 واحد بزرگ و کوچک صنایع غذایی، شیرینی و شکلات و آشامیدنی در آذربایجان شرقی فعال بوده و بیش از 600 نوع محصول متنوع در این استان تولید میشود که در این میان 52 درصد شکلات، 40 درصد بیسکویت، 43 درصد ویفر، 46 درصد تافی و 38 درصد آب نبات کشور محصول تولیدی آذربایجان شرقی است.
*س_برچسبها_س*