80 درصد خدمت دهندگان جامعه در برابر کرونا واکسینه شدند
معاون فنی سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس نتایج اولیه اجرای طرح محدودیت هوشمند کرونایی، 80 درصد خدمت دهندگان از جمله واحدها و صنفها واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
خبرگزاری میزان - محسن فرهادی روز چهارشنبه در نشست خبری آنلاین افزود: بر اساس طرح محدودیت هوشمند کرونایی که مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا است، همه دستگاههای اجرایی و بخشهای خصوصی ملزم به اجرای این طرح بوده و واکسیناسیون از الزامات مربوط به این طرح است.
وی اظهار داشت: سامانه ما، وزارت کشور، شهرداری ها، وزارت ارتباطات و... باید به سامانه طرح محدودیت هوشمند کرونایی (سامانه امید) متصل باشند و واکسیناسیون همه افراد رصد شده و بر اساس تزریق واکسن، خدمات دریافت میکنند، اجرای این طرح در تاکسیهای اینترنتی نیز در قزوین، کردستان و آذربایجان غربی بصورت پایلوت اجرا شده و باید کارت واکسن در دید مردم قرار دهید.
فرهادی ادامه داد: خدمت دهندگان به سامانه امید باید متصل شوند، به عنوان مثال فردی که از تاکسی، سالنهای سینمایی، تئاتر و... استفاده میکند باید واکسینه شدن وی توسط افرادی که خدمات ارائه میدهند، احراز شود.
وی با بیان اینکه پایه اساسی اجرای طرح مدیریت هوشمند بر دو اصل اساسی واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی استوار است. تصریح کرد: فاز سوم این طرح در قالب نظارت واحدهای صنفی و صنعتی است و فاز چهارم نیز به ترددها و سفرهای برون شهری اختصاص دارد.
فرهادی خاطرنشان کرد: کنترل و نظارت اصلی بر اجرای طرح بر عهده وزارت بهداشت بوده و قرار است طرح مدیریت هوشمند خیلی زندگی مردم را محدود نکند، ولی کنترلها را افزایش دهد.
تاکید بر نظارت بیشتر بر واکسینه شدن افراد
به گفته وی، باید معاونت سینمایی نیز به سامانه امید متصل شود، به روسای دانشگاههای علوم پزشکی اعلام کردیم کنترل و نظارت بر واکسینه شدن افراد با اهتمام بیشتری انجام و حتی اگر مجبور باشیم بازرسان وزارت بهداشت نسبت به واکسینه شدن افراد کنترل فیزیکی کرده و کارت آنها را چک خواهد کرد.
از تعطیلیها خودداری میکنیم
معاون فنی سلامت و محیط کار وزارت بهداشت با بیان اینکه از تعطیلیها و دادن محرومیتهای مختلف خودداری میکنیم، تصریح کرد: هدف ما آن است که مسیر را به سمت کنترل الکترونیکی پیش ببریم و یکی از مهمترین عمده مشکلات در برخی مدارس نبود تهویه و عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی به دلیل تراکم زیاد دانش آموزان در کلاسها است.
فرهادی گفت: البته این مشکلات در مدارس مناطق محروم و دوره افتاده و روستاها به دلیل اینکه تعداد دانش آموزان کم است، وجود ندارد و بیشتر در شهرهایی مانند تهران است.
50 تا 60 درصد مدارس تهویه مناسب ندارند
وی با بیان اینکه 50 تا 60 درصد مدارس مشکل تهویه دارند، اظهار داشت: جلسات متعددی با آموزش و پرورش برگزار کرده ایم تا مشکل تعطیلی مدارس را نداشته باشیم البته اگر برخی مدارس به دلیل نبود تهویه و تراکم دانش آموزان حضوری نتوانند برگزار کنند، الکترونیکی هستند و باید به آموزش و پرورش اعلام کنند.
فرهادی تصریح کرد: البته برای همه مدارس نباید نسخهای تعطیلی را پیچید، مدارسی که توانایی برگزاری حضوری ندارند، الکترونیکی میشوند و مدیر مدرسه باید بر اساس فرم الف و ب که آموزش و پرورش تهیه کرده تشخیص دهد که میتواند حضوری باشد یا غیر حضوری.
ویروس کرونا در فاضلابها نیست
به گفته وی، بر اساس نمونه برداریهایی که در فاضلابها مبنی بر وجود ویروس کرونا، انجام شده موردی از این ویروس یافت نشده است.
معاون فنی سلامت و محیط کار وزارت بهداشت توضیح داد: با آبیاری فاضلاب خام برای محصولات کشاورزی و صیفی جات مخالف هستیم و یکی از وظایف مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت آن است که برای امر رسیدگی کند و نباید همه کارهایم را به خاطر کنترل کرونا تعیطیل کنیم.
فرهادی افزود: قسمتهای کوچکی از تهران در زمینه استفاده از فاضلاب خام برای آبیاری محصولات کشاورزی مشکل دارند که به متولیان امر از جمله وزارت نیرو و جهاد کشاورزی موارد اعلام شده است.
معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: کم آبی وجود دارد و کشاورز نباید به خاطر این موضوع از فاضلاب برای آبیاری محصولات استفاده کند.
انجام تست «پی سی آر» هر 15 روز یکبار برای واکسن نزدهها
وی گفت: در طرح مدیریت هوشمند، همه کارکنان باید واکسن زده باشند و در صورت عدم تمایل به این امر، هر 15 روز یکبار تست «پی سی آر» دهند، در غیر اینصورت توسط مدیر بالادستی به این افراد اخطار داده میشود و شامل مرخصی بدون حقوق تا انفصال از خدمت است.
فرهادی اظهار داشت: بیش از 80 درصد کارمندان بخش دولتی واکسن زده اند و رعایت اصول بهداشتی از جمله زدن ماسک در میان آنان و مدارس نیز در حدود 80 درصد بوده، اما نظارت بر این اصول در بخشهای خصوصی سختتر است.
وی ادامه داد: فازهای چهار و پنج مدیریت هوشمند طی هفتههای آینده اجرایی میشود و دستورالعمل اصول شیوه نامههای بهداشتی در سالنهای سیما، تئاتر و... تدوین و در اختیار سازمانهای نظارتی، اجرایی و دیگر نهادها قرار داده شده است.
رانندگان موظف هستند کارت واکسن را در معرض دید مسافران قرار دهند
به گفته فرهادی، سامانه سکوی امید باید ارتباطاتش را با همه دستگاهها برای کنترل سفرهای درون شهری برقرار کند و تمامی رانندگان موظف هستند کارت واکسن خود را در معرض دید مسافران قرار دهند.
وی افزود: تاکسیها و خودروهای اینترنتی جزو پرخطرترین نقاط انتقال ویروس کرونا هستند و کنترل مسافر در تاکسیهای گردشی سخت است، اما کنترل واکسیناسیون رانندگان آسانتر است.
فرهادی تاکید کرد: تهویه ناوگان حمل و نقل عمومی باید به درستی انجام شود، زیرا مشکل تهویه دارند به همین دلیل مسافر نباید بیش از 80 درصد ظرفیت خودرو پر شود، اما این موضوع در ناوگان حمل و نقل درون شهری اجرا نمیشود.
وی اظهار داشت: حدود 170 شیوه نامه بهداشتی از زمان شیوع همه گیری کرونا در جهان برای کشور طراحی و اجرایی کردیم و باید این شیوه نامهها به روز رسانی شوند.
فرهادی تصریح کرد: فاز چهارم طرح محدودیت هوشمند کرونایی مربوط به مسافرتها و مراکز آموزشی بوده که اجرایی میشود و در این فاز واکسینه شدن افراد و رعایت دستورالعملها مورد توجه قرار میگیرد.
طرح محدودیت هوشمند زندکی را مختل نمیکند معاون فنی سلامت و محیط کار وزارت بهداشت گفت: طرح محدودیت هوشمند کرونایی زندگی را مختل نمیکند و تاکید زیادی بر واکسیناسیون و رعایت شیوه نامههای بهداشتی دارد.
وی افزود: تاکنون چند پروتکل از سوی معاونت فنی و سلامت کار به کمیته امنیتی و اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا در وزارت کشور اعلام شده و در اختیار دستگاههای ناظر و مجری قرار گرفته که به زودی در اختیار عموم مردم هم قرار میگیرد و شامل سینما، تئاتر، باشگاهها، استخرها و... هستند.
فرهادی در پاسخ به وضعیت اجرای قرنطینه هوشمند و عدم اجرای محدودیت با کارت واکسن اظهار داشت: همه دستگاههای اجرایی و حتی بخش خصوصی مسوول اجرای طرح مدیریت هوشمند کرونایی هستند و تنها کار وزارت بهداشت نیست و در زمینه الزامات مربوط به واکسیناسیون، اینطور نیست که با زدن یک کلید بگوییم واکسن مردم کنترل میشود، از دو هفته قبل اعلام کردیم که لینکها و ارتباطات سامانه سکوی امید طرح مدیریت هوشمند باید با تمام دستگاهها برقرار باشند.
به گفته فرهادی، در جلسهای با معاونت سینمایی وزارت ارشاد داشتیم، قرار شد پیمانکار سامانه متمرکز معاونت سینمایی به سامانه امید برقرار شود و در زمانی که فرد میخواهد بلیت بگیرد باید کد ملی یا کد رهگیری واکسن را در سامانه بارگذاری کند. با ارتباطی که با وزارت بهداشت برقرار شده، استعلام را میگیرد و اگر فرد واکسن زده زده باشد میتواند از خدمات امور سینمایی استفاده کند.