آغازی بر جوانگرایی در مدیریت ورزش
تهران - ایرنا - پایبندی وزارت ورزش و جوانان به قانون منع به کارگیری بازنشستگان در این حوزه موجب شد تا پای قهرمانان ورزشی و مدیران جوان به کرسیهای تصمیمگیری باز شود.
قانون منع بهکارگیری بازنشستگان، شهریور سال 1397 به صورت رسمی از سوی دولت ابلاغ شد و تمام دستگاههای دولتی موظف به اجرای آن در کشور شدند. قانونی که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و شورای نگهبان قانون اساسی نیز آن را تایید کرد. مقام معظم رهبری نیز در تایید این قانون فرمودند: این قانون بازنشستگان، یک قانون بسیار خوبی است. این از آن قوانینی است که ما به آن احتیاج داشتیم، جایش هم خالی بود.
با ابلاغ قانون منع بهکارگیری بازنشستگان در ارگانهای دولتی، وزارت ورزش و جوانان نیز مانند سایر دستگاهها اقدام با جوانگرایی کرد. نخستین گام وزارتخانه در این زمینه مربوط به بازنشسته شدن برخی از روسای فدراسیونها بود. در این راستا وزارت ورزش در نامهای به «ناصر پورعلیفرد» رییس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام، «محمود صیدانلو» رییس فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی و «غلامرضا جعفری» رییس فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی برای این فدراسیونها سرپرست تعیین کرد.
البته وزارتخانه در راستای پایبندی به قانون تنها به کنار گذاشتن بازنشستگان اقدام نکرد، بلکه در تعیین معاونتهای زیرمجموعه خود انتصاباتی انجام داد که بهعنوان ذخیره مدیریتی در آینده به شمار میروند. در این وزارتخانه نفراتی مانند «مهدی علینژاد» و «حسن رنگرز» صاحب پست و عنوان شدند که بیگمان میتوانند بیش از یک دهه در کرسی تصمیمگیری به ورزش ایران خدمت کنند.
این اقدام در فدراسیونها نیز مصداق دارد. فدراسیون کشتی بهعنوان فدراسیون پرافتخار ایران در المپیک در سال 1398 به یکی از قهرمانان کشتی ایران و جهان رسید. «علیرضا دبیر» با تایید وزارت ورزش و جوانان در مجمع انتخاباتی این فدراسیون برنامه خود را ارائه کرد و در نهایت توانست رای اعتماد این مجمع را از آن خود کند. همچنین دبیر در راستای سیاستهای جوانگرایی موردنظر وزارتخانه «حمید سوریان» را به عنوان نایب رییس فدراسیون انتخاب کرد.
همچنین فدراسیون قایقرانی در انتخابات سال 1397 ملزم به رعایت قانون منبع به کارگیری بازنشستگان شد و «علیرضا سهرابیان» از مدیران جوان به ریاست این فدراسیون رسید. فدراسیون جودو هم به «آرش میراسماعیلی» یکی از قهرمانان این رشته رسید.
«محسن رضوانی» نیز به ریاست فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو رسید. رضوانی در سیام دی ماه به عنوان عضو جدید هیات اجرایی کمیته با رای اعضای مجمع انتخاب شد.
«علیرضا پاکدل» و «حسین سوری» از دیگر جوانانی بودند که توانستند به ریاست فدراسیون هندبال و بوکس برسند.
این اقدام وزارتخانه به اداره کلهای ورزش و جوانان نیز سرایت کرد و برای نخستین بار یک زن بهعنوان مدیر اداره کل ورزش و جوانان کشور انتخاب شد. «مریم بخشی» هماکنون مدیر کل ورزش جوانان استان گیلان است. همچنین وزارتخانه «سجاد انوشیروانی» نایبقهرمان المپیک 2012 لندن را بهعنوان مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل انتخاب کرد.
استفاده از دانش قهرمانان ورزشی و تحصیلکرده در وزارت ورزش از دیگر اقدامات این وزارتخانه پس از اعمال قانون منع بهکارگیری بازنشستگان بود. «بهداد سلیمی» قهرمان وزنهبرداری جهان و المپیک بهعنوان مشاور رییس کمیته ملی المپیک در امور المپینها و قهرمانان منصوب شد و «پیمان فخری» بهعنوان رییس مرکز نظارت بر گروههای ملی انتخاب شد.
همچنین وزارت ورزش با همکاری کمیته ملی المپیک در حال تدوین دستورالعملی است که تمامی قهرمانان جهان و المپیک را برای استفاده از دانش آنان در بخش ورزش استخدام کند این قانون اگر اجرایی شود بدون شک میتواند یکی از مهمترین دغدغههای ورزشکاران را رفع کند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*