آمار نگران کننده از رشد بیش از 40درصدی خودکشی در ایران
آمار خودکشی، از جمله آمارهایی است که به سختی اعلام میشود و چند سالی است که اعلام آن از سوی پزشکی قانونی به دلیل فراگیری یأس و ناامیدی در میان جامعه، کنسل شده است.
هشدار: قبل از اینکه این خبر را بخوانید به این نکته توجه کنید: اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به خودکشی فکر میکنید؛ با شماره تلفن های اورژانس اجتماعی در ایران 123 و در آمریکا و کانادا 911 تماس بگیرید. همچنین شماره 1480 سامانه صدای مشاور و شماره 1570 که خط ملی خدمات حمایتی مشورتی و مددکاری اجتماعی است / عرشه آنلاین
آمار خودکشی، از جمله آمارهایی است که به سختی اعلام میشود و چند سالی است که اعلام آن از سوی پزشکی قانونی به دلیل فراگیری یأس و ناامیدی در میان جامعه، کنسل شده است. آمارهای منتشر شده ازسوی نیروی انتظامی که گمان میرود عددهایی کمتر از آنچه در پزشکی قانونی وجود دارد، باشند اعلام میکند برپایه آمارهای روزانه بیش از 13 نفر در ایران خودکشی میکنند. بیشتر خودکشیها در میان افراد 15 تا 35 ساله روی میدهد. طبق اعلام وزارت بهداشت، در سال 1397، 100 هزار نفر خودکشی کردند.
افزایش چشمگیر میزان خودکشی در کشور
به طور متوسط از هر 100 هزار ایرانی، 125 نفر اقدام به خودکشی میکنند که از این تعداد 6 نفر جان خود را از دست میدهند. آمارهای رسمی در ایران نشان میدهد میزان خودکشی در ایران طی یک دهه گذشته، بیش از 40درصد رشد کرده و از حدود 3،500 مورد در سال، به بیش از 5 هزار مورد افزایش یافته است.
تازهترین گزارش «شاخصهای عدالت اجتماعی» در سال 1400 نشان میدهد که ظرف 10 سال بیش از 40 هزار مرگ ناشی از خودکشی توسط نیروی انتظامی ثبت و ضبط شده است. این رقم بیش از دو برابر کل آمار قتل در دهه 1390 است که کمتر از 20 هزار نفر گزارش شده است. افزایش خودکشی در ایران در شرایطی است که مردم در دهه 1390 در معرض شدیدترین بحرانهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی قرار داشتهاند.
در آمارهای نیروی انتظامی تعداد قابل توجهی مرگ، تحت عنوان «سایر موارد مرگهای مشکوک» وجود دارد که دقیقا مشخص نیست به چه مواردی اطلاق میشود. آمار این مرگهای مشکوک در دهه 1390، حدود 6 برابر آمار کل خودکشی و 12 برابر آمار قتل است. طبق آمار نیروی انتظامی در فاصله سالهای 1395 تا 1399، هر سال به طور متوسط 4،183 نفر در ایران به دلیل خودکشی جانشان را از دست دادهاند. با این حساب نرخ مرگ و میر ناشی از خودکشی 5/1 مورد به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت است. اما این آمار به طور یکسان توزیع نشده است. بررسی و تحلیل دادههای منطقهای نشان میدهد نرخ خودکشی در استانهای غربی کشور اختلاف بیشتری با مناطق مرکزی، شمال و جنوب و شرق ایران دارد. به طور مشخص نرخ خودکشی در استانهای کرمانشاه (11/8 به ازای 100 هزار نفر)، ایلام (11/5 به ازای 100 هزار نفر) و کهگیلویه و بویراحمد (10/5 به ازای 100 هزار نفر) است که بیش از دو برابر متوسط کشوری محاسبه میشود. پس از آن استانهای لرستان، همدان و چهارمحال و بختیاری بالاترین آمار خودکشی به نسبت جمعیت را دارند.
هم اکنون دیگران می خوانند-
تهدید جدی زلزله در تهران | گسلهای مشا و شمال تهران فعالتر شدند؟
-
قتل هولناک پیرمرد ثروتمند ؛ رد پای یک زن جوان در قتل اردشیر
-
استفاده از گلاب به جای عطر به منظور دور کردن اجنه و جذب ملائک
-
جمشید بسم الله به سرطان مبتلا شد / روایت خواندنی یک فروشنده خیابانی دلار
-
(16+) جنجال آهنگ اروتیک زیر سن قانونی هم دافی! | «دافی سورپرایز»، از کجا آمد وچه می کند؟
-
روایت متفاوت از درگیری بر سرحجاب در نارنجستان شیراز
-
مردم برای دفاع از خود دنبال اسلحه هستند / خبر مهم ارگان نزدیک به سپاه