ابرقدرتی که توان حل مشکلات خودش را هم ندارد
جریانات غربگرا در ایران و در سطح منطقه و خصوصاً کشورهای غربی و کسانی که دل در گرو حمایت آمریکا دارند بدانند که آمریکا توان حل مشکلات خودشان را ندارد چه رسد به اینکه که بتواند از کشورهای دیگر حمایت کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ آمریکای جنایتکار به شدت در حال افول است، هیمنه بلوک غرب شکسته شده غربگرایان بدانند که آمریکا و غرب به شدت در حال افول است، نشانه های ضعف آن در سه حوزه قدرت نظامی، اقتصادی و قدرت نرم کاملاً مشهود است.
در حوزه نظامی در روزگاری آمریکا و متحدانش هر وقت اراده می کردند و هر کشوری حمله ور می شدند اما در دهه اخیر حتی توان دفاع از خود و متحدان خود را هم ندارند.
آمریکا در عراق و افغانستان هفت هزار میلیارد دلار هزینه کرد ولی به قول ترامپ «وقتی در عراق سفر می کردم باید روپوش پنجره هواپیما را میکشیدم که مبادا شناسایی شوم چون در آنجا جایی نداشتم» و شما دیدید که مجبور شد با خفت تمام از افغانستان خارج شود و در عراق هم روزانه کاروان لجستیکی و نظامی آنها مورد هدف حملات محور مقاومت قرار میگیرد.
در طول 60 سال اخیر کسی توان حمله به آمریکا را نداشت ولی ایران پهپاد 220 میلیون دلاری آمریکا را در آبهای نیلگون خلیج فارس هدف قرار میدهد و یا در سیلی که در عین الاسد به آنها زده شد توان پاسخگویی به ایران قدرتمند را نداشتند که نشان از افول قدرت نظامی آنها دارد.
در حوزه اقتصاد نیز با روی کار آمدن اقتصادهای نوظهور و یا ظهور چین، هژمونی اقتصادی آمریکا به چالش کشیده شده است و تا سال 2021 تراز تجاری آمریکا نسبت به چین منفی است یعنی نسبت واردات آمریکا از چین نسبت به صادرات بیشتر است و 370 میلیارد دلار است.
در حال حاضر شاخص برابری قدرت خرید که یک شاخص معتبر در اندازه گیری قدرت اقتصادی است چین با 27 تریلیون دلار در رتبه اول دنیا و آمریکا با 20 تریلیون دلار فاصله معنی داری با اقتصاد چین دارد، از طرفی مبادله های تجاری دو جانبه میان چین و روسیه با پول ملی و همچنین فروش انرژی روسیه به اتحادیه اروپا با پول ملی روسیه ضربات دیگری است که بر پیکره اقتصاد آمریکا دلار وارد شده است.
در حوزه قدرت نرم نیز آمریکا توان همگرایی و همافزایی در خصوص اتفاقات جهانی ندارد که خیلی از کشورها حتی متحدان خودش نیز در برخی مقاطع همراه نیستند که و در جامعه آمریکا هم دو قطبی شدید در حال تشدید است به طوری که محبوبیت رئیسجمهور آمریکا به شدت پایین آمده به احتمال اینکه در دوره بعدی انتخاب نشود دور از ذهن نیست.
خروج آمریکا از پیمان های بین المللی مثل معاهده برجام، پاریس و غیره نیز از نشانه های دیگر افول هیمنه غرب است.
در حوزه سیاست خارجی نیز در دهه های اخیر موفق نبوده و شاهد بودیم که در عراق، سوریه و افغانستان مجبور به عقب نشینی شده و شکست را پذیرفت و در حمایت از همپیمانان خود خصوصاً در حمایت از اکراین نیز به همراه غرب و کشورهای عضو ناتو موفق شدند و عقب نشستند.
لذا می بایست جریانات غربگرا در ایران و در سطح منطقه و خصوصاً کشورهای غربی و کسانی که دل در گرو حمایت آمریکا دارند به این موضوع توجه کنند که آمریکا توان حل مشکلات خودشان را ندارد چه رسد به اینکه که بتواند از کشورهای دیگر حمایت کند.
حمید کمالی؛ پژوهشگر مسائل سیاسی استان هرمزگان
انتهای پیام /