جمعه 5 بهمن 1403

اجازه ورود خودرو‌های آمریکایی به ایران برای چه کسانی صادر شد؟ + بخشنامه

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
اجازه ورود خودرو‌های آمریکایی به ایران برای چه کسانی صادر شد؟ + بخشنامه

محدودیت کشورهای مبدا برای ورود خودرو برداشته شده و حالا باید منتظر ورود موقت خودروهای مختلف از جمله خودروهای آمریکایی به جاده های ایران باشیم

اجازه ورود خودروهای خارجی از همه کشورها به ایران برای چهار گروه متقاضی و یک شرط دلاری برای سرمایه گذاری و محدودیت حداکثر پنج ساله؛ این خلاصه بخشنامه مهم گمرک با محوریت حمایت از گردشگران و سرمایه گذاران خارجی است.

یک هفته پیش، گمرک کشورمان با صدور بخشنامه‌ای به مدیران کل گمرکات اجرایی کشور با موضوع «دستورالعمل ورود موقت خودروی سواری» اعلام کرد تا اطلاع ثانوی در راستای تکریم هموطنان مقیم خارج از کشور، حمایت از صنعت گردشگری، تمرکز زدایی، تسهیل در تشریفات گمرک و صرفه جوی در وقت خدمت گیرندگان گمرک ایران، اختیارات صدور مجوز تردد و یا تمدید مهلت تردد خودرو‌های ورود موقت با رعایت کامل مفاد و مندرجات مواد قانون امور گمرکی و آیین نامه اجرایی قانون، مراتب به شرح ذیل جهت اقدام به ادارات کل گمرک کشور ابلاغ می‌گردد. شایان ذکر است مهلت‌های قانونی اعطا شده غیرقابل تمدید خواهد بود.

در ادامه این بخشنامه، جدولی شامل چهار ردیف مربوط به متقاضیان این دستورالعمل آمده است که نشان می‌دهد در گروه اول، ایرانیان مقیم خارج از کشور حضور دارند که می‌توانند از تمامی کشور‌های مبدا خودرو‌های مورد نظر را با شرط حداکثر تردد پنج ماهه به کشور وارد کنند.

در گروه دوم نیز مسافران غیرمقیم ایران هستند که این گروه نیز همچون ایرانیان مقیم خارج از کشور، می‌توانند حداکثر تا پنج ماه، خودروی مورد نظر را از تمام کشور‌های مبدا راهی جاده‌های ایران کنند.

(پیش از این مدت زمان یاد شده فقط دو ماه بود و در صورت امکان و موافقت گمرک سه ماه دیگر نیز تمدید می‌شد، اما با تعیین سقف زمان قانونی تعیین شده از ابتدا ضمن از بین رفتن حاشیه فساد احتمالی، هم اکنون متقاضیان در بدو ورود به کشور می‌توانند از تسهیلات پنج ماهه ورود موقت خودرو به کشور استفاده نمایند. همچنین با ابلاغ این بخشنامه محدودیت کشور‌ها نیز که قبلاً شامل کشور‌های خاصی می‌شد، برداشته شده است.)

اما در گروه سوم؛ متقاضیان با عنوان سرمایه گذاران خارجی دیده می‌شوند که این افراد بر خلاف دو گروه قبلی می‌توانند سقف پنج سال، خودروی سواری مورد نظرشان را از تمام کشور‌های مبدا به داخل کشورمان بیاورند و در نهایت گروه چهارم از متقاضیان واردات خودروی سواری به کشور آن هم به صورت موقت، ساکنان مناطق آزاد هستند. این افراد حداکثر یک ماه اجازه تردد در داخل کشور را دارند.

شرط مهم چیست؟

گمرک در بخشنامه خود تاکید کرد: بر اساس تبصره 3 ماده 142 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی، گمرک می‌تواند برای آن دسته از سرمایه گذاران خارجی که مجوز موضوع ماده 6 قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی مصوب 1380 را دریافت نموده اند، پس از شروع عملیات اجرایی طرح و ورود تمام یا بخشی از سرمایه خارجی به کشور با تایید سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، به ازای هر 300 هزار دلار سرمایه گذاری خارجی یا معادل آن به ارز‌های دیگر که جذب و وارد شده باشد، یک دستگاه و حداکثر تا سقف سه دستگاه خودروی سواری نو مورد نیاز را بدون ارائه جواز عبور و صرفا پس از تشریفات گمرکی و اخذ تضامین لازم در اجرای بند (ح) ماده 1 قانون امور گمرکی به مدت یک سال و قابل تمدید (با تایید سازمان مذکور) تا پنج سال و با رعیات استاندارد‌های مربوط، ورود موقت نماید.

همچنین تاکید شده است که ایرانیان مقیم خارج از کشور قبل از ورود به ایران، دست کم سه ماه پی در پی در خارج از کشور اقامت داشته باشند. میزان تضمین نیز یک برابر ارزش گمرکی به علاوه جمع وجوه متعلقه است.

همچنین گفته شده است: در اجرای تصویب نامه مورخ 24 اسفندماه 1393 هیات وزیران، تردد خودرو‌های با حجم بیش از 2500 سی سی (ساخت آمریکا یا سایر کشورها) از مناطق آزاد و ویژه به خارج از این مناطق ممنوع می‌باشد.

بر اساس این گزارش؛ همان طور که در بخشنامه مذکور اشاره شده است، محدودیت کشورهای مبدا برای ورود خودرو برداشته شده و حالا باید منتظر ورود موقت خودروهای مختلف از جمله خودروهای آمریکایی باشیم؛ اتفاقی که در این سال ها با محدودیت مواجه بود، به گونه ای که تیرماه 1395 اکبر ترکان، مشاور وقت رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ابلاغیه ای به مدیران عامل سازمان های مناطق آزاد در ایران، ممنوعیت واردات خودروهای آمریکایی را اعلام کرده بود و طی این سال ها نیز این ممنوعیت تداوم داشت.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

اجازه ورود خودرو‌های آمریکایی به ایران برای چه کسانی صادر شد؟ + بخشنامه 2
اجازه ورود خودرو‌های آمریکایی به ایران برای چه کسانی صادر شد؟ + بخشنامه 3
اجازه ورود خودرو‌های آمریکایی به ایران برای چه کسانی صادر شد؟ + بخشنامه 4