ادامه تقلای "هوک" برای جلب حمایت کشورهای منطقه از تحریم تسلیحاتی ایران
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که به تازگی به منطقه سفر کرده است در گفتوگویی مواضع ضدایرانی دولت کشورش را به ویژه پیرامون تمدید تحریم تسلیحاتی ایران مطرح کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه نشنال، برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفتوگو با این روزنامه گفت که تحریم تسلیحاتی ایران که به مدت 13 سال پابرجا بوده،«توان ایران را برای نقل و انتقال آزادانه تسلیحات محدود کرده است».
هوک با ادعای این که ایران در مدت برقرار بودن این تحریم برای آنچه حلقههای نیابتی ایران در منطقه خواند، تسلیحات فراهم کرده است، مطرح کرد: با برداشته شدن این تحریم ایران قادر خواهد بود «در روز روشن» این کار را انجام دهد.
او این گفتوگو را در اولین مقصد سفرش یعنی امارات متحده عربی در جریان سفری منطقهای با تمرکز بر پرونده ایران انجام داده است.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با توجه به پیشنویس قطعنامهای که دولت این کشور برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده است، گفت: حمایت از این قطعنامه نباید انتخاب سختی باشد.
هوک در ادامه اظهار کرد: هیچ کسی در جهان فکر نمیکند منطقه به سلاح بیشتر ایرانی نیاز دارد. بسیار مهم است که منطقه یکصدا از شورای امنیت سازمان ملل بخواهد که تحریم تسلیحاتی را تمدید کند. این کار درست و ضروری است که باید انجام شود.
هم روسیه و هم چین با تمدید این تحریم مخالفت کردهاند اما هوک گفت که اگر این کشورها منافعی در یک خاورمیانه "آرامتر و باثباتتر" دارند نباید اجازه دهند که این تاریخ این تحریم به پایان برسد.
او در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به اقدام تروریستی دونالد ترامپ رئیس جمهورآمریکا در به شهادت رساندن سردار شهید قاسم سلیمانی در بغداد، مطرح کرد: ایرانیها اکنون میدانند که خطرات افزایش تنش با رئیس جمهور ترامپ چیست. او بارها برای حفاظت از جان و منافع آمریکاییها اقدام متقابل انجام داده است. او به تعدادی از پایگاههای کتائب حزبالله در عراق و سوریه حمله کرده و همچنین قاسم سلیمانی را که برای حملاتی بیشتر به نظامیان، دیپلماتها و اماکن آمریکایی برنامهریزی میکرد، از میدان مبارزه حذف کرد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران همچنین مدعی شد: «فشار اقتصادی و انزوای دیپلماتیک ایران کارآمد بوده است. این تنها زبانی است که این حکومت متوجه میشود. ما در سطح منطقه دیدهایم که ایران نسبت به زمانی که ما روی کار آمدیم در زمینه حزبالله لبنان، گروههای شبه نظامی شیعه در عراق یا سوریه و حوثیها در یمن آزادی عمل کمتری دارد.
انتهای پیام