از «افت قیمت گوشت» تا «طلای جهانی در قیمت تاریخی»
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی ششمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی ششمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
6 مرداد 1288، به مناسبت جلوس احمدشاه قیمت گوشت تنزل کرد و از چارکی 22 شاهی به 18 شاهی تنزل یافت.
6 مرداد 1292، روز آغاز جنگ جهانی اول بود. امپراتوری اتریش به صربستان اعلان جنگ داد و به این ترتیب جنگ جهانی اول آغاز شد زیرا که روسیه به کمک کشور هم نژادش صربستان شتافت و آلمان نیز برای دفاع از هم نژادان اتریشی خود در برابر روسیه وارد جنگ شد.
6 مرداد 1300، تلاش دولت قوام السلطنه برای دریافت وام و حمایت های مالی آمریکا خشم دولتمردان انگلستان را برانگیخت. مسئول امور ایران در وزارت خارجه انگلیس از وزیر متبوع خود خواست طی تماس با آمریکایی ها مانع اعطای این کمک ها شوند.
6 مرداد 1322، تحصیل و آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان در مدارس کشور، اجباری، مجانی و عمومی شناخته شد. همچنین در این روز، بودجه کل کشور با درآمد یک میلیارد و هشت صد و نود میلیون ریال و هزینه سه میلیارد و دویست و نود و هفت میلیون ریال تقدیم مجلس شد.
6 مرداد 1335، وزارت بازرگانی با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که آلمانی ها قصد دارند یک نمایشگاه عظیم از صنایع خود در ایران برپا کنند. در خبر اقتصادی دیگر این روز، کارشناسان اقتصادی یک نشریه انگلیسی به نام «مورنینگ - ادور - تایزر» چاپ لندن اعلام کردند بنادر ایران نیازمند احداث و ایجاد اسکله های بی شمار است.
6 مرداد 1340، دولت آمریکا تقاضای ایران مبنی بر دریافت 732 میلیون دلار وام را رد کرد.
6 مرداد 1347، ایران از آلمان شش فروند کشتی بزرگ تجارتی خرید.
6 مرداد 1356، یک هیات بازرگانی از ایران برای امضای موافقتنامه حمل و نقل بین المللی و ترانزیت کالا به انگلستان رفت. همچنین در این روز، وزارت بازرگانی اعلام کرد: خرید گندم از کشاورزان 50 درصد افزایش یافت و میزان خرید گندم تا پایان تیرماه سیصد هزار تن بوده است.
6 مرداد 1354، دولت اعلام کرد: در سال جاری سه میلیون تن سیمان خواهد خرید. کشورهای فروشنده سیمان عبارتند از: کشورهای کره جنوبی، آفریقای جنوبی، هندوستان، شوروی، اسپانیا و لهستان.
6 مرداد 1359، یکی از مسئولان سپاه پاسداران شهرستان ایلام گفت عراق روزانه یک میلیون بشکه نفت از چاه های نفتی متعلق به ایران در نوار مرزی ایلام استخراج میکند.
6 مرداد 1362، جزئیات طرح قانونی تأسیس «سازمان حسابرسی» در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
6 مرداد 1392، مصوبه ای از هیات دولت ابلاغ شد که به موجب آن، خرید و فروش این واحدها از امروز رسما آزاد است و دیگر منع قانونی برای نقل و انتقال یا معامله مسکن مهر وجود ندارد و همچنین وام بانکی برای برخی از واحدهای در آستانه تحویل به 30 میلیون تومان افزایش یافت.
6 مرداد 1394، با هدف جذب سرمایهگذاری خارجی مجوز فعالیت بانک های خارجی در مناطق آزاد صادر شد.
6 مرداد 1397، بانک مرکزی سکاندار خود را رسما تعویض کرد و حکم ریاست جدید توسط اسحاق جهانگیری به عبدالناصر همتی اهدا شد. رئیس جدید، مواضع خود را در مورد سیاستهای پولی و ارزی اعلام کرد. امیدبخشترین سخن رئیس جدید بانک مرکزی، وعده حذف رانت ارزی بود که آن را از مهمترین برنامههای پیشرو خطاب کرد.
6 مرداد 1398، فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد توضیحاتی پیرامون اختصاص ارز دولتی ارائه کرد و از اختصاص 18 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی برای واردات کالاهای اساسی به کشور خبر داد.
6 مرداد 1399، ارزش اونس طلا در بازارهای جهانی پس از 7 هفته صعود متوالی، نهایتا توانست از سقف قیمتی تاریخی خود عبور کند. در ساعاتی از معاملات، قیمت این پناهگاه امن تا 1945 دلار بالا رفت تا با قدرت، مرز 1920 دلاری را بشکند. این سطح بالاترین قیمت تاریخی طلا بود.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد و سایت روزنامک