شنبه 3 آذر 1403

از «امضای قرارداد تجاری بین ایران و دولت شوروی» تا «پایان شایعات افزایش نرخ سود بانکی»

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهارمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهارمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

4 آبان 1310، قرارداد مودت و تجارت بین ایران و دولت شوروی در وزارت امور خارجه ایران به امضای نمایندگان طرفین رسید.

4 آبان 1317، کارخانه قند شازند آغاز به کار کرد.

4 آبان 1323، قرارداد تبدیل لیره به دلار بین ایران و انگلیس به امضا رسید.

4 آبان 1338، دکتر اقبال نخست وزیر با معرفی جمشید آموزگار به سمت وزیر کشاورزی و حسنعلی منصور به سمت وزیر کار، کابینه خود را ترمیم کرد.

4 آبان 1340، دولت اعلام کرد در اثر جلوگیری از سفرهای تفننی به خارج از کشور تاکنون معادل 730 میلیون تومان ارز صرفه جویی شده است.

4 آبان 1345، ساختمان جدید ایستگاه راه آهن مشهد گشایش یافت.

4 آبان 1354، دکتر محمد یگانه رییس بانک مرکزی به سمت وزیر مشاور تعیین شد و حسنعلی مهران به جای وی به ریاست بانک مرکزی ایران معرفی شد.

4 آبان 1356، وزیر خزانه دارای امریکا که برای دیدار با شاه به تهران آمده بود، اعلام کرد خرید‌های ایران از امریکا از 40 میلیارد دلار تجاوز می کند.

4 آبان 1366، رونالد ریگان طی دستورالعملی واردات هرگونه کالا از ایران را ممنوع و مقررات شدیدی بر صادرات آمریکا به مقصد ایران وضع کرد.

4 آبان 1373، بیل کلینتون رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد ما از تمام دوستانمان در جهان می خواهیم که از داشتن مناسبات اقتصادی با ایران اجتناب کنند و مانند آمریکا ایران را تحت فشار و تحریم قرار دهند.

4 آبان 1389، عملیات سوخت گذاری نیروگاه اتمی 1000 مگاواتی بوشهر با انتقال سوخت نیروگاه به داخل قلب رآکتور آغاز شد. رییس سازمان انرژی نیز اعلام کرد: آخر بهمن 89 برق هسته‌ای داریم.

4 آبان 1391، دادگاهی در ایتالیا سیلویو برلوسکونی، نخست‌وزیر سابق ایتالیا را به دلیل فرار مالیاتی به چهار سال زندان محکوم کرد.

4 آبان 1394، ئیس‌کل بانک مرکزی از اتصال شبکه بانکی ایران به دو کانال مالی جهان بلافاصله پس از عملی شدن برجام خبر داد. اقدام نخست، اتصال مجدد شبکه بانکی به جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی «سوئیفت» است. گام دوم در پسا تحریم را اتصال شبکه ملی پرداخت به شبکه های خرد و کلان بین المللی از جمله «سوئیچ پرداخت کارتی کشورهای همسایه» و «شبکه های معتبر پرداخت کارتی در دنیا» معرفی کرد.

4 آبان 1395، تحریم بانک صادرات از سوی اتحادیه اروپا لغو شد.

4 آبان 1396، تازه‌ترین گزارش سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) درباره روندهای سفر در قاره کهن نشان می‌دهد ایران پررشدترین کشور آسیا و اقیانوسیه در فرستادن گردشگران خروجی است. ایران با فرستادن سالانه 9 میلیون گردشگر به خارج از کشور، تقریبا معادل دو برابر گردشگران ورودی به کشور، توریست به خارج اعزام کرده است.

4 آبان 1398، محمد کشتی آرای نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر گفت: کاهش تقاضا، عرضه مناسب و کاهش نرخ ارز باعث از بین رفتن حباب سکه شده است. این موضوع باعث شده است در حالیکه در ابتدای هفته قیمت سکه سه میلیون و 975 هزار تومان بود در پایان هفته به سه میلیون و 880 هزار تومان کاهش یابد.

4 آبان 1399، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه تمام تلاش بانک مرکزی معطوف به کنترل تورم است، گفت: با توجه به وجود شوک منفی عرضه، ناترازی بانک‌ها و نیاز مالی دولت؛ امروز افزایش نرخ سود بانکی سیاستی نیست که توفیق قطعی داشته باشد و بر همین اساس بدنبال روش‌های دیگری برای کاهش فشار تورمی در بازارها هستیم.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد