دوشنبه 1 بهمن 1403

از «تشکیل 4200 پرونده تخلف ارزی» تا «ناکامی بیتکوین در فتح مجدد قله 40 هزار دلاری»

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

وضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هفتمین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هفتمین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

27 دی 1296، مستوفی الممالک وزیران خود را به این شرح معرفی کرد: مستوفی الممالک، رییس الوزرا و وزیر داخله، موئتمن الملک وزیر علوم و اوقاف، مشیرالدوله وزیر جنگ، مخبرالسلطنه وزیر عدلیه، مخبرالملک وزیر مالیه، مشاورالممالک وزیر امورخارجه، جعفرقلی سردار اسعد، وزیر پست و تلگراف، میرزا حسن خان معین الوزرا، وزیر فوائد عامه.

27 دی 1315، علی‌اکبر داور وزیر مالیه دو لایحه در خصوص واگذاری امتیاز استخراج نفت در شرق و شمال شرق کشور و همچنین واگذاری امتیاز احداث لوله نفت به شرکت نفت امریکا را به مجلس شورای ملی برد.

27 دی 1323، دکتر میلسپو، رییس کل دارایی به واسطه اینکه دولت با برکناری آقای ابوالحسن ابتهاج از ریاست بانک ملی موافقت نکرده است، استعفا داد. این استعفا مورد موافقت قرار گرفت و هیاتی مامور تحویل گرفتن کارهای وی شد.

27 دی 1349، کنفرانس نفت تهران پایان یافت و اظهار شد کمپانی های بزرگ نفتی تسلیم شدند.

27 دی 1350، کنفرانس سرمایه‌گذاران آمریکا در تهران پایان یافت. در آخرین جلسه این کنفرانس اعلام شد که موسسات آمریکایی 543 میلیون دلار در ایران سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

27 دی 1359، بهزاد نبوی وزیر مشاور در امور اجرایی دولت، گفت آمریکا متعهد شده است کلیه سپرده های ایران را که بر اساس حکم رئیس جمهور آمریکا در بانک های آمریکایی و شعب اروپایی آنها توقیف شده است، قبل از آزادی گروگان ها به حساب بانک مرکزی کشور ثالث واریز کند.

27 دی 1390، داوود منظور معاون برنامه ریزی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور گفت: صندوق ضمانت سپرده ها برای اولین بار در کشور تشکیل می شود.

27 دی 1393، سازمان توسعه تجارت ادعای ثبت سفارش خودروهای بالای 2500 سی سی در سال جاری را کذب محض دانست و اعلام کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت با حذف مصوبات دولت پیشین از ابتدای سال جاری، هیچ گونه سفارشی را برای این نوع خودروها ثبت نکرده است.

27 دی 1394، بازگشت ایران به اقتصاد جهانی، بازار سهام کشورهای عربی را لرزاند. شاخص سهام در بورس‌های عربستان، دبی، ابوظبی و... در اولین روز اجرای برجام با سقوط همراه شد.

27 دی 1396، معاون وزیر جهاد کشاورزی با ارسال نامه‌ای به رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران، صادرات دام سبک را به‌صورت مشروط آزاد اعلام کرد. علی‌اکبر مهرفرد، در متن این نامه آورده بود: با توجه به درخواست‌های متعدد بخش‌خصوصی برای حفظ بازار صادراتی دام زنده در کشورهای هدف به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس از یک طرف و ضرورت تنظیم بازار گوشت گوسفندی و کنترل قیمت آن در کشور از طرف دیگر و هماهنگی‌های به عمل آمده با کارگروه تنظیم بازار، بدین وسیله از تاریخ صدور این نامه در ازای واردات هر یک کیلوگرم لاشه گوشت گوسفندی، صادرات یک کیلوگرم دام زنده سبک (گوسفند و بز) با رعایت مقررات و ضوابط قرنطینه دامپزشکی تا اطلاع ثانوی مجاز اعلام می‌شود.

27 دی 1397، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بر اساس آمار، به میزان سه و نیم میلیارد دلار از منابع ارزی کشور که برای واردات اختصاص داده شده بود، کالایی وارد نشده و4 هزار و 200 پرونده تخلف در این زمینه تشکیل شده است.

27 دی 1398، 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد