از «تصویب قانون استخدام مورگان شوستر» تا «ارائه لایحه ساختار بودجه از سوی دولت به مجلس»
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و سومین روز خرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و سومین روز خرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
23 خرداد 1289، قانون استخدام مورگان شوستر به عنوان خزانه دار کل ایران از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
23 خرداد 1301، مجلس شورای ملی به دولت ایران اجازه داد باب مذاکرات را با کمپانی "سن کلراویل" جهت واگذاری امتیاز نفت شما، باز کند.
23 خرداد 1311، در روزنامه اطلاعات این روز آمده است: بلدیه تهران طبق مقررات قانون عوارض و مالیات خانه های مسکونی، وصول مالیات خانه های مسکونی را شروع کرده است.
بودجه تفصیلی اداره کل تجارت که در کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی تصویب شده بود، روز گذشته راپورت آن در کمیسیون بودجه مجلس با حضور یاسایی، رییس کل تجارت مطرح و مورد شور و مذاکره قرار گرفت و قرار شد تا دو روز بعدی ابلاغ شود. به این ترتیب حقوق مستخدمین کنتراتی آن اداره که به واسطه عدم تصویب بودجه از اردیبهشت پرداخت نشده بود، به آنها داده می شود.
23 خرداد 1325، در آستانه اعتصابات سازمان یافته در مراکز نفتی شرکت نفت ایران و انگلیس، دولت بریتانیا تصمیم گرفت یک تیپ از سربازان بریتانیایی را که به نیروی 401 معروف بود به بصره اعزام کند تا آماده مقابله با هر پیش آمدی باشند.
23 خرداد 1330، علی منصور نخست وزیر در این روز از مجلس شورای ملی خواست قرارداد نفتی گس - گلشائیان را در دستور کار قرار دهد. این قرارداد از دوره پانزدهم مجلس معوق مانده بود.
23 خرداد 1357، در این روز کارکنان اداره برق جنوب دست به اعتصاب زدند و در برابر ساختمان اداره برق خرمشهر اجتماع کردند.
23 خرداد 1372، آقای هاشمی رفسنجانی در جریان انتخابات ششمین دوره ریاست جمهوری، برای دومین بار به ریاست جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.
23 خرداد 1394، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اعتراض به عملکرد وزارت نفت طرح استیضاح بیژن زنگنه وزیر نفت را تهیه و تدوین کردند.
23 خرداد 1395، محمد خزاعی رئیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران گفت: بیش از 35 میلیارد دلار توافق با بانک های بزرگ جهان پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) انجام شده است و حتی دستیابی به ارقامی بیش از نیاز کشور دور از دسترس نیست اما زمانبر است.
23 خرداد 1397، دستورالعمل حساب جاری با 3 تغییر عمده بهروزرسانی شد. براساس تصمیم شورای پول و اعتبار، از این پس افتتاح حساب جاری برای افراد دارای سابقه چک برگشتی و دارندگان بدهی جاری ممکن شد. علاوهبر این، انعطافی در اعطای دسته چک به برخی مشتریان (عمدتا تولیدکنندگان) که دارای چک برگشتی رفع سوءاثر نشده هستند، پیشبینی شده است. در تغییر سوم، به محض صدور گواهینامه عدم پرداخت چک، اطلاعات در سامانه اطلاعاتی بانک مرکزی ثبت خواهد شد؛ درحالیکه در گذشته فرصت 10 روزهای برای انتقال اطلاعات وجود داشت.
23 خرداد 1398، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از ارائه لایحه اصلاح ساختار بودجه از سوی دولت به مجلس تا پیش از پایان تیر ماه خبر داد. پورابراهیمی با اشاره به دستور مقام معظم رهبری به دستگاه های اجرایی و مجلس مبنی بر اصلاح ساختار بودجه، گفت: رهبر انقلاب در سال گذشته فرصت 4 ماههای به دولت و مجلس برای اصلاح ساختار بودجه کشور داده بودند، بر این اساس، دولت تا پایان تیر ماه فرصت دارد تا پیشنویس، گزارش یا حتی لایحه اصلاح ساختار بودجه کشور را به مجلس تقدیم کند.
منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی