اشتیاق عربستان برای پیوستن به گروه بریکس و سازمان همکاری شانگهای
به گفته سفیر روسیه در عربستان سعودی، این کشور پادشاهی تمایل زیادی برای پیوستن به گروه بریکس و همچنین سازمان همکاری شانگهای دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، به گفته سرگئی کوزلوف، سفیر روسیه در عربستان سعودی، این کشور پادشاهی تمایل زیادی برای پیوستن به گروه بریکس (پنج اقتصاد بزرگ و در حال توسعه جهان) و همچنین سازمان همکاری شانگهای دارد.
پنج کشور عضو بریکس یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در حال حاضر بیش از 40 درصد از جمعیت جهان و حدود یک چهارم تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص می دهند.
سازمان همکاری شانگهای به رهبری چین و روسیه که یک بلوک امنیتی منطقهای محسوب میشود، نیز قدرتهای بزرگی مانند هند را در در خود جای داده است.
رئیس جمهور سابق برزیل ریاست بانک بریکس را بر عهده گرفت طحان نظیف: مراحل قانونی پیوستن ایران به سازمان شانگهای به اتمام رسیدکوزلوف روز یکشنبه در مصاحبه با ریانووستی گفت: در راستای تنوع بخشیدن به سیاست خارجی عربستان سعودی، این کشور پادشاهی تمایل به پیوستن به انجمن های بین المللی مانند سازمان همکاری شانگهای و بریکس دارد.
به گفته این سفیر، امکان عضویت این کشور حاشیه خلیج فارس در سازمان همکاری شانگهای به طور فعال مورد بحث قرار گرفته و ایده پیوستن به بریکس نیز در دست بررسی است.
کوزلوف گفت: به طور کلی، تمایل شرکای عربستانی (ما) برای تبدیل شدن به بخشی یکپارچه از این سازمانهای چندجانبه، در درجه اول سازمان همکاری شانگهای، چشمانداز خوبی به نظر میرسد.
در اوایل سال جاری میلادی، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز گفت که «بیش از دهها» کشور برای ورود به گروه بریکس ابراز علاقه کردهاند.
طبق گزارشها، الجزایر، آرژانتین و ایران نیز خواستار پیوستن به بریکس شدهاند، در حالی که بنگلادش، مصر، امارات متحده عربی و اروگوئه اعضای بانک توسعه جدید آن هستند. به گفته چندین منبع، چین از الحاق بالقوه آرژانتین حمایت میکند.
کشورهایی مانند مصر، مکزیک، نیجریه، پاکستان، سودان، سوریه، ترکیه، امارات متحده عربی، بحرین، بنگلادش، اندونزی، ونزوئلا و زیمبابوه نیز تمایل خود را برای عضویت در بریکس نشان دادهاند.