اعلام موجودیت تشکل زنان انقلاب اسلامی
تشکل زنان انقلاب اسلامی در سه محوریت؛ رسانه، فرهنگ و هنر و عفاف و حجاب در نظر دارد با ایجاد همبستگی و هم افزایی بین همه زنان جهان اسلام و پایبند به انقلاب اسلامی نزدیک شدن به جامعه مهدوی را محقق سازد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، تشکل زنان انقلاب اسلامی به مناسبت روز جمهوری اسلامی در 12 فروردین ماه 1402 با صدور بیانیهای اعلام موجودیت کرد.
در متن این بیانیه آمده است:
انقلاب کبیر اسلامی ایران در 40 سال گذشته با توجه به همه دشمنیها، کینه توزیها و بدخواهیهای مستکبرین و علیرغم تمام تحریمها و فشارهای اقتصادی؛ همواره سربلند در قلههای اقتصادی، علمی و فرهنگی پیشگام بوده و هست.
اکنون در نقطهی عطف انقلاب اسلامی و با توجه به نگاه ویژه جهان به زنان انقلاب اسلامی امروز زمان اتحاد بیش از پیش زنان فعال، خوشفکر، مقاوم و ارزش آفرین جهان اسلام است. چرا که زن به عنوان محور خانواده و نقش اکمل یک خانه که در دامان پاکش نسلی سازنده رشد خواهد کرد؛ به گفته پیامبر اعظم باید در مرکز توجه و حمایت قرار گرفته و توانمندیهایش بروز و ظهور پیدا کرده و رشد کند.
حال تشکل زنان انقلاب اسلامی در سه محوریت؛ رسانه، فرهنگ و هنر و عفاف و حجاب در نظر دارد با ایجاد همبستگی و همافزایی بین تمامی زنان جهان اسلام و پایبند به انقلاب اسلامی، دستگاههای دولتی و حکومت؛ هدفمندی و نزدیک شدن به جامعه مهدوی را محقق ساخته و تحولی در ساختار کاری در محوریتهای اعلام شده صورت دهد، بنابراین کارگروه های: - هیات زنان انقلاب اسلامی - عفاف و حجاب (که در تمامی کارگروهها نقش فعال داشته و از تمامی ظرفیتها استفاده میکند) - علم و فناوری (شرکت دانشبنیان و خلاق) - گرافیک و کارگروه تصویرسازی - رسانه و روابط عمومی (مستند - عکاسی - فیلم داستانی - تولید محتوا و...) - پارچه و لباس - صنایع دستی - اقتصادی - استانها - بینالملل - مقاومت اسلامی بازوهای اجرایی این تشکل میباشند که در این مسیر به شناسایی، توانمندی افزایی و معرفی زنان انقلاب اسلامی کمک خواهند کرد.
اکنون حرمت، در بستر جهاد فی سبیلالله در گرو ایستادگی و همراهی با، ولی فقیه زمان است. امید آن که مردم مسلمان و انقلابی بیش از پیش قدر گوهر انقلاب و اسلام و نظام اسلامی را دانسته و در حفظ و حراست از آن از هیچ کوششی دریغ نورزدند.
بیانیه "تشکل زنان انقلاب اسلامی" خطاب به ملت ایران و جهان اسلام به مثابه شروع فعالیت این تشکل برای هویتسازی زن مسلمان، خودسازی و الگوسازی خواهد بود و نقطه عطفی برای تحقق دغدغههای رهبر معظم انقلاب اسلامی و نگاه ارزشمند به زن، تا ما را به آرمانهای انقلاب اسلامی و جامعهای مهدوی نزدیک کند؛ متن بیانیه بدین شرح میباشد:
بسم الله الرحمن الرحیم
اِنَا أَعطَینَاکَ الکَوثَرَ1
فَصَلِ لِرَبِکَ وَانحَر2
اِنَ شَانِئَکَ هُوَ الأَبتَرُ3
حضرت خدیجه؛ الگوی زن مسلمان حضرت خدیجه؛ امالمؤمنین اول بانوی مسلمان که ایثار و گذشت و فداکاریشان در راه اسلام مثال زدنی میباشد، با توجه به شرایط آن روزگار، که زن را از تمام احتیاجات محروم و دختران را زنده به گور میکردند و با توجه به موقعیت و فعالیت اقتصادیشان میتوان ایشان را از خردمندترین و کارآمدترین زن روزگار خود، نامید. زنی که در زمان دخترکشی اعراب، فعالیت اجتماعی و اقتصادی داشتند و در سالهای بعد لقب سیده النساء القریش را به او میدهند، و همچنین در روزگار تیره و تار جاهلیت به خاطر پروا و معنویت بسیار، پاکروش و پاکمنشی طاهره خوانده شدند. زنی که توانست در زمان خفقان دختران ظهور و بروز کند و جهان عرب را متوجه خود سازد در تمامی ابعاد همسرداری، اقتصادی و اجتماعی الگوی کامل یک زن مسلمان است.
تشکل زنان انقلاب اسلامی؛ حمایت از ارزشها، اصول و مبانی انقلاب اسلامی در حوزه زنان تشکل زنان انقلاب اسلامی با هدف شناسایی و معرفی بانوان توانمند و هدفمند پایبند به انقلاب اسلامی با سه محوریت «رسانه»، «فرهنگ و هنر» و «عفاف و حجاب» در نظر دارد با پر کردن خلأ و گسستهای میان تودههای مردمی و حاکمیت برای رسیدن به اهداف بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه زنان گام برداشته و بانوان صاحب فکر و کنشگر و فعال را به دستگاههای مختلف دولتی، حکومتی معرفی کرده و با فعالسازی این تشکل در جهان اسلام و تمامی زنان فعال انقلاب اسلامی را به حرکتی واحد به سمت جلو در آورده تا در راستای این ارزش آفرینی زنان مسلمان را در سراسر جهان نشان دهیم و قدمی به سوی تحقق جامعه مهدوی برداشته و بسترساز ظهور باشیم.
زن در جامعه اسلامی حافظ عفت اجتماعی در جهانبینی معنوی و عرفانی، زن پرتوی از جمال حق است. همانطور که خداوند خالق است زن نیز نقش خالقیت دارد، زن جلوهای از خالق است در کسوت مخلوق درآمده که خود نیز مرتبتی بینظیر است. زن به عنوان محور خانواده و نقش ارزشمند مادری میتواند در دامان پاک خود فرزندان صالحی تربیت کرده و این چرخه ارزشمند انسانی را بر پایه عفت و حیا گسترش دهد؛ لذا اگر زنان جامعه این نقش ارزشمند خود را در نظر بگیرند و بدانند که در چرخه انسانی دنیا چه جایگاه ارزشمندی دارند میتوانند در رابطه با حضور و نقش خود در جهان نگاهی جهان شمول داشته و پایههای نسلسازی و عفت اجتماعی را به درستی شکل دهد.
تحقق خواستههای امامین انقلاب در مکتب بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی زن به عنوان مهمترین جایگاه بشری لازم است که بها داده شود؛ امام خمینی (ره) به رشد و کمال زن به این دلیل اهمیت میدادند، که زنان را وسیله رشد و تعالی جوامع و ملتها دانسته و یقین داشتند که اگر نقش مهم و خطیر انسانسازی زنان حفظ شود جامعه رشد و توسعه پیدا خواهد کرد.
مقام معظم رهبری نیز زن را از حساسترین، ظریفترین، ماندگارترین و مؤثرترین نقشها در حرکت تاریخ انسان و در سیر بشریت به سوی کمال میدانند.
در مجموع سخنان هر دو بزرگوار، جایگاه ارزشمند زن در جهان اسلام و انقلاب اسلامی باید حفاظت و صیانت شود و تشکل زنان انقلاب اسلامی در راستای این وظیفه خطیر در نظر دارد با حفظ کرامت و جایگاه والای زن، به تحقق اهداف بانوان در راستای ارزش آفرینی و کنشگری و معرفی شان برای پیشبرد اهداف سردمداران نهضت انقلاب قدم برداشته و در این مسیر همافزایی و شبکهسازی گستردهای را در جهان اسلام صورت دهد.
ارزش آفرینی زنان؛ محرومیتزدایی و از بین رفتن فقر در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی زن به عنوان مبدأ زیبایی و زیباییشناسی در جهان، ظاهریترین ارزش را در خود دارد و در بین دیگر افراد جامعه این ارزش و دیگر ارزشهای اخلاقی و اعتقادی را رواج و پرورش میدهد. زنان آفرینندگان ارزشند و با اتکا بر قدرتی که از پروردگار خود در خلق و پرورش در وجود خود به یادگار میبینند، میتوانند والاترین و نابترین ارزشهای مادی و معنوی را در بین آحاد مختلف جامعه رشد دهند و به عرصه وجود بیاورند. فعالیت در همه زمینهها مستلزم حضور فردی است که علاوه بر خلاقیت، به داشتن روحیه و قدرت پروراندن مجهز باشد و چه کسی بهتر و کاملتر از زن برای این کار میتواند باشد؟
از آنجایی که برای رسیدن به هر تکاملی، ابتدا باید وضعیت موجود را دید و برای رسیدن به وضع مطلوب برنامه منسجم و قابل اجرایی را داشت، نگاه به وضع موجود در زمینههای مختلف اعم از اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به مخاطب نشان از وجود فقر و نیاز به محرومیتزدایی از اولین گامها در برنامه تشکل زنان انقلاب اسلامی خواهد بود. محرومیتزدایی در همین زمینهها است که با رساندن جامعه اسلامیمان به شرایط متعادل، زمینه رشد و شکوفایی برای نیل ایران عزیزمان به قلههای سعادت و قدرت و افتخار را فراهم میکند.
عدالت اجتماعی و جایگاه والای زن از نگاه قرآن کریم و پیامبر اعظم نگاه به عدالت اجتماعی در سالهای اخیر با عنوان عدالت جنسیتی در امور زنان جمهوری اسلامی ایران در نهادهای دولتی و خصوصی مورد بررسی و سرلوحه کار بوده است. حال آنکه عدالت جنسیتی که به صورت واقعی و صحیح مستلزم اجرا در قوانین و عرف ساز و کارهای نظام اسلامی است مفهومی متفاوت با چیزی است که در حال اجراست. عدالت اجتماعی لازم الاجرا در جامعه ما مفهومی موازی با تفاوت عدالت و برابری در میان زن و مرد است.
غرب ستمکار در حوزه زنان عبارت «برابری» را برای رسیدن به آزادی به کار میبرد و با این شعار، زنان را به سوی رسیدن به هدفی غیر از واقعیتی که زنان محق آن هستند راهنمایی میکند. حال آنکه دین مبین اسلام و به تبع آن جمهوری اسلامی ایران برای برقراری عدالت بین زن و مرد، نگاهی متمایز از مفهوم برابری دارد و عدالت را فراتر از برابری میداند.
قرآن کریم به عنوان کتاب راهنمای بشریت برای تکتک اعمال و انتخابها و هدفگذاریهای انسان راهنماست. در تقریر زندگی پیامبر اعظم و ائمه اطهار هم نکات مهم راهبردی برای استفاده در سبک زندگی بشر امروز وجود دارد. با بهرهگیری از کتاب خدا و اهل بیت عصمت هم تضمین درست بودن مسیر را از پیامبر مهربانیهایمان گرفتهایم. تشکل زنان انقلاب اسلامی با هدف پیادهسازی عدالت اجتماعی که در نص قرآن کریم و روایات مستند نقل شده از ائمه اطهار به دست ما رسیده است برای رسیدن به جامعهای آرمانی و زمینهساز ظهور آخرین منجی به میدان آمده است.
بیداری اسلامی؛ صبر و ایستادگی زنان انقلاب اسلامی در غزه، یمن، سوریه و... انقلاب اسلامی ایران و نقش پررنگ زنان ایرانی در به ثمر رساندن آن الهامبخش جنبشهای زیادی در سراسر دنیا بود. به ویژه پس از آغاز جنبش بیداری اسلامی در کشورهای عربی شاهد بودیم که چطور زنان در کشورهایی، چون یمن، سوریه و فلسطین با صبر و ایستادگی خود در برابر تحریمهای بینالمللی و جنگ داخلی، نقش بسیار مهمی در دفاع از حقوق و عزت ملی کشورهایشان داشتند. تصویر مادران شهدای فلسطینی در غزه که پس از عمیاتهای موفق فلسطین علیه رژیم صهیونیستی در خیابانها شیرینی پخش میکنند، یکی از این تصاویر نمادین است.
تشکل زنان انقلاب اسلامی، این زنان را به عنوان نمونههایی از مقاومت و استواری در برابر سختیها و دشواریها تحسین میکند و تلاش میکند حمایت و همبستگی با آنها را ترویج کند.
گسترش همکاریها و همافزایی میان زنان ایرانی و این زنان انقلابی در کشورهای دیگر میتواند به توسعه و ترویج گفتمان انقلاب اسلامی که برابر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، پدیدهای زنده و پویاست، کمک کند.
جهاد تبیین، هویتبخشی به جامعه زنان نگارش تبیین هویت زن در عرصه داخلی و بینالملل نه تنها امری تئوری و فرمایشی نیست، بلکه از اجراییترین و پایهایترین بناهای شکلدهی حضور زن در جامعه اسلامی است. به این منظور و برای تحقق آرمانهای انقلاب و با توجه به فرمایشاتی که از امامین انقلاب در دست داریم برای اعتلا و شفافیت هویت زن و جامعه زنان قدم برمیداریم.
زنان به عنوان عضوی از خانواده، برای اعتلای فرهنگ اجتماعی باید مورد توجه باشند. از آنجایی که شخصیت هر فرد را بیشتر در دوران بارداری مادر میتوان شکل داد، توجه به هویت خانواده به عنوان سنگ بنای هویت زن در جامعه اسلامی یک امر اساسی است.
هویت زنان از دوران قبل از بارداری مادر، بارداری و بعد از تولد زمانی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد که زن را نقش تشکیل دهنده نیمی از جامعه و تربیت کننده و پرورشدهنده نیم دیگر آن در نظر بگیریم. در این میان مراحل رشد یک زن را در مراحل مختلف اگر ترسیم کنیم، نقش و اهمیت خانواده در شکل دهی هویت را میتوانیم ببینیم.
از سویی حضور زنان در عرصه تأثیرگذاری اجتماعی چنان غیرقابل انکار است که با نگاه اجمالی به هر اقدامی که بدون حضور زنان انجام گرفته است به راحتی میتوان دریافت که کار ناقصی بوده و کمیتش میلنگیده است. زنان به عنوان مکمل مردان در تمام عرصههای اجتماعی و خصوصی باید نقش داشته باشند تا بتوان برای رسیدن به آرمانها گام مؤثر برداشت. در نهایت شکلدهی و تقویت هویت اجتماعی زنان در عرصههای مختلف در جمهوری اسلامی نیز در دستور کار این تشکل قرار دارد.
تحقق مهار تورم و رشد تولید؛ با تلاش و همبستگی مهار تورم و رشد تولید در شرایطی محقق خواهد شد که تمامی ارگانها، ادارات، انجمنها و آحاد ملت این امر را وظیفه فردی و اجتماعی خود دانسته و در تمام ابعاد زندگی و کاری خود پیاده سازند، در این راستا بطور مثال در مهار تورم، دستگاههای دولتی همچون بانکها باید بدهیهای فی مابین را کاهش دهند و ارز به نرخ ثابت رسد؛ و در رشد تولید انجمنها باید تمام تلاش خود را برای شناسایی و فعالسازی تولیدکنندگان انجام داده و در ادامه آحاد ملت از وظایف خود بدانند که به جهت رشد داخلی باید از کالای داخلی استفاده نمایند؛ و همچنین دستگاهها در تسهیل فضای دریافت سرمایه در گردش بستر تولید با شرایط مناسب را برای تولیدکننده محیا سازند.
در سال 1402 نیاز به نگاه ویژهای به تولید محصولات اسلامی در صنعت پوشاک و نساجی به شدت حس میشود، کارخانههایی که طی سالهای اخیر تعطیل شدهاند فعال شده و بسترهای بلااستفاده برای راهاندازی تولیدی با تسهیلات مناسب در خدمت تولیدکنندگان توانمند قرار گیرد و همچنین نیاز به رسانه به جهت معرفی این تولیدکنندگان خلأ چشمگیری بین تولیدکننده و مصرفکننده ایجاد کرده؛ لذا لازم است در تمامی حوزههای تولیدی به صورت ویژه محصول پوشاک اسلامی رسانهای ویژه معرفی و شناساندن این طرح و محصولات داشته باشند.
این تشکل به دنبال آن است که با شناسایی زنان توانمند در حوزههای مختلف، در جهت توانمندتر کردن و همچنین معرفی آنان به نهادها و دستگاهها گامی موثر بردارد. حضور زنان در عرصه حکمرانی میتواند افقهای جدیدی به روی پیشرفت جامعه باز کند و با توجه به مسئولیتهای خود به عنوان نهادی سیاسی و فرهنگی، برای حفظ حقوق و حمایت از حقوق زنان، تلاش خواهد کرد و در این مسیر دست تمامی زنان و مسئولین علاقهمند به فعالیتهای فرهنگی، رسانهای و عفاف و حجاب در محیطی امن و شفاف را میفشارد.
تشکل زنان انقلاب اسلامی
12 فروردین 1402
تماشاخانه